Cubase 7.5.20

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Re: Cubase 7.5.20

Postby Xtigma » Tue Apr 08, 2014 1:06 pm

also note that automation 'response time' will change depending on your audio buffer size. so if you're running out of CPU and decide to extend the buffersize of your soundcard, rapid automation may start sounding tiny bit different (in realtime playback, anyway). not sure if any daw is _not_ a victim to this.


I have never used logic but it does have an option for sample accurate automation, perhaps it is fixed in logic?.. seriously sample accurate automation (or just predictably accurate automation, IE never changes with latency) is my #1 cubase request right now.
Xtigma
New Member
 
Posts: 29
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:32 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Re: Cubase 7.5.20

Postby Steve Helstrip » Tue Apr 08, 2014 1:43 pm

Logic's 'sample accurate' automation is anything but... It's terrible compared to Cubase.
Mac Pro i7, 12Gb, OSX10.9 MacBook Pro i7, 4Gb, OSX10.9
Cubase 7.5.20
Vienna Ensemble Pro 5.

http://www.thethrillseekers.co.uk
http://www.twitter.com/stevehelstrip
http://www.facebook.com/thrillseekersofficial
User avatar
Steve Helstrip
Member
 
Posts: 442
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:23 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 23 times

Re: Cubase 7.5.20

Postby serenity » Wed Apr 09, 2014 12:16 am

So. Update will arrive at 1.00 pm this time too ?
Pawel

Windows 7 Pro 64 bit / Cubase 7 64 Bit / RME Fireface 400
User avatar
serenity
Member
 
Posts: 448
Joined: Thu Jan 06, 2011 10:35 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 16 times

Re: Cubase 7.5.20

Postby Jalcide » Wed Apr 09, 2014 2:51 am

lukasbrooklyn wrote:also note that automation 'response time' will change depending on your audio buffer size. so if you're running out of CPU and decide to extend the buffersize of your soundcard, rapid automation may start sounding tiny bit different (in realtime playback, anyway). not sure if any daw is _not_ a victim to this.


great point.

i'm still 44.1Khz / 24bit end-to-end. would love to get to 96Khz, but haven't been able to make that happen.

maybe with my shift to VEP, it will finally be possible.

i wonder if it makes automation "tighter" in Cubase.
http://soundcloud.com/jalcide

Rack-mounted DAW1 (Main): Cubase 7.5.30 64-bit, Win 7 64-bit, i7-4770K @ 4.0GHz OC, Stock Cooling, ASUS Maximus VI Gene Z87 mATX Motherboard, 16 Gigs DDR3, EVGA GTX 760, Focusrite Saffire Pro 40 on a Vantect FireWire 400 PCIe card (UGT-FW200), Two 30" ACDs

Rack-mounted DAW2 (Real-time Mastering Chain connected to DAW1 via ADAT Optical): Reaper 64-bit, Win 7 64-bit, i5-4670K @ 4.0GHz, 16 Gigs DDR3, Focusrite Saffire Pro 40, One 20" ACD
User avatar
Jalcide
Member
 
Posts: 274
Joined: Thu Mar 01, 2012 8:33 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 37 times

Re: Cubase 7.5.20

Postby dspppp » Thu Apr 10, 2014 4:47 am

Some VST 2.4 32 bit under Mavericks still do not work. (Duende, etc).
GUI is frozen.

This is a CUBASE issue, since all of those VST work perfectly on Live 9 and StudioOne on Mavericks.

Please fix this asap.
dspppp
New Member
 
Posts: 5
Joined: Fri Mar 21, 2014 4:23 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Previous

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests