No plug-in screen shots

Post questions and find answers on our Cubase 6 releases here.

No plug-in screen shots

Postby gaswylde » Wed Apr 18, 2012 9:33 am

Hi,

After importing a lot of old files C-Studio 4.5 into C-6.5.1 today a lot of my plug-ins, including UAD external duo, began presenting as small windows with the following message attached:

"No plug-in screen shot available". I have now to edit them looking through the infamous Mac grey screen in order for them to function.

I'm using a Quad Core iMac 3.4 running Lion. Any help or advice would be much appreciated.
Only in it for the money.
gaswylde
New Member
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 18, 2012 9:26 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No plug-in screen shots

Postby ffg » Wed Apr 18, 2012 10:26 am

Just an idea but are you running in 64bit mode? I understand only one 32bit plug-in GUI is visible at a time, the others have a generic window.

Not sure what the 'infamous Mac grey screen' is?
best

David

I'm going to to let the situation mature...

Nuendo 5.5
Cubase 7.5
MacPro 3.3 6-core OSX.9.x
MacPro 2.8 8-core OSX.8.x
Macbook Pro
RME Fireface 800
User avatar
ffg
Member
 
Posts: 417
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:46 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: No plug-in screen shots

Postby Martin.Jirsak » Wed Apr 18, 2012 11:59 am

Same idea. Right-click on the Cubase icon in the Application, and choose Get Info. Check, if the "Open in 32-bit mode" is checked, or unchecked.

Files saved in the Cubase 4 are 32-bit on 100%. Try to open these projects in the 32-bit Cubase.

Best,
Martin Jirsak
www.cubase-training.com

Cubase 7.5 (last officially supported version all the time)
Mac Book Pro: as Master
Mac Pro: as Slave, connected by VSL VE Pro
Martin.Jirsak
Senior Member
 
Posts: 1434
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: No plug-in screen shots

Postby gaswylde » Thu Apr 19, 2012 1:35 am

Many thanks for the tip about 64 bit. Done.

Sad to say though I still get the mini-sized presentation for a lot of the plug-ins. A lot of them, not all of them, pop up with a small icon of the plug-in and a window message saying 'No plug-in screen shot available.' It does allow me to switch to a text based editing format of the plug which I don't find handy at all.

If I hit the 'click to edit' option a sort of veiled grey screen drops in separating the image of the plug from the rest of Cubase which is unedifying because the editing now takes place 'outside' of the main Cubase environment.

This all began after importing old Cubase Studio 4.5 files into Cubase 6.5.1. Do I need to think about uninstalling and starting over?

God I hope not.
Only in it for the money.
gaswylde
New Member
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 18, 2012 9:26 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No plug-in screen shots

Postby Daniel Seabra » Thu Jun 14, 2012 6:18 pm

gaswylde, do you still having this issue? Because I am having the same problem...it's too annoying!
Cheers and Beers!
Daniel Seabra
New Member
 
Posts: 30
Joined: Tue Apr 26, 2011 2:17 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No plug-in screen shots

Postby Daniel Seabra » Tue Sep 18, 2012 6:27 pm

Just for refreshing: The problem is because I've started to run Cubase in 64-Bit mode that only see VST3's. When you open VST3 it doesn't open the image as usual (what is freak, anyways).

I've fixed the problem that forced me only to open Cubase in 64-Bit, so when I've started to run in 32-Bit mode, the VST (not the VST3) started to appear, so they show their screens normally.
Cheers and Beers!
Daniel Seabra
New Member
 
Posts: 30
Joined: Tue Apr 26, 2011 2:17 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No plug-in screen shots

Postby freq » Wed May 15, 2013 7:33 pm

i have got the same issue.

however on 32 bit all windows come back normal.

does this mean i have to re-install these software in 64 bit versions to get it working?
freq
New Member
 
Posts: 20
Joined: Thu Aug 11, 2011 7:23 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No plug-in screen shots

Postby MrMeshuggah » Thu Sep 26, 2013 2:26 pm

Did anyone find a resolution to this issue?
MrMeshuggah
Junior Member
 
Posts: 94
Joined: Thu Sep 22, 2011 9:51 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No plug-in screen shots

Postby curteye » Fri Sep 27, 2013 12:15 am

MrMeshuggah wrote:Did anyone find a resolution to this issue?


Yes. Simply put:

To resolve the problem all hard and software (including plugs) must
be at 64 bit.

What you are currently experiencing is 'bridge work' in action.

(I am still waiting for SampleTank 3 (64 bit) to be released to resolve this issue for me).

Most 3rd party plugs have moved to 64 bit by now but some will never be updated.

{'-'}
If yer gear ain't breakin down, you aint workin' much.

iMac i7 2.8Gz 16GB 10.9...../C5.5/6.5/7.5
Mbook 2.4Gz 4GB 10.7.5.../C5.5/6.5/7.5

Location: On the side of a volcano in the middle of the Pacific Ocean.
User avatar
curteye
Grand Senior Member
 
Posts: 4357
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:03 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 105 times

Re: No plug-in screen shots

Postby ♫♪♫♪ » Fri Sep 27, 2013 7:02 am

curteye wrote:Most 3rd party plugs have moved to 64 bit by now but some will never be updated.

Maybe jBridgeM can solve that?
Workflow
A bullshít managment word for a process in which they dont understand.
♫♪♫♪
New Member
 
Posts: 29
Joined: Fri Sep 13, 2013 9:20 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: No plug-in screen shots

Postby curteye » Fri Sep 27, 2013 7:14 am

♫♪♫♪ wrote:
curteye wrote:Most 3rd party plugs have moved to 64 bit by now but some will never be updated.

Maybe jBridgeM can solve that?


Yes!
And tho' I have not tried it, I have read there is a Mac version now.
{'-'}
If yer gear ain't breakin down, you aint workin' much.

iMac i7 2.8Gz 16GB 10.9...../C5.5/6.5/7.5
Mbook 2.4Gz 4GB 10.7.5.../C5.5/6.5/7.5

Location: On the side of a volcano in the middle of the Pacific Ocean.
User avatar
curteye
Grand Senior Member
 
Posts: 4357
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:03 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 105 times


Return to Cubase 6 | Cubase Artist 6 | Cubase Elements 6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest