Phantom tracks, need help

Post questions and find answers on our Cubase 6 releases here.

Phantom tracks, need help

Postby womp » Mon Jan 13, 2014 10:59 pm

Hey guys, I'm having this problem with Cubase Artist 6.0.7. I'll delete a bad take, but you can still hear it. There will be no audio in any lane of the given track, but whenever that track isn't muted, you can still hear the take I wanted to delete. What can I do to fix this?
womp
New Member
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 13, 2014 10:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Phantom tracks, need help

Postby ThePresent » Mon Jan 13, 2014 11:01 pm

Don't know why CB is doing it, but go into the pool and erase everything you do not like. Radical but useful, I guess.
ThePresent
----------------
i5 750 - Windows 7 64 Bit - Cubase 6.5.5 32 bit - Arturia Minimoog V - M-Audio Fasttrack Pro - Emu XBoard 61
ThePresent
Member
 
Posts: 268
Joined: Sun Nov 25, 2012 6:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Phantom tracks, need help

Postby Parrotspain » Tue Jan 14, 2014 12:11 am

Maybe you are inadvertently recording to another audio track that has the record button lit - resulting in a 'phantom' recording.? That's caught me out once or twice.

P
Cubase 6.5.5 Build 176
First system: Intel E8400 Core Duo. 4Gb. Still XP Pro SP2
Second system: AMD FX 8320 8 core 16Gb Win7 64
Constructing: AMD FX 8350 8 core 16Gb Win 7 64 Asus M5 A97
TC Powercore
User avatar
Parrotspain
Member
 
Posts: 224
Joined: Fri Jan 28, 2011 6:28 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Phantom tracks, need help

Postby womp » Thu Jan 16, 2014 6:30 pm

Found out the problem! Which is that I am stupid and had Melodyne active. >_> Thanks guys
womp
New Member
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 13, 2014 10:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Phantom tracks, need help

Postby vic_france » Fri Jan 17, 2014 11:55 am

womp wrote:Found out the problem! Which is that I am stupid and had Melodyne active. >_> Thanks guys

It isn't you being stupid.. This is a trap that lots of folks fall into. ;)
Mac Pro Quad-Core 2.66 gHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV l Mac OS X 10.8.5 l Mac OS X 10.6.8 | Cubase 7.5.20| Cubase 7.0.7| Cubase 6.5.5 | Cubase 5.5.3
vic_france
Senior Member
 
Posts: 2062
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:16 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 70 times

Re: Phantom tracks, need help

Postby Arjan P » Fri Jan 17, 2014 2:59 pm

vic_france wrote:It isn't you being stupid.. This is a trap that lots of folks fall into. ;)

Only the stupid ones though.. :mrgreen: 8-)
--- "If anyone owes it all to Bach, it's God" - Emil Cioran ---
SOFT: (All 64 bit) | WaveLab 8.0.3 | Cubase 6.5.5 / 7.5.10 | HALion Sonic 1.6.3 | Win7 Pro -- SoundCloud
HARD: i7-950 | Asus P6TD | 30GB | Tascam DM-3200 | DigiMax48 | Midisport 8x8 ---- SoundByte Studio
User avatar
Arjan P
Senior Member
 
Posts: 1771
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:28 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 18 times


Return to Cubase 6 | Cubase Artist 6 | Cubase Elements 6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests