Recorded tracks lost, got 129 empty tracks back!

Recorded tracks lost, got 129 empty tracks back!

Postby MarcelX » Sun Feb 03, 2013 10:04 pm

Today I've been working on a simple 6 track project in combination with Audiobus, JamUp Pro and Magellan.
After some intensive editing tracks 5 and 6, right after an undo action, I lost track 5 and 6.
So during the recreation of the lost tracks, I created "Snapshots".

When I wanted to share the song by mail, I got the message the mail limit exceeded the 20MB limit. So with a mixdown I could send it.
However after this sharing, I seem to have lost the tracks again!! Somehow I'm stuck with 133 tracks, the first 4 tracks with the audio I recorded and 129 empty tracks with number 1-4!
After some fatal error the application crashed and the snapshots restored also just 4 tracks! Where did my last 2 tracks go to?

How funny, the song I send by mail was received with some time-shifted tracks and wasn't anymore in sync!!

So tell me, how am I supposed to work with such bugged software?
Will these problems be solved or should I better request for a refund?

Regards

[edit]
Attachment crash logs
[/edit]
Attachments
cubasis-crash-log.zip
(17.1 KiB) Downloaded 12 times
MarcelX
New Member
 
Posts: 13
Joined: Sun Feb 03, 2013 9:24 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Recorded tracks lost, got 129 empty tracks back!

Postby Frieder » Mon Feb 04, 2013 12:04 pm

Hello,

I am really sorry that you are having such severe issues with Cubasis.

Thank you for your report and the log. We already know the issue and are working on it. Yes, the problem will be solved as soon as possible.

Kind regards,
Frieder
Frieder Loch, Software Developer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Frieder
Moderator
 
Posts: 269
Joined: Sat Dec 22, 2012 2:56 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Recorded tracks lost, got 129 empty tracks back!

Postby crohde » Tue Feb 12, 2013 2:22 pm

Hi Marcel,

To help us fix this problem, could you please post here how to reproduce this error step-by-step?
Best regards,

Carlos Mendoza Rohde - Product Marketing Manager Cubase & Apps
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook
User avatar
crohde
Moderator
 
Posts: 722
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:03 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 36 times

Re: Recorded tracks lost, got 129 empty tracks back!

Postby PhilW » Wed Feb 13, 2013 12:07 pm

This has now happened to me too. A simple project with 2 midi tracks and 2 audio tracks which had been used with Audiobus. It was only around 24 bars long. I saved it, and when reloaded it took maybe 5 mins to even load and there were an enormous number of tracks and when I scrolled down and tried to delete some tracks, it just froze.

This needs to be fixed urgently (as I think you are aware). Although it saddens me to say so, I no longer trust the stability to be able to use Cubasis on any significant projects until this and the undo bug is fixed.

Just checked and there is no new Cubasis crash log for this!
PhilW
New Member
 
Posts: 49
Joined: Sat Jan 12, 2013 2:11 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Recorded tracks lost, got 129 empty tracks back!

Postby MarcelX » Thu Feb 14, 2013 10:32 pm

crohde wrote:Hi Marcel,

To help us fix this problem, could you please post here how to reproduce this error step-by-step?


Sure! Although I'm not sure what was the fatal step, I'll try to describe.

1. Put the iPad 3 in the Alesis iO-Dock,
2. Start Audiobus, Cubase and DrumJam,
3. Record a drum track,
4. Hook up bass guitar and start JamUp Pro,
5. Record a bass line,
4. Hook up a phantom powered mic,
5. Find out that the mic input for Audiobus isn't working,
6. Record the voice with the mic trough JamUp,
7. Start Magellan an record some synth,
8. Record some additional bass and voice,
9. Cut and paste some parts,
10. Make an error and push the Undo button,
11. Curse Steinberg for 2 whole tracks had magically disappeared and the redo button is not restoring!

Of course it is unclear if this will happen after working 10 minutes or after 10 hours.
So I suggest you just keep testing it until the issue will happen to the Steinberg team.
MarcelX
New Member
 
Posts: 13
Joined: Sun Feb 03, 2013 9:24 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Cubasis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest