Drum loops

Drum loops

Postby Joey515 » Fri Aug 16, 2013 4:39 am

When I import the drum loops from the stock audio files in the Cubasis MediaBay I can't get them to line up end to end because the timing of the loops are not in sync with the time snap. So there is either a gap in between audio loop parts or they overlap. What do I do?
User avatar
Joey515
New Member
 
Posts: 27
Joined: Fri Aug 09, 2013 10:37 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Drum loops

Postby RobBr » Sun Aug 18, 2013 7:06 am

I assume you're setting the tempo of the song grid to the tempos of the drum loop you're bringing in. Cubasis doesn't yet have audio time stretching so the grid tempo has to match the tempo of the loop.
So, assuming that, there is also an issue that the loops have not been cut to exact bar boundaries. This doesn't matter much as long as when you duplicate them they all start on an exact boundary.

To do that, have the snap set to bars, put the cursor within the loop you want duplicated, hit copy, hit paste. The duplicate will then start on the next bar boundary and everything will play in time. If the snap is set to none then the duplicate will start at the end of the copied loop. If it is a little short or long then the timing will never be in sync.

Hope that helps.
RobBr
Junior Member
 
Posts: 53
Joined: Mon Feb 25, 2013 11:10 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Drum loops

Postby Joey515 » Mon Sep 02, 2013 9:38 am

Thanks RobBr. That answers it, and solves it for what I need. Cheers.
User avatar
Joey515
New Member
 
Posts: 27
Joined: Fri Aug 09, 2013 10:37 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Cubasis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests