v1.2 undo redo

v1.2 undo redo

Postby RobBr » Mon Mar 11, 2013 5:26 pm

I held off on posting this as there were quite a few issues with undo/redo fixed in this update.

But, when in midi editor the undo resets the view of the event back to the start of the event at the starting zoom level. Why? Ideally the midi event should open at the cursor position for editing I would have thought, and certainly not reset to the start every time undo is hit, completely losing your position.

Also, the undo/redo messages flash by so quickly I can't read them. What's the point of a message if it can't be read?

No-one else has mentioned this, so I'm a bit surprised. Is nobody editing midi in the editor?

Rob
RobBr
Junior Member
 
Posts: 53
Joined: Mon Feb 25, 2013 11:10 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: v1.2 undo redo

Postby Frieder » Mon Mar 11, 2013 5:59 pm

RobBr wrote:I held off on posting this as there were quite a few issues with undo/redo fixed in this update.

But, when in midi editor the undo resets the view of the event back to the start of the event at the starting zoom level. Why? Ideally the midi event should open at the cursor position for editing I would have thought, and certainly not reset to the start every time undo is hit, completely losing your position.

Also, the undo/redo messages flash by so quickly I can't read them. What's the point of a message if it can't be read?

No-one else has mentioned this, so I'm a bit surprised. Is nobody editing midi in the editor?

Rob


Hello,

you are right. The resetting of the viewport is a known issue that is quite an inconvenience. We are aware if this problem.

Regarding your second point: I am using Cubasis on an iPad 3 and the messages are displayed for 2–3 seconds. Would you prefer having them displayed longer, or are they displayed shorter on your device?

Kind regards,
Frieder
Frieder Loch, Software Developer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Frieder
Moderator
 
Posts: 277
Joined: Sat Dec 22, 2012 2:56 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: v1.2 undo redo

Postby RobBr » Mon Mar 11, 2013 6:15 pm

Thanks for your quick reply.

Hope that can be fixed soon, will look forward to it.

On the second point I have an iPad 4 so maybe that's the problem. It was touted as twice as fast as the iPad 3. The messages last about half a second so are unable to be read. Perhaps they need a timer, two to three seconds would be fine

Rob
RobBr
Junior Member
 
Posts: 53
Joined: Mon Feb 25, 2013 11:10 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: v1.2 undo redo

Postby Frieder » Mon Mar 11, 2013 7:07 pm

Hello,

i just checked it on an iPad 4. You are absolutely right, this is much too short. We will investigate a fix.

Kind regards,
Frieder
Frieder Loch, Software Developer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Frieder
Moderator
 
Posts: 277
Joined: Sat Dec 22, 2012 2:56 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: v1.2 undo redo

Postby knuckle47 » Tue Mar 12, 2013 10:25 pm

Frieder,

Your response to issues has been amazing....I read the Cubasis section very frequently, no one should say you're not on top of things. Difficult to top that.
PC Win 7 64bit | VST Instrument Collection | i7 3930 | 32gb Corsair ram : MOTU 896 HD FireWire, Samsung 840 Pro SSD 256gb Win 7 OS | 2nd Crucial 64gb with Cubase 7.5.2| WD 2 TB Caviar Black | 500gb project drive | Cubasis and iPad 4th 64gb. Guitarist not really a keyboard player, but tryin' like hell
User avatar
knuckle47
Member
 
Posts: 519
Joined: Mon Jan 10, 2011 10:24 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

Re: v1.2 undo redo

Postby SJM88 » Sat Mar 23, 2013 11:27 am

I am having SERIOUS issues with undo redo in 1.2 - not as bad as 1.1, but I have still lost hours of work.

Please guys, I know you are working hard, but if basic functions of your app IRREPARABLY DELETE recordings, this is emergency fix stuff. Hitting undo, and then redo, FREQUENTLY causes Cubasis to load a completely different track to the one I accidentally deleted. The erase button is easy to hit if you have big fingers, and so every now and then I delete a track accidentally. Every fourth or fifth time, when I hit redo, the track is replaced with something totally unrelated, and the original is gone forever. It's really heartbreaking.

I just worked on a bass line for an hour and a half, and it is GONE. You NEED to fix this, it is just the worst. I can't understand how undo and redo is still not working, and in such a catastrophic way!

Your customer service has been super awesome, and I'm sure it will be fixed, but please - how can I trust your app with my work when it eats it so often :(
SJM88
New Member
 
Posts: 2
Joined: Sun Mar 10, 2013 6:00 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Cubasis

Who is online

Users browsing this forum: Triwolf and 3 guests