There is a problem listing midi ports

There is a problem listing midi ports

Postby surfer » Mon Apr 21, 2014 7:55 pm

When I try to pick a midi port Cubasis selects the wrong one see pic
Attachments
image.jpg
(305.08 KiB) Not downloaded yet
User avatar
surfer
Member
 
Posts: 398
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:37 pm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 6 times

Re: There is a problem listing midi ports

Postby sdesign » Sun May 04, 2014 11:47 am

Yes, I have this problem too.

I also have a problem where after an IAA app has been removed from Cubasis, it's ports still appear in the MIDI port lists. As the app was opened and closed again in Cubasis there appears to be no app open on my iPad. To remove the port from the list I have to go and manually open the app outside of Cubasis and close it again. then it will be removed from the list of available ports in Cubasis. It's as though even though Cubasis is removing an app from an IAA slot it isn't properly closing the app down, but as no app is open outside of Cubasis you have no way of knowing it's still open so it just sits there (presumably putting a drain on your CPU). Is this a Cubasis problem that can be fixed in an update or is it a general IAA problem?

The problem happens a lot but I've noticed it with iMini, FunkBox and others.
sdesign
New Member
 
Posts: 43
Joined: Sun Sep 22, 2013 8:50 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: There is a problem listing midi ports

Postby Airyck » Sat Jun 21, 2014 6:41 am

I've seen this issue too, I select a MIDI output for Sunrizer for example and it says it's something else. I'm unable to select a particular ouput sometimes even though it's listed and the app is open.
Airyck
Junior Member
 
Posts: 84
Joined: Fri Oct 18, 2013 10:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: There is a problem listing midi ports

Postby crohde » Mon Jun 23, 2014 10:59 am

Hello guys,

we are going to investigate the problem!
Best regards,

Carlos Rohde - Product Marketing Manager Cubase & Apps
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook
User avatar
crohde
Moderator
 
Posts: 837
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:03 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 59 times

Re: There is a problem listing midi ports

Postby Ricardo Garcia » Tue Jun 24, 2014 10:44 am

Hi,

we can confirm and the issue is reproducible. We are investigating a fix.

Sorry for the inconvenience.

Regards,
RG
Ricardo Garcia, Steinberg Apps Support
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Ricardo Garcia
Moderator
 
Posts: 175
Joined: Sun Jun 08, 2014 10:30 am
Has thanked: 11 times
Been thanked: 13 times

Re: There is a problem listing midi ports

Postby sdesign » Tue Jun 24, 2014 4:50 pm

Yay!
sdesign
New Member
 
Posts: 43
Joined: Sun Sep 22, 2013 8:50 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: There is a problem listing midi ports

Postby Hiltmann » Wed Jun 25, 2014 9:06 am

Hi,

Fixed confirmed in the next update.

best
jan
Jan Hiltmann, Product Planning / Quality Assurance
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
User avatar
Hiltmann
Steinberg Employee
 
Posts: 92
Joined: Mon Jan 07, 2013 11:41 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times


Return to Cubasis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests