where is the default template?

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

where is the default template?

Postby stefkey » Wed Sep 25, 2013 8:56 pm

Hi,

where is the .cpr-File from the default and empty Song? (when i create a new song there "default" or "empty" possible)

I would like change the default Template a little bit and save it as default.
Cubase 7.5, Macbook Pro mid 2012, KronosX, Kronos, MOX6, MO6, 01v96i, Fireface 400, Octamic, 3xU87, 2xKM185, HD800, Phonitor, 1031A
stefkey
Junior Member
 
Posts: 53
Joined: Wed Sep 26, 2012 10:50 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: where is the default template?

Postby thinkingcap » Wed Sep 25, 2013 9:18 pm

stefkey wrote:Hi,

where is the .cpr-File from the default and empty Song? (when i create a new song there "default" or "empty" possible)

I would like change the default Template a little bit and save it as default.

Don´t these modern OS not come with a search function anymore, or are people just too [whatever] to use it..?
It' s In the application data folder...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times

Re: where is the default template?

Postby stefkey » Wed Sep 25, 2013 9:30 pm

hmmm, I don't find it with the OSX Spotlight. There is no .cpr in:
/Users/Stefan/Library/Preferences/Cubase 7/Project Templates or
/Library/Application Support/Steinberg/Project Templates

In the cubase list are "default" and "empty" at bottom when i create a new project

Its not a .cpr file?
Cubase 7.5, Macbook Pro mid 2012, KronosX, Kronos, MOX6, MO6, 01v96i, Fireface 400, Octamic, 3xU87, 2xKM185, HD800, Phonitor, 1031A
stefkey
Junior Member
 
Posts: 53
Joined: Wed Sep 26, 2012 10:50 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: where is the default template?

Postby G-string » Wed Sep 25, 2013 9:32 pm

silly you thinkingcap you should of automatically known he was on a MAC :roll:
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1254
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 843 times
Been thanked: 62 times

Re: where is the default template?

Postby stefkey » Wed Sep 25, 2013 9:44 pm

yes on Mac, but on windows its the same or, there are no .cpr for "default" or "empty". right?
I need to create my own default, right?
Cubase 7.5, Macbook Pro mid 2012, KronosX, Kronos, MOX6, MO6, 01v96i, Fireface 400, Octamic, 3xU87, 2xKM185, HD800, Phonitor, 1031A
stefkey
Junior Member
 
Posts: 53
Joined: Wed Sep 26, 2012 10:50 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: where is the default template?

Postby thinkingcap » Wed Sep 25, 2013 9:48 pm

stefkey wrote:yes on Mac, but on windows its the same or, there are no .cpr for "default" or "empty". right?

wrong - there is a " default"
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times

Re: where is the default template?

Postby SteveInChicago » Wed Sep 25, 2013 9:51 pm

It is located at:

"/Applications/Cubase 7.app/Contents/Project Templates/Default.cpr"
Cubase 7.5.30 | Mac 10.8.5 | i7-3770k Gigabyte Z77-UD5H | 16gb | TC Konnekt24D
User avatar
SteveInChicago
External Moderator
 
Posts: 4796
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Location: Chicago, IL USA
Has thanked: 109 times
Been thanked: 294 times

Re: where is the default template?

Postby thinkingcap » Wed Sep 25, 2013 10:01 pm

G-string wrote:silly you thinkingcap you should of automatically known he was on a MAC :roll:

I' m getting old...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times

Re: where is the default template?

Postby thinkingcap » Wed Sep 25, 2013 10:01 pm

stefkey wrote:hmmm, I don't find it with the OSX Spotlight. There is no .cpr in:
/Users/Stefan/Library/Preferences/Cubase 7/Project Templates or
/Library/Application Support/Steinberg/Project Templates

In the cubase list are "default" and "empty" at bottom when i create a new project

Its not a .cpr file?

I' d say this is the user data folderr..?
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times

Re: where is the default template?

Postby stefkey » Wed Sep 25, 2013 10:02 pm

Year! Thanks all, and SteveInChicago: thanks for your patience and the whole path! It helps me.
Thanks a lot!
Cubase 7.5, Macbook Pro mid 2012, KronosX, Kronos, MOX6, MO6, 01v96i, Fireface 400, Octamic, 3xU87, 2xKM185, HD800, Phonitor, 1031A
stefkey
Junior Member
 
Posts: 53
Joined: Wed Sep 26, 2012 10:50 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: where is the default template?

Postby SteveInChicago » Wed Sep 25, 2013 10:15 pm

Glad to help, but please go to ucp.php?i=profile&mode=signature and create a signature with your system info.
Cubase 7.5.30 | Mac 10.8.5 | i7-3770k Gigabyte Z77-UD5H | 16gb | TC Konnekt24D
User avatar
SteveInChicago
External Moderator
 
Posts: 4796
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Location: Chicago, IL USA
Has thanked: 109 times
Been thanked: 294 times

Re: where is the default template?

Postby J-S-Q » Thu Sep 26, 2013 10:44 am

No need to locate the template file. You can save a new default song from within Cubase by choosing "save as template".
Cubase 7.5 64 Bit, Win8.1 64Bit
CPU: Intel 4930k. MOTHERBOARD: Gigabyte GA-EX79-UP4. RAM: 16GB Corsair Vengeance Jet Black. GRAPHICS CARD: Gigabyte GV-N96TSL GeForce 9600GT. SYSTEM DRIVE: Corsair M4 SSD 128GB. AUDIO INTERFACE: Steinberg MR816-CSX
J-S-Q
Junior Member
 
Posts: 157
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:45 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 14 times

Re: where is the default template?

Postby SteveInChicago » Thu Sep 26, 2013 4:22 pm

J-S-Q wrote:No need to locate the template file. You can save a new default song from within Cubase by choosing "save as template".


This is no longer true in Cubase 7. The "Open the On Startup” pop-up menu in preferences is gone from Cubase 7, even though it's still shown in the manual. (open last file, default, etc.)

Therefore, it does look like there is no advantage to editing the Default.cpr or saving a template with that name on Mac, since you would have to select it in the Project Manager to load it anyway.
Cubase 7.5.30 | Mac 10.8.5 | i7-3770k Gigabyte Z77-UD5H | 16gb | TC Konnekt24D
User avatar
SteveInChicago
External Moderator
 
Posts: 4796
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Location: Chicago, IL USA
Has thanked: 109 times
Been thanked: 294 times

Re: where is the default template?

Postby SteveInChicago » Thu Sep 26, 2013 6:28 pm

thinkingcap wrote:
stefkey wrote:Hi,

where is the .cpr-File from the default and empty Song? (when i create a new song there "default" or "empty" possible)

I would like change the default Template a little bit and save it as default.

Don´t these modern OS not come with a search function anymore, or are people just too [whatever] to use it..?
It' s In the application data folder...


On Mac the app folder is a special class, a package and isn't included in the spotlight (read indexed) file search. It is if you use a 3rd party search like Find Any File.
Cubase 7.5.30 | Mac 10.8.5 | i7-3770k Gigabyte Z77-UD5H | 16gb | TC Konnekt24D
User avatar
SteveInChicago
External Moderator
 
Posts: 4796
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Location: Chicago, IL USA
Has thanked: 109 times
Been thanked: 294 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests