Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby Wagtunes » Wed Sep 25, 2013 7:41 pm

No matter where I've copied it to, the Alchemy VST data folder can't be found by Cubase 7. I have to manually select the data path each time I open a project and for each instance of Alchemy in the project.

The VST shows up fine in my VST instruments list. I have also entered every VST path for Alchemy that I could think of and have updated all paths and plugins. Nothing I do works.

Where does the data folder have to go so that Cubase will automatically find it?
Windows 7, 64 bit. Core 3 Processor. 16 gig RAM. Cubase 7.0.5
Wagtunes
Junior Member
 
Posts: 116
Joined: Tue Sep 03, 2013 12:50 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby Grim » Wed Sep 25, 2013 8:12 pm

i7 930@2.8, 12Gb, W7HP x64, Cubase 7.5.20 x64, Steinberg UR28M, Alphatrack, Wavelab Elements 7.2.1.
User avatar
Grim
Senior Member
 
Posts: 1440
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 89 times

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby Wagtunes » Wed Sep 25, 2013 8:41 pm

Grim wrote:http://www.camelaudio.com/faqs/Alchemy/Can_I_move_the_presets_and_samples_to_a_different_location_after_installing_Alchemy


Did it. Doesn't work.
Windows 7, 64 bit. Core 3 Processor. 16 gig RAM. Cubase 7.0.5
Wagtunes
Junior Member
 
Posts: 116
Joined: Tue Sep 03, 2013 12:50 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby Grim » Wed Sep 25, 2013 8:52 pm

i7 930@2.8, 12Gb, W7HP x64, Cubase 7.5.20 x64, Steinberg UR28M, Alphatrack, Wavelab Elements 7.2.1.
User avatar
Grim
Senior Member
 
Posts: 1440
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 89 times

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby Wagtunes » Wed Sep 25, 2013 9:09 pm

Grim wrote:http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=353934


Did it. No change. Uninstalled, reinstalled, followed directions. Doesn't work. It's a bug. Done messing with it.
Windows 7, 64 bit. Core 3 Processor. 16 gig RAM. Cubase 7.0.5
Wagtunes
Junior Member
 
Posts: 116
Joined: Tue Sep 03, 2013 12:50 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby Mr. Beer » Thu Sep 26, 2013 6:47 pm

I used Alchemy last night with out issue, all the presets were listed properly. I don't think it's a Cubase problem.
My wife said I was delusional, I almost fell off my unicorn laughing.
User avatar
Mr. Beer
Junior Member
 
Posts: 69
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:58 pm
Location: Los Angeles, CA
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby Wagtunes » Thu Sep 26, 2013 7:24 pm

Mr. Beer wrote:I used Alchemy last night with out issue, all the presets were listed properly. I don't think it's a Cubase problem.


Are you running Windows 7, 64 bit? Are you running Cubase 7.0.5? If not, you're not running the same versions of software that I am and that could very well be why you're not having an issue.
Windows 7, 64 bit. Core 3 Processor. 16 gig RAM. Cubase 7.0.5
Wagtunes
Junior Member
 
Posts: 116
Joined: Tue Sep 03, 2013 12:50 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby G-string » Thu Sep 26, 2013 7:45 pm

Im running win 7 -64 bit and alchemy without an issue and if you are having issues with version 0.0.5 then why don't you update to 0.0.6 and as Mr Beer quite rightly said it's more than likely not a Cubase problem .
When installing Alchemy you have to be very careful with the install , if it doesn't work right then you have to go back and clean the registry of all alchemy files .
I take it you rebooted every time after all the steps were taken ? sure you didn't just uninstall and reinstall ?

Oh BTW a signature would help
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1254
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 844 times
Been thanked: 62 times

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby Wagtunes » Thu Sep 26, 2013 8:19 pm

G-string wrote:Im running win 7 -64 bit and alchemy without an issue and if you are having issues with version 0.0.5 then why don't you update to 0.0.6 and as Mr Beer quite rightly said it's more than likely not a Cubase problem .
When installing Alchemy you have to be very careful with the install , if it doesn't work right then you have to go back and clean the registry of all alchemy files .
I take it you rebooted every time after all the steps were taken ? sure you didn't just uninstall and reinstall ?

Oh BTW a signature would help


If I have to go cleaning registries, which I have learned from painful experience NEVER to touch if you don't know what the hell you're doing, then I'll just leave it as it is and live with it.

And exactly what would a signature help?
Windows 7, 64 bit. Core 3 Processor. 16 gig RAM. Cubase 7.0.5
Wagtunes
Junior Member
 
Posts: 116
Joined: Tue Sep 03, 2013 12:50 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby G-string » Thu Sep 26, 2013 8:23 pm

to know whether to bother helping with your problem or do you want people just to guess that your on Win 7 -64 bit ?
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1254
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 844 times
Been thanked: 62 times

Re: Alchemy Data Folder Can't Be Found In Cubase 7

Postby Wagtunes » Thu Sep 26, 2013 8:52 pm

G-string wrote:to know whether to bother helping with your problem or do you want people just to guess that your on Win 7 -64 bit ?


I usually include my setup specs in my post. This time I forgot. I'll edit my sig when i get a chance.
Windows 7, 64 bit. Core 3 Processor. 16 gig RAM. Cubase 7.0.5
Wagtunes
Junior Member
 
Posts: 116
Joined: Tue Sep 03, 2013 12:50 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: Indigo, jaybird, steveschizoid and 8 guests