Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby trashdinner » Thu Mar 21, 2013 11:59 pm

sync24 wrote:I see no mention of "[R-3455] plugins are hiding behind fullscreen mixer' being fixed. Is this still broken? This is a major PITA for those of us running multiple screens [of which I imagine there are many]

Any update on this please?


+1!!!
trashdinner
Member
 
Posts: 231
Joined: Fri Jul 29, 2011 1:43 am
Has thanked: 13 times
Been thanked: 24 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby AlakaLazlo » Fri Mar 22, 2013 12:12 am

Nice! Thanks guys. Had me a bit scared with the MCU fix all the way at the end. Looking forward to it. :)
Moog IIP, Dot.Com 66, Cubase 7.5.20/64, Ableton Live 9.1/64, W7Pro/64, i7920/EX58UD5/9Gigs Dominator1600, 2xMR816, MidiExpress128, Novation SL61MKII, MCU + 2 Extenders, HR824s, NS10Ms, Komplet9, Omnisphere, RMX, Trilian, MMV, Z3ta+, Axon AX50, Variax700, Alembic Orion 5, LP Giovannis...
Hi, I'm Al, and I'm a gear addict...
User avatar
AlakaLazlo
Junior Member
 
Posts: 160
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby isaacmysteinberg » Fri Mar 22, 2013 12:24 am

Wow! :o I did not expect this update so fast! Sincerely, thank you very much! :D

The theme of the compressors still remains the same, right? :cry:
Helge, please! Could you comment on whether there is any intention to fix this and when? :?

http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 84&t=32976
Cubase 7.0.5 32/64 | Widows 8 pro 64x | I7 2,67 9RAM | Yamaha N12 I yamaha Kx25 I Steinberg Absolute +, Halion 5 and more.....
isaacmysteinberg
Junior Member
 
Posts: 59
Joined: Thu Mar 10, 2011 10:05 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby ganjabase2000 » Fri Mar 22, 2013 12:25 am

Did They add an UnDo button on that mixer, I didn't see it listed or missed it. oh Please!!! :ugeek:
Sent From:The King @"Where The Wild Things Are"

MacBook Pro OSX 10.9.2, Mac Desktop 4Core OSX 10.8
Cubase7 64bit all are Up 2 Date
FireFace 400, UAD2 Card x's 2 Dual, Event TR8's x'2, Rodes NKT Mic w/ SE Reflection Filter.
ganjabase2000
New Member
 
Posts: 26
Joined: Sun Nov 13, 2011 12:42 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby serenity » Fri Mar 22, 2013 12:29 am

sync24 wrote:I see no mention of "[R-3455] plugins are hiding behind fullscreen mixer' being fixed. Is this still broken? This is a major PITA for those of us running multiple screens [of which I imagine there are many]

Any update on this please?


Oh, not good. But other fixes are huge. Maybe this time MixConsole will be pleasure to work with it.
Pawel

Windows 7 Pro 64 bit / Cubase 7 64 Bit / RME Fireface 400
User avatar
serenity
Member
 
Posts: 466
Joined: Thu Jan 06, 2011 10:35 pm
Has thanked: 18 times
Been thanked: 18 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby Tony H » Fri Mar 22, 2013 3:02 am

:D :D :D :D :D :D :D
fantastic....
and thanks for re introducing the pre post fader toggle ... that was realy a pain in the ...well you know :D :ugeek: :ugeek:
cubase 7.02 , cubase 6.5. bfd 2.0.
windows 7 ult. 64.
pentium quad core.
4gb ram.
delta 1010 lt
User avatar
Tony H
Junior Member
 
Posts: 182
Joined: Mon Jan 10, 2011 6:20 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby Outsounder » Fri Mar 22, 2013 5:30 am

Brilliant, sounds like a GREAT step forward addressing a huge range of issues, excellent, it's really very welcome.

BUT - echoing some of the posts above, theres no mention of floating VSTi windows that dissapears under the MC when it takes focus, leading to loads and loads of double and double double clicking to bring them to the fore.

Other than a clear divider or channel highlight on a selected channel - all the way up to the top of a slected MC channel with all the needless clicking about is really one of the most annoying and frustrating things about trying to mix on C7 with the MC it all seems to be going in the right direction.

REALLY looking forward to this update, that's for sure.
Last edited by Outsounder on Fri Mar 22, 2013 2:27 pm, edited 1 time in total.
Main-Intel i7/Asus mobo/Gforce GPU/16gig ram. Secondary-Intel Q9950/Asus mobo/Radeon GPU/8gig ram. Win 764bit, Cubase 6.5 & 7.5, Studio One 2 Pro, ACID, Ableton Live, Sonic Core Scope DSP Audio System, Roland VMC 7200-48 Channel Digital Mixing System & Focal Monitors. Software includes NI Komplete 8, East West Play Libraries, Heavyocity Libraries, Sample Logic Libraries Best Service Libraries, Sonokinetic Libraries, 8Dio Libraries,Project Sam Libaries, Sound Iron Libraries,Melodyne Pro, Uberschall Elastic & Liquid Libraries.
User avatar
Outsounder
Member
 
Posts: 304
Joined: Sat Mar 19, 2011 8:36 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby Betamac » Fri Mar 22, 2013 8:59 am

Thanks Helge

Looking at that list I feel blessed I've had no issues 8-)

Great work
PC - Intel 3930k Hex core (oc'd at 4.5 gig), 16G DDR Ram, Windows 8 64 bit, Sapphire ATI Radeon 5770 Graphics, Big Screen in front, smaller screen at side. Cubase 64 Bit - Ozone 5, T Racks S3, Komplete 7 - Various Waves plugs. Focusrite PRO24Dsp - Yamaha HS80 Monitors, Audio Technica ATH M50 headphones. Logitech G600 mouse. Comfy Chair, 2 Pg Tips chimps.
Betamac
Member
 
Posts: 287
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:03 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby trashdinner » Fri Mar 22, 2013 10:21 am

Outsounder wrote:BUT - echoing some of the posts above, theres no mention of floating VSTi windows that dissapears under the MC when it takes focus, leading to loads and loads of double and double double clicking to bring them to the fore.



+1

Also please bring back a way to single press to see plugins and knowing what plugins is up front (like the "e" used to be blue when the pluging is up front) and I would also like that when we press the left side of the plugins, it deactivate it instead of bypassing it (always having to alt click drives me nuts)
I seriously love the new mixer, but the old plugins buttons where heaven compared to this ... I'm sure there's something simple you guys can do about it!
trashdinner
Member
 
Posts: 231
Joined: Fri Jul 29, 2011 1:43 am
Has thanked: 13 times
Been thanked: 24 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby noiseboyuk » Fri Mar 22, 2013 1:15 pm

I've just got round to trialling C7, and was delighted to find that track names in the mixer are hard truncated. I use some very long track names which are incomprehensible when "intelligently" shortened in C6, and along with some long standing bug fixes, it was the feature that has made me decide to upgrade. But then I noticed this in the "fixes" for 7.0.3:

The name of tracks and plug-ins are no longer hard truncated but sensibly shortened


Nooooooo! That's a huge step backwards for me. I think I'll stick with my upgrade plans, but will stay on 7.0.2 for the time being, it will break a crucial part of my workflow. Having a name truncated is so so much more useful, and mirrors the behaviour over EuCon - you can put all the important info into the first few characters, and flesh out details in the rest of the name (some of mine are up to 220 characters to include all sorts of complex routing info via VE Pro).

The answer here I think is to have both options available in preferences - is that something that could be done for 7.0.4?
noiseboyuk
Member
 
Posts: 226
Joined: Wed Jun 22, 2011 2:03 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby GE » Fri Mar 22, 2013 1:29 pm

Hi steiny,

Great release ! a lot of work achieved since 7.0.2

Thanks a lot

- Windows 7 64bits, Core i7 3.4Ghz, Mother board ASUS P8Z38-V, Nvidia GT 440 1Go, 16Go Ram, Intel SSD drive for system
- Cubase 7.5 64 bits & Cubase 7.0.6 64 bits
- SSL MX4 card
- SSL Alphalink AX converter
GE
Junior Member
 
Posts: 167
Joined: Mon Jan 24, 2011 8:01 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby Sound_Temple_Studios » Fri Mar 22, 2013 2:19 pm

I'm waiting for the performance issues to be fixed for OSX. Hopefully soon.

Any news on that guys???
Last edited by Sound_Temple_Studios on Fri Mar 22, 2013 2:42 pm, edited 1 time in total.
Robert George
Sound Temple Studios
Asheville NC 28806
http://www.soundtemplestudios.com

MacPro 3.2 OSX 10.92 Cubase 7.52, SSL Madi Extreme
Sound_Temple_Studios
Junior Member
 
Posts: 87
Joined: Mon May 02, 2011 5:59 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby jokerone » Fri Mar 22, 2013 2:24 pm

Very Cool!

thanks!
jokerone
Junior Member
 
Posts: 54
Joined: Tue Feb 28, 2012 7:27 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby DaDa » Fri Mar 22, 2013 2:41 pm

trashdinner wrote:
Outsounder wrote:BUT - echoing some of the posts above, theres no mention of floating VSTi windows that dissapears under the MC when it takes focus, leading to loads and loads of double and double double clicking to bring them to the fore.

+1

Also please bring back a way to single press to see plugins and knowing what plugins is up front (like the "e" used to be blue when the pluging is up front) ...
I seriously love the new mixer, but the old plugins buttons where heaven compared to this ...

+1
Intel Z87 | i5 4670K @ 4x 4,2gHz | 8gb RAM | 6850 silent | 37", 2x 24", 19" LCDs | System SSD |7tb Data HDs
RayDat | ProFire 2626 | UR 824
Win7 64bit | Cubase 7.5.30 64bit | Samplitude 11 32bit
Sony VAIO | Intel 2x 2,4 gHz | Win 7 64bit | Cubase 6.5.5
Steinberg user since Commodore
User avatar
DaDa
Member
 
Posts: 461
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:22 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby MERC476 » Fri Mar 22, 2013 2:53 pm

[/quote]

+1

Also please bring back a way to single press to see plugins and knowing what plugins is up front (like the "e" used to be blue when the pluging is up front) and I would also like that when we press the left side of the plugins, it deactivate it instead of bypassing it (always having to alt click drives me nuts)
I seriously love the new mixer, but the old plugins buttons where heaven compared to this ... I'm sure there's something simple you guys can do about it![/quote]

AMEN
MERC476
Junior Member
 
Posts: 104
Joined: Thu Jan 20, 2011 2:28 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby OisteinR » Fri Mar 22, 2013 3:01 pm

+1

Also please bring back a way to single press to see plugins and knowing what plugins is up front (like the "e" used to be blue when the pluging is up front) and I would also like that when we press the left side of the plugins, it deactivate it instead of bypassing it (always having to alt click drives me nuts)
I seriously love the new mixer, but the old plugins buttons where heaven compared to this ... I'm sure there's something simple you guys can do about it!


+1
OisteinR
New Member
 
Posts: 10
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:34 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby jpgtr » Fri Mar 22, 2013 3:44 pm

trashdinner wrote:Also please bring back a way to single press to see plugins and knowing what plugins is up front (like the "e" used to be blue when the pluging is up front) and I would also like that when we press the left side of the plugins, it deactivate it instead of bypassing it (always having to alt click drives me nuts)
I seriously love the new mixer, but the old plugins buttons where heaven compared to this ... I'm sure there's something simple you guys can do about it!


This makes +5!
2012 Mac Pro 10.9.4, 24 GB RAM, Cubase 7.5 (and 6.0.7), UAD-2 Duo
jpgtr
Member
 
Posts: 243
Joined: Thu Jan 13, 2011 3:06 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 16 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby lookbeat » Fri Mar 22, 2013 3:53 pm

God bless SB!
Intel i7-3770k / MB DZ77GA-70K, 16G Ram Patriot DDR3 1866, GPU Nvidia GTX 680, Windows 7 Pro 64 bits
Cubase 7.0.3, RME Fireface 400 v3.076, Nord Lead 2x, Access Virus TI v5.03, jBridge 1.5, Sylenth1 and a lot of vst's
Dynaudio Air 15 digital, AKG K702, Headpod 454, Powerplay PRO-XL, Ultramatch SRC 2000
Sennheiser HD-25ii, AKG Perception 120, Heineken Beers and Marlboro Cigarretes.
lookbeat
Junior Member
 
Posts: 82
Joined: Thu Oct 20, 2011 11:48 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby Outsounder » Fri Mar 22, 2013 4:13 pm

noisyboyuk wrote: (some of mine are up to 220 characters to include all sorts of complex routing info via VE Pro).


Thats what the notepads for
Main-Intel i7/Asus mobo/Gforce GPU/16gig ram. Secondary-Intel Q9950/Asus mobo/Radeon GPU/8gig ram. Win 764bit, Cubase 6.5 & 7.5, Studio One 2 Pro, ACID, Ableton Live, Sonic Core Scope DSP Audio System, Roland VMC 7200-48 Channel Digital Mixing System & Focal Monitors. Software includes NI Komplete 8, East West Play Libraries, Heavyocity Libraries, Sample Logic Libraries Best Service Libraries, Sonokinetic Libraries, 8Dio Libraries,Project Sam Libaries, Sound Iron Libraries,Melodyne Pro, Uberschall Elastic & Liquid Libraries.
User avatar
Outsounder
Member
 
Posts: 304
Joined: Sat Mar 19, 2011 8:36 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby michael painter » Fri Mar 22, 2013 4:39 pm

Awesome! Thanks SB... What a comprehensive list!

OK so can anyone tell me - the REMOTE CONTROL comment... do we think they mean that generic remotes will now ignore the tracks I've hidden in the mixconsole? So my control surface will finally represent what's on the screen?

Please please let this be the case
Cubase 7.5.2 64bit, Jbridge, WIN7 64bit PC Intel i5 3770k (Ivy) quad 3.8ghz (OC'd to 4ghz), 8gb RAM, 3 sata HDs, ATI HD 2gb Graphics with triple output. RME Multiface, Steinberg Houston, Samson Resolv50a NFMs, BBS500s MFMs, Sony 12"Sub, Fatar Master Keyboard and other bits of outboard, instruments, midi controllers etc.
michael painter
New Member
 
Posts: 4
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:51 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby Rocksteady1982 » Fri Mar 22, 2013 5:04 pm

Great update! But still no multitrack freewarp... Audiowarp Quantize is a very needfull function for me, but there is a problem, when you quantize drum track using quantize panel, there is no way to fix just one missed hit, so this functuion became unusable.
Rocksteady1982
New Member
 
Posts: 17
Joined: Mon Feb 04, 2013 1:07 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby Starsprinkler » Fri Mar 22, 2013 6:24 pm

Sound_Temple_Studios wrote:I'm waiting for the performance issues to be fixed for OSX. Hopefully soon.

Any news on that guys???


The topic thread init post is updated:
http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 72#p222841

Regarding the freezing, it really seems like it's about the Multi-Processing option:
With Multi Processing enabled, the product is essentially unusable on my 13-inch, Mid 2009 Macbook Pro with OSX 10.8.2 because it constantly (several times an hour while editing) "FREEZES" as has been described elsewhere at great length. These complete FREEZES of the UI and all indicators last for about 5 seconds, and then things return to normal for a few more minutes. This occurs regardless of latency or other settings.
...
This is 100% repeatable here and I've also confirmed that with MP off, (or using 6.5 with MP on or off) the issue does NOT occur with literally days of testing

http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 50#p233721

http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 75#p233868
Starsprinkler
Junior Member
 
Posts: 133
Joined: Sat Dec 29, 2012 2:35 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby trax4katz » Fri Mar 22, 2013 7:12 pm

I haven't had any issues as such with 7.0.2 (I'm loving the hell out of it actually) but as with many other users, I'm still very excited by the new updates which can only make things even better - so good on ya Helge/Steinberg! :D

Kat
Windows 7 Pro x64 | Cubase 7.0.4 | NI Audio-8 DJ & TSP2 | PreSonus Firebox
Intel Core 2 Quad Pro Q6600 "Energy Efficient SLACR 95W Edition" 2.40GHz
Asus P5N-T Deluxe nForce 780i (Socket 775) PCI-Express DDR2 Motherboard
OCZ 4GB (2x2GB) PC2-8000C5 1000MHz ReaperX HPC DDR2
PC Power & Cooling Silencer 610 EPS12V 610W Power Supply
Asus GeForce GTX660 TI-DC2-2GD5 Nvidia Graphics Card 2GB
Seagate Barracuda 7200rpm 500GB SATA-III 6Gb/s 16MB x 2

________________________________________________________________________
"There should be a special island just for kats where the only vegetation is catnip..."
trax4katz
Junior Member
 
Posts: 156
Joined: Fri Feb 15, 2013 12:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby Sinking slow » Fri Mar 22, 2013 7:26 pm

MERC476 wrote:


+1

Also please bring back a way to single press to see plugins and knowing what plugins is up front (like the "e" used to be blue when the pluging is up front) and I would also like that when we press the left side of the plugins, it deactivate it instead of bypassing it (always having to alt click drives me nuts)
I seriously love the new mixer, but the old plugins buttons where heaven compared to this ... I'm sure there's something simple you guys can do about it![/quote]

AMEN[/quote]

+1
Mac Pro Nehalem 2.26GHz 15Gb, 10.8.4, Konnekt 24D, UAD-2, Cubase 7.06
Sinking slow
New Member
 
Posts: 16
Joined: Fri Jan 04, 2013 3:39 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7.0.3 / Cubase Artist 7.0.3 announcement

Postby sonicassault » Fri Mar 22, 2013 8:11 pm

+1!

Mixer-fullscreen mode not usable with less than 3 monitors, because plugin-windows still disappear behind the mixer.. A Pity. :?

Anyway well done for now! Thanks.
Cubase 7.5.0 - 64bit
Windows 7 Ultimate - 64bit
Intel Core2 Quad Q9650 @ 3,0 Ghz, 8 GB RAM
RME HDSP 9632
Roland DS-7 with JBL Sub10
Novation Remote 37 SL
User avatar
sonicassault
Junior Member
 
Posts: 93
Joined: Fri Nov 09, 2012 9:41 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

PreviousNext

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: elbadaoui, Jenks and 5 guests