Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby cowpuncher » Sat Sep 21, 2013 10:10 pm

Hi Folks...Spent the last 12 hours trying to figure this out and no doubt (or hopefully) it'll be simple and i'm just too darn tired now. Briefly..Been tryin to get my way into CB 7 since i installed it late friday night and spent around 12 hours today. I've hauled most of my hair out and no closer to a solution !..I can record and playback MIDI no prob. I can also record Audio tracks and they are recording...only they won't play back ???? Been the usual route of checking my connections are good and proper, the inputs/outputs etc a thousand times already. I'm guessing coz this is a completely fresh set up, I've missed something simple in the setting up :roll: any ideas ? (it's been updated to 7.06)

Thanks in advance

C.P
There are only 10 types of people in this world -
those who understand binary and those who don't.
Cubase 7.0.6 64 Bit
Windows 7 64 Bit 8Gb UR22
cowpuncher
New Member
 
Posts: 45
Joined: Sun Aug 25, 2013 12:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby SteveInChicago » Sat Sep 21, 2013 10:15 pm

Control room set up?
Cubase 7.5.30 | Mac 10.8.5 | i7-3770k Gigabyte Z77-UD5H | 16gb | TC Konnekt24D
User avatar
SteveInChicago
External Moderator
 
Posts: 4796
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Location: Chicago, IL USA
Has thanked: 109 times
Been thanked: 294 times

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby NWP » Sat Sep 21, 2013 10:16 pm

Turn monitor off for playback.
NWP
Member
 
Posts: 627
Joined: Thu Sep 12, 2013 11:26 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 67 times

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby mroekalea » Sat Sep 21, 2013 10:59 pm

NWP wrote:Turn monitor off for playback.


And that would be the little speaker which is red of color when activated :mrgreen:
Menoj
Win8.1, 3930K@3.2Ghz, 32GB with Cubase 7.5 & artist 7.5, wavelab 8 elements, HSO, RND Portico 5033, MR816X+Focusrite pro 26 IO, Adam P22a + sub8, CC121, Cubase IC pro, Halion 5, VG2, Arturia AF, TRacks CS grand + all custom elements, BFD3, Amplitube 3 (fender, orange, SVX collections, slash), HSO library, Fender Jazz basses, MB octaver, fender bassman 100, Orange AD200B, MB TTE500, TECAMP, Fender & FMC 12 cabs!
mroekalea
Member
 
Posts: 519
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:12 am
Location: Netherlands
Has thanked: 3 times
Been thanked: 19 times

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby cowpuncher » Sat Sep 21, 2013 11:03 pm

:lol: :lol: Aye NWP.... I've checked that out..Cheers ;)
There are only 10 types of people in this world -
those who understand binary and those who don't.
Cubase 7.0.6 64 Bit
Windows 7 64 Bit 8Gb UR22
cowpuncher
New Member
 
Posts: 45
Joined: Sun Aug 25, 2013 12:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby NWP » Sat Sep 21, 2013 11:05 pm

mroekalea wrote:
NWP wrote:Turn monitor off for playback.


And that would be the little speaker which is red of color when activated :mrgreen:


Orange
NWP
Member
 
Posts: 627
Joined: Thu Sep 12, 2013 11:26 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 67 times

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby cowpuncher » Sat Sep 21, 2013 11:07 pm

Hi Steve...Well I've disabled it...thinkin' that might have been the problem...to be honest in the end the only thing i haven't tried is boiling the dvd rom in oil ?Could you expand on your reply a little please

cheers,

C.P
There are only 10 types of people in this world -
those who understand binary and those who don't.
Cubase 7.0.6 64 Bit
Windows 7 64 Bit 8Gb UR22
cowpuncher
New Member
 
Posts: 45
Joined: Sun Aug 25, 2013 12:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby cowpuncher » Sat Sep 21, 2013 11:09 pm

NWP wrote:
mroekalea wrote:
NWP wrote:Turn monitor off for playback.


And that would be the little speaker which is red of color when activated :mrgreen:


Orange


I widdnae notice tae be honest...At the moment i'm seeing RED !
There are only 10 types of people in this world -
those who understand binary and those who don't.
Cubase 7.0.6 64 Bit
Windows 7 64 Bit 8Gb UR22
cowpuncher
New Member
 
Posts: 45
Joined: Sun Aug 25, 2013 12:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby NWP » Sat Sep 21, 2013 11:15 pm

Be easiest to do a team viewer session.
NWP
Member
 
Posts: 627
Joined: Thu Sep 12, 2013 11:26 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 67 times

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby ManChicken » Sat Sep 21, 2013 11:27 pm

Simple things to check:

noaudio.jpg
(601.91 KiB) Not downloaded yet
User avatar
ManChicken
New Member
 
Posts: 48
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:54 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby cowpuncher » Sat Sep 21, 2013 11:40 pm

Cheers ManChicken..yep it often turns out to be the obvious...as in ye can't see the wood for the trees !
There are only 10 types of people in this world -
those who understand binary and those who don't.
Cubase 7.0.6 64 Bit
Windows 7 64 Bit 8Gb UR22
cowpuncher
New Member
 
Posts: 45
Joined: Sun Aug 25, 2013 12:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby cowpuncher » Sat Sep 21, 2013 11:42 pm

Ta !..It may come to that yet NWP :|
There are only 10 types of people in this world -
those who understand binary and those who don't.
Cubase 7.0.6 64 Bit
Windows 7 64 Bit 8Gb UR22
cowpuncher
New Member
 
Posts: 45
Joined: Sun Aug 25, 2013 12:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby cowpuncher » Sun Sep 22, 2013 12:14 am

...About to give up coz i'm about brain-dead now but i generally hate giving up....so...... I just put the audio track into the sample editor and auditioned it....And it comes through my monitors loud and clear ????????????????..What's that all about...?..anyways is that telling me something obvious, too tired now to think.

Thanks for the help so far.

C.P
There are only 10 types of people in this world -
those who understand binary and those who don't.
Cubase 7.0.6 64 Bit
Windows 7 64 Bit 8Gb UR22
cowpuncher
New Member
 
Posts: 45
Joined: Sun Aug 25, 2013 12:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby SteveInChicago » Sun Sep 22, 2013 12:22 am

cowpuncher wrote:too tired
Yeah... come back fresh, you'll probably figure it right out.
Cubase 7.5.30 | Mac 10.8.5 | i7-3770k Gigabyte Z77-UD5H | 16gb | TC Konnekt24D
User avatar
SteveInChicago
External Moderator
 
Posts: 4796
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Location: Chicago, IL USA
Has thanked: 109 times
Been thanked: 294 times

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby cowpuncher » Sun Sep 22, 2013 4:35 pm

SteveInChicago wrote:
cowpuncher wrote:too tired
Yeah... come back fresh, you'll probably figure it right out.


Wish I could share your optimism on this matter Stevie.... :lol: :lol: ...But i'm no further on since finding I can hear the recording in the sample editor :cry: gonna give the "Techie" guys at Steinberg a shout see if they have a solution ! Many hours down the road and i'm still Bamboozled. :roll:
There are only 10 types of people in this world -
those who understand binary and those who don't.
Cubase 7.0.6 64 Bit
Windows 7 64 Bit 8Gb UR22
cowpuncher
New Member
 
Posts: 45
Joined: Sun Aug 25, 2013 12:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby mroekalea » Sun Sep 22, 2013 6:48 pm

Orange

I widdnae notice tae be honest...At the moment i'm seeing RED !


Tequila???
Menoj
Win8.1, 3930K@3.2Ghz, 32GB with Cubase 7.5 & artist 7.5, wavelab 8 elements, HSO, RND Portico 5033, MR816X+Focusrite pro 26 IO, Adam P22a + sub8, CC121, Cubase IC pro, Halion 5, VG2, Arturia AF, TRacks CS grand + all custom elements, BFD3, Amplitube 3 (fender, orange, SVX collections, slash), HSO library, Fender Jazz basses, MB octaver, fender bassman 100, Orange AD200B, MB TTE500, TECAMP, Fender & FMC 12 cabs!
mroekalea
Member
 
Posts: 519
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:12 am
Location: Netherlands
Has thanked: 3 times
Been thanked: 19 times

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby cowpuncher » Wed Sep 25, 2013 10:14 pm

5 Days in Limbo, 4 Days-a-Googlin', 3 Temper Tantrums, Ignored Twice by Steinberg and a Partridge in a Pear Tree - Sorted ! ;)
There are only 10 types of people in this world -
those who understand binary and those who don't.
Cubase 7.0.6 64 Bit
Windows 7 64 Bit 8Gb UR22
cowpuncher
New Member
 
Posts: 45
Joined: Sun Aug 25, 2013 12:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 7 audio prob..It's been a long day

Postby SteveInChicago » Wed Sep 25, 2013 10:36 pm

Wow. Christmas in September :) You gonna let on as to what it was?
Cubase 7.5.30 | Mac 10.8.5 | i7-3770k Gigabyte Z77-UD5H | 16gb | TC Konnekt24D
User avatar
SteveInChicago
External Moderator
 
Posts: 4796
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Location: Chicago, IL USA
Has thanked: 109 times
Been thanked: 294 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: massforce, Thebeefpower, TomcatToo and 8 guests