Audio record replace modus

Audio record replace modus

Postby Yavanna » Tue May 06, 2014 4:59 pm

Maybe a stupid question, sorry. Is there no record-replace modus in Cubasis when I want to correct only a few seconds of an audiotrack (punch in/out)?
iMac 3.1 GHz Intel Core i7, OS X 10.8.5
Cubase 6.5.5 und 7.5.2
Yavanna
New Member
 
Posts: 10
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Audio record replace modus

Postby bry » Wed May 07, 2014 3:12 am

Hi, there's a Rec Mode button on the upper right corner of the app.
Use the L and are markers to set the section you want to punch in and in the Rec Mode turn on In and Out.

That should do what you want!
iPad Air + iOS 7.1 + Presonus Audiobox 1818VSL
bry
Junior Member
 
Posts: 109
Joined: Sat Jan 04, 2014 3:58 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Re: Audio record replace modus

Postby Yavanna » Wed May 07, 2014 9:43 am

Thank you very much for your answer. I try to describe my "problem" again.
For example: I do a recording from bar 3 to bar 7. L locator set to bar 3, R locator set to bar 7.
Now I want to correct only bar 5. L locator set to bar 5, R locator set to bar 6. Punch in and out.
Now when I have recorded bar 5 again, I hear the old recording AND the new recording in bar 5.
The old recording in bar 5 was not replaced by the new one. That is my problem.
Sorry for my english - I hope you understand my question. Thank you!
iMac 3.1 GHz Intel Core i7, OS X 10.8.5
Cubase 6.5.5 und 7.5.2
Yavanna
New Member
 
Posts: 10
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Audio record replace modus

Postby bry » Wed May 07, 2014 12:53 pm

Yeah, it won't replace the old clip/event, it just records another one on too.
But you can manually select the old event and 'split' it at both the in and out points, then erase the part you don't want before recording it again. Split can be found in the tools bar.
iPad Air + iOS 7.1 + Presonus Audiobox 1818VSL
bry
Junior Member
 
Posts: 109
Joined: Sat Jan 04, 2014 3:58 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Re: Audio record replace modus

Postby Yavanna » Wed May 07, 2014 5:26 pm

Thank you, bry, for your answer! SAD News, especially when you are standing in front of a choir and have to correct a few little passages by dropping in and out.
iMac 3.1 GHz Intel Core i7, OS X 10.8.5
Cubase 6.5.5 und 7.5.2
Yavanna
New Member
 
Posts: 10
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Cubasis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests