Group Channel - Weirdness

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Group Channel - Weirdness

Postby Betamac » Tue Jan 29, 2013 11:37 pm

I have had a group channel = Drums Group

Created in a template project along with 5 other groups

I had to delete it because it would not work, anything routed to it was silent?, and I checked everything, all the other groups of that project behaved as expected.

To test it was that group track mis-behaving, I created a new group track 'DRUMS' routed as I wanted, and it all worked as expected? :?

So then I just deleted the one causing problems? So no harm done but,

Has anyone had this? Is there a setting that's not obvious I've inadvertently set incorrectly and caused this (I could not find any error in my set up of this track)
PC - Intel 3930k Hex core (oc'd at 4.5 gig), 16G DDR Ram, Windows 8 64 bit, Sapphire ATI Radeon 5770 Graphics, Big Screen in front, smaller screen at side. Cubase 64 Bit - Ozone 5, T Racks S3, Komplete 7 - Various Waves plugs. Focusrite PRO24Dsp - Yamaha HS80 Monitors, Audio Technica ATH M50 headphones. Logitech G600 mouse. Comfy Chair, 2 Pg Tips chimps.
Betamac
Member
 
Posts: 287
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:03 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby MERC476 » Wed Jan 30, 2013 2:43 pm

This has happened to me one since i upgraded to 7 on a new project and once on an old 6.5 project. I couldn't figure it out so i just deleted the group track and created a new. Hasn't happened again
MERC476
Junior Member
 
Posts: 103
Joined: Thu Jan 20, 2011 2:28 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby AlakaLazlo » Wed Jan 30, 2013 11:03 pm

+1 Had the same issue and used the same work around.
Moog IIP, Dot.Com 66, Cubase 7.5.20/64, Ableton Live 9.1/64, W7Pro/64, i7920/EX58UD5/9Gigs Dominator1600, 2xMR816, MidiExpress128, Novation SL61MKII, MCU + 2 Extenders, HR824s, NS10Ms, Komplet9, Omnisphere, RMX, Trilian, MMV, Z3ta+, Axon AX50, Variax700, Alembic Orion 5, LP Giovannis...
Hi, I'm Al, and I'm a gear addict...
User avatar
AlakaLazlo
Junior Member
 
Posts: 160
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: Group Channel - Weirdness

Postby GeoMax » Fri Feb 01, 2013 2:53 am

I am having Group Channels actually disappear. Twice in one day now. Save the project, go back in later and the Mixer shows the Group Channel, but I cant route to it from a track. It is frustrating as I have the group all setup with plugins. Now I get to delete it and start again...only to probably do it again later.

UPDATE: I figured out what is doing it...I have a vocal track preset that I created. I loaded that on the GROUP VOCAL track, and it made it lose its "GROUP" channel. It turned it into a regular track on the Project Window, but it still appears as a GROUP channel on the Mixer...albeit I cant route to it.
Cubase7.5.0(64bit), Win7(64), Asus P9x79 Pro, i73930, 32GB, (7) 1TB (64mb cache)SATA-600 7200RPM Drives - Dual Steinberg MR816CSX - HALion 5 - Trilian Bass Module - The Grand 3 SE - Addictive Drums, WAVES (64bit) Mercury + Studio Classics Native, MeldaProduction mCreativeBundle
GeoMax
New Member
 
Posts: 13
Joined: Fri Feb 18, 2011 10:47 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby Sinned » Sun Feb 03, 2013 11:21 am

Hi

I have had exactly the same problem. I have a vocal preset I made up. I put it on a group track, route my vocal tracks to it. All fine.

I save, close and when I return to the project at a later date the group track doesn't work.

You say your work around is to create a regular track! Can you explain in a bit more detail what you mean!

This problem is very frustrating.

Cheers!
Sinned
Junior Member
 
Posts: 58
Joined: Wed Aug 15, 2012 7:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby Betamac » Sun Feb 03, 2013 8:32 pm

no, we've been just re creating the group that's gone wrong

create the group channel again from scratch, doesn't take long unless there's loads of complexity to the actual group with inserts and EQ, and strip.

So hang on yes, this is a real PITA for some people,

Sure it will get a fix with the update due in Feb though,

In my instance I know I wasn't doing anything to cause it, so its not proper behaviour of Cubase, I'm sure they're onto it

:D
PC - Intel 3930k Hex core (oc'd at 4.5 gig), 16G DDR Ram, Windows 8 64 bit, Sapphire ATI Radeon 5770 Graphics, Big Screen in front, smaller screen at side. Cubase 64 Bit - Ozone 5, T Racks S3, Komplete 7 - Various Waves plugs. Focusrite PRO24Dsp - Yamaha HS80 Monitors, Audio Technica ATH M50 headphones. Logitech G600 mouse. Comfy Chair, 2 Pg Tips chimps.
Betamac
Member
 
Posts: 287
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:03 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby octavius » Sun Feb 10, 2013 7:12 am

I am having the exact same problem. Has it been confirmed that the Feb patch will fix this?
Windows 7 Ultimate 64 bit / Cubase 7 64 Bit / RME 9632
octavius
New Member
 
Posts: 4
Joined: Sun Feb 10, 2013 6:54 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby octavius » Fri Mar 15, 2013 4:53 am

I deleted my Cubase 7 presets, as well as my Cubase 6 presets and started Cubase 7. Created a Group and an FX channel track added some inserts. Took two audio tracks and setup the Group channel as a send, and for the other audio track setup the FX channel as a send. Saved the project. Exited, restarted Cubase 7, and still have the same issue.
Windows 7 Ultimate 64 bit / Cubase 7 64 Bit / RME 9632
octavius
New Member
 
Posts: 4
Joined: Sun Feb 10, 2013 6:54 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby Schrage Musik » Sun Mar 17, 2013 2:07 pm

I'd be interested to see if your problems go further than this. Mine do. Here's what happens:-

1) Create Group Channel.
2) Route desired channels to this. All is fine.
3) Set (sometimes complex) fx. All is fine.
4) Finish for the day.
5) Startup again and find:-

Group channel has become something else. This 'something else' shows nothing in the inspector. Cannot be routed to (as it is no longer listed as a destination) and, possibly most importantly, Disc Cache Load is maxed out - even when not playing.

Deleting the ex-group channel (the one that has fouled up) causes the Disc Cache Load to drop to normal.

This does not happen to every group track but it's happening enough to cause group tracks to be unuseable.
Schrage Musik
New Member
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 10, 2012 4:44 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby Guest » Sun Mar 17, 2013 2:15 pm

Schrage Musik wrote:I'd be interested to see if your problems go further than this. Mine do. Here's what happens:-

1) Create Group Channel.
2) Route desired channels to this. All is fine.
3) Set (sometimes complex) fx. All is fine.
4) Finish for the day.
5) Startup again and find:-

Group channel has become something else. This 'something else' shows nothing in the inspector. Cannot be routed to (as it is no longer listed as a destination) and, possibly most importantly, Disc Cache Load is maxed out - even when not playing.

Deleting the ex-group channel (the one that has fouled up) causes the Disc Cache Load to drop to normal.

This does not happen to every group track but it's happening enough to cause group tracks to be unuseable.


http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 84&t=35967
Guest
 

Re: Group Channel - Weirdness

Postby Schrage Musik » Sun Mar 17, 2013 2:34 pm

Thanks for that, filterfreak. :D
Schrage Musik
New Member
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 10, 2012 4:44 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby Guest » Sun Mar 17, 2013 3:39 pm

your welcome ;)
Guest
 

Re: Group Channel - Weirdness

Postby octavius » Sun Mar 17, 2013 10:16 pm

I do get this behaviour, except I don't get the Disc Cache Load maxed out.

"Group channel has become something else. This 'something else' shows nothing in the inspector. Cannot be routed to (as it is no longer listed as a destination) and, possibly most importantly, Disc Cache Load is maxed out - even when not playing. "

Group Channel and FX Channel become "orphaned" when used with a track preset loaded as an insert and the project is saved then reloaded. This happens to me 100% of the time. If I don't select a track preset, but select inserts "manually" then the group/fx channel is still there and working as normal when the project is loaded.
Windows 7 Ultimate 64 bit / Cubase 7 64 Bit / RME 9632
octavius
New Member
 
Posts: 4
Joined: Sun Feb 10, 2013 6:54 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby zz0zz » Fri Apr 12, 2013 10:03 am

When I assign several tracks to a group and use the individual track sends for reverb on an fx channel the group does not fade out the reverbed sound only the dry pre send sound. This didn't happen before???
zz0zz
New Member
 
Posts: 25
Joined: Tue Feb 01, 2011 12:08 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Group Channel - Weirdness

Postby thinkingcap » Fri Apr 12, 2013 10:18 am

zz0zz wrote:When I assign several tracks to a group and use the individual track sends for reverb on an fx channel the group does not fade out the reverbed sound only the dry pre send sound. This didn't happen before???

Yes, it did... If you' re talking about using the group channel's fader.
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: mrjixies and 12 guests