No audio when monitoring - iPad 4 and Line 6 Mobile In

No audio when monitoring - iPad 4 and Line 6 Mobile In

Postby TommyGrimesIII » Sun Jul 28, 2013 8:38 am

Just got an iPad 4 and Cubasis, but I am unable to hear anything while monitoring. I can see the channel volume go up and down with my playing so the input is there, but nothing showing on the Stereo Out slider and no audio is heard.

Also, if I hit record, I can't hear anything while recording, but when I play back, it did indeed record. I can hear other tracks and the metronome while recording, just no monitoring of the track I am currently playing.

Here is the set up:
iPad 4 latest OS
Line 6 Mobile In
30 pin to Lightning adapter from Apple
Mono is turned off in the settings

The same set up works just fine with the Mobile Pod, and in GarageBand it works fine when I turn on monitoring also. Cubasis is the only one that isn't working :(

Halp.

EDIT - PS yes, the yellow monitor button is active, before anyone asks :)
TommyGrimesIII
New Member
 
Posts: 2
Joined: Sun Jul 28, 2013 8:32 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No audio when monitoring - iPad 4 and Line 6 Mobile In

Postby TommyGrimesIII » Sun Jul 28, 2013 8:05 pm

Got a work around, I bought audiobus, and now can record into Cubase from the Mobile Pod application and get monitoring while doing so by getting Mobile Pod to grab the input and pass it to Cubase. I note the track for Mobile Pod does NOT feature a monitor on / off option though.

Since I really wanted to record totally clean guitars from a dry input though, so that I can manipulate the input later, would still like a solution to the lack of monitoring when recording directly into Cubasis. Is it just the Line 6 Mobile In? Anyone else using that succesfully?

Thanks!
Tommy
TommyGrimesIII
New Member
 
Posts: 2
Joined: Sun Jul 28, 2013 8:32 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Cubasis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron