Lost all my sounds

For all users of Steinberg's VST workstations HALion Sonic 1 und HALion Sonic 2

Lost all my sounds

Postby The Swede » Sun Mar 10, 2013 8:38 pm

I cannot see any sound anymore when I have started up Halion Sonic. The only sound I have is the default sound Sonic Dancer. What has happened and how to fix?
The Swede
New Member
 
Posts: 18
Joined: Sun Feb 06, 2011 10:10 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Lost all my sounds

Postby The Swede » Sun Mar 10, 2013 8:54 pm

I can find the sounds in the 64 bit version but not in the 32 bit version so still an issue. Please help!
The Swede
New Member
 
Posts: 18
Joined: Sun Feb 06, 2011 10:10 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Lost all my sounds

Postby The Swede » Mon Mar 11, 2013 7:39 am

In Cubase 5, 32 bit, I can access the Halion Sonice in my old Cubase projects but still I cannot see any sound if I open a new instance of Halion Sonic as instrument track. Same goes for Halion Sonic standalone. As said before, works on 64bitversion
The Swede
New Member
 
Posts: 18
Joined: Sun Feb 06, 2011 10:10 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Lost all my sounds

Postby The Swede » Mon Mar 11, 2013 9:19 pm

Hi again. I'm totally lost and really need help. Why the hell cannot I see any sound to choose from. I have tried rescan disk but no success. Totally empty. Are the sounds in 64 bit version different located than for the 32 bit version. I'm desperate and need help. I wan't to play music, not being a PC technician...
The Swede
New Member
 
Posts: 18
Joined: Sun Feb 06, 2011 10:10 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Lost all my sounds

Postby The Swede » Fri Mar 15, 2013 8:53 pm

Investigated further. No one seems to have any clue. Steinberg neither...
I reinstalled Sequel 3, 32-bit program. Still no sounds presented in the main category window but they are found when I choose Load preset.

But when I go back to Cubase 5 I still cannot find any sound evn though I try Load preset function. I will continue checking Mediabay scanning, the rescan takes very long time though
The Swede
New Member
 
Posts: 18
Joined: Sun Feb 06, 2011 10:10 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Lost all my sounds

Postby Matthias Quellmann » Mon Mar 18, 2013 11:12 am

Hi there,

Sorry that you are having issues with HALion Sonic. Have you tried to update HALion Sonic to the latest version?
Are you talking about HALion Sonic SE?
Best regards,

Matthias Quellmann - Product Marketing Manager VST Instruments
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Matthias Quellmann
Moderator
 
Posts: 174
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:44 am
Location: Hamburg, Germany
Has thanked: 5 times
Been thanked: 33 times

Re: Lost all my sounds

Postby The Swede » Tue Mar 19, 2013 9:23 pm

Hi. Yes. I'm using latest Halion sonic version. v1.6.3. In standalone 32-bit version I cannot see any sound. When using Cubase Artist 7 32-bit I can get all sounds using 'Load preset'. Works good. But it's easier handled if I see the sounds directly in the inbuilt filter function in Halion Sonic so it must be fixed.

For 64 bit version it works perfect, both in standalone and in Cubase.

Have tried rescan lots of times with no luck.
The Swede
New Member
 
Posts: 18
Joined: Sun Feb 06, 2011 10:10 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Halion Sonic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest