HS2-SE content ?

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

HS2-SE content ?

Postby JMCecil » Wed Dec 04, 2013 4:04 pm

Upgrading to 7.5. Do I need to install the HS2-SE content if I already have the HS2 content installed as part of the H5 installation process?
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3825
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 36 times
Been thanked: 167 times

Re: HS2-SE content ?

Postby curteye » Wed Dec 04, 2013 4:08 pm

Same question here.
{'-'}
If yer gear ain't breakin down, you aint workin' much.

iMac i7 2.8Gz 16GB 10.9...../C5.5/6.5/7.5
Mbook 2.4Gz 4GB 10.7.5.../C5.5/6.5/7.5
Mac Pro w/3 4k monitors.
On-line in Jan 2015

Location:
On the side of a volcano in the middle of the Pacific Ocean.
User avatar
curteye
Grand Senior Member
 
Posts: 4857
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:03 am
Has thanked: 38 times
Been thanked: 169 times

Re: HS2-SE content ?

Postby DenisSalois » Wed Dec 04, 2013 4:10 pm

Same question here as well ...
User avatar
DenisSalois
New Member
 
Posts: 25
Joined: Thu Sep 12, 2013 5:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Wed Dec 04, 2013 4:25 pm

Also not seeing HS2 SE Trip Would also like to know if the additional Vst Sound files in the install file need to be installed? There to do with Groove agent and EDM toolbox?
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby Luis Dongo » Wed Dec 04, 2013 4:46 pm

Hi there,

yes, you need to install the HSSE 2 Content as well if you want to have the new Trip library.

Regards
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 479
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 29 times
Been thanked: 62 times

Re: HS2-SE content ?

Postby JMCecil » Wed Dec 04, 2013 4:47 pm

Luis Dongo wrote:Hi there,

yes, you need to install that one as well if you want to have the new Trip library.

Regards

Thanks for the reply!
Since it is massively redundant other than the trip library, does it overwrite the other files where appropriate?
Last edited by JMCecil on Wed Dec 04, 2013 4:47 pm, edited 1 time in total.
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3825
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 36 times
Been thanked: 167 times

Re: HS2-SE content ?

Postby mendeldrive » Wed Dec 04, 2013 4:47 pm

Yes, you do need to install it. I did the 7.5 upgrade only at first but couldn't find Trip until after installing the HS2 SE content.
Windows 7 Pro SP1 | Gigabyte Z87X-UD3H | Intel i7 4770k | 16GB | Cubase 7.5.20 | Halion 5 | RME Babyface | Dynaudio BM5A mkII

Macbook Pro 10.9.4 | 8GB | Cubase Elements 7.0.7
mendeldrive
New Member
 
Posts: 18
Joined: Wed Nov 21, 2012 6:39 pm
Location: Berlin, Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Wed Dec 04, 2013 4:55 pm

Many thanks-can advice in which file to install? could have help if this info was in the file
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby Luis Dongo » Wed Dec 04, 2013 5:28 pm

JMCecil wrote:Thanks for the reply!
Since it is massively redundant other than the trip library, does it overwrite the other files where appropriate?

Actually it will only install the missing content.

Regards
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 479
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 29 times
Been thanked: 62 times

Re: HS2-SE content ?

Postby JMCecil » Wed Dec 04, 2013 5:30 pm

Luis Dongo wrote:
JMCecil wrote:Thanks for the reply!
Since it is massively redundant other than the trip library, does it overwrite the other files where appropriate?

Actually it will only install the missing content.

Regards

Perfect, thanks for the info!
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3825
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 36 times
Been thanked: 167 times

Re: HS2-SE content ?

Postby Prock » Wed Dec 04, 2013 5:47 pm

Luis Dongo wrote:
JMCecil wrote:Thanks for the reply!
Since it is massively redundant other than the trip library, does it overwrite the other files where appropriate?

Actually it will only install the missing content.

Regards


Yes, thanks for the information.

Suggestion: In the "Read Me" file that comes up when installing CB 7.5 you should mention that you need to download/run the HALion file after the CB install for the new content.
Last edited by Prock on Wed Dec 04, 2013 5:59 pm, edited 1 time in total.
PRock Studio

DAW: Cubase 7.5.30 (64bit), OS: Windows 7 x64 SP1, CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.5 GHz, RAM: 8GB, Graphics: 1024MB GeForce GTX 650, AI: PreSonus Firebox
User avatar
Prock
Member
 
Posts: 476
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Has thanked: 11 times
Been thanked: 39 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Wed Dec 04, 2013 5:58 pm

Can somebody please advise in which file to install trip? Ive had a look at the read me file but can't seem to find any info.
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Wed Dec 04, 2013 6:39 pm

God this really is trying my patience. One of the reasons for buying this update was for the new arrpegiator in Halion SE2 Yet I can find no information on how to install the VST files-can anyone help please?
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby Luis Dongo » Thu Dec 05, 2013 9:37 am

What is so difficult about dowble clicking on a setup.exe file? Do you really need that extra info on a document?
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 479
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 29 times
Been thanked: 62 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Thu Dec 05, 2013 10:09 am

As mentioned Luis my OS is OSX (Maverick) on mac. There is no setup exe file. Also I cannot find any information about
setting up theses files-why do you think Im asking???!
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby Luis Dongo » Thu Dec 05, 2013 10:21 am

Hi john springate,

then you just have to double click on the HALion Sonic SE.pkg file

Regards
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 479
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 29 times
Been thanked: 62 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Thu Dec 05, 2013 10:23 am

OK and wheres that?
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby Luis Dongo » Thu Dec 05, 2013 10:27 am

Sorry, it is actually a .dmg file and that is the one you have to download from your shop account.
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 479
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 29 times
Been thanked: 62 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Thu Dec 05, 2013 10:33 am

are you referring to the 7.5 dmg update file?
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Thu Dec 05, 2013 10:47 am

Are you saying they I have to buy the full version of halion SE2 ti get the trip file to work?
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby Luis Dongo » Thu Dec 05, 2013 10:49 am

Hi john springate,

no, I'm not saying that. What I'm saying is that you have to download 2 files from your shop account. The Cubase 7.5 and the HSSE 2 Content.

Regards
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 479
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 29 times
Been thanked: 62 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Thu Dec 05, 2013 10:51 am

thank you Luis hope this solves the problem
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby Luis Dongo » Thu Dec 05, 2013 10:58 am

Just in case, if for some reason you can't find nor use the download from your shop account, you can also download it from our website:
http://www.steinberg.net/en/support/dow ... se_75.html

All the best
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 479
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 29 times
Been thanked: 62 times

Re: HS2-SE content ?

Postby john springate » Thu Dec 05, 2013 11:00 am

Ive found the link already from your topic-Many thanks
John Springate
john springate
Member
 
Posts: 222
Joined: Wed Jan 12, 2011 3:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: HS2-SE content ?

Postby Majic » Thu Dec 05, 2013 11:29 am

Luis Dongo wrote:Hi there,

yes, you need to install the HSSE 2 Content as well if you want to have the new Trip library.

Regards


Will HalionSonicSE's TRIP Engine install and work WITHOUT the library, I am more interested in experimenting on a computer with a small SSD at the moment before i make changes to main PC.


thanks
Majic
Member
 
Posts: 221
Joined: Fri Mar 11, 2011 7:49 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 8 times

Next

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Sholinious and 5 guests