Missing licence on elicenser

Post questions and find answers on our Cubase 6 releases here.

Missing licence on elicenser

Postby lowjk » Wed Jan 15, 2014 8:24 am

Hi,
Cubase 6.5.5.3 hung this morning. When I restarted the computer, the following licences went missing:
Cubase 6.5
HALion 4
Hypnotic Dance
(along with some Arturia V-Collection licences).

Went to mySteinberg and got the activation code for them but when I tried to enter them, the elicenser reports them as being used and I could not enter them.

Please assist.

Thanks,
JK Low
lowjk
New Member
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 05, 2012 3:50 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Missing licence on elicenser

Postby thinkingcap » Wed Jan 15, 2014 11:11 am

lowjk wrote:Hi,
Cubase 6.5.5.3 hung this morning. When I restarted the computer, the following licences went missing:
Cubase 6.5
HALion 4
Hypnotic Dance
(along with some Arturia V-Collection licences).

Went to mySteinberg and got the activation code for them but when I tried to enter them, the elicenser reports them as being used and I could not enter them.

Please assist.

Thanks,
JK Low

As always in such cases, download and install the latest eLCC-software first...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times

Re: Missing licence on elicenser

Postby lowjk » Wed Jan 15, 2014 12:44 pm

Nope did all that and still no go.
lowjk
New Member
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 05, 2012 3:50 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Missing licence on elicenser

Postby Arjan P » Wed Jan 15, 2014 2:35 pm

Did you also perform maintenance from the eLCC software? This usually synchronizes licenses with online data at Steinberg. Otherwise you need to contact support. Activation codes do just that; they activate your license and therefor can only be used once.
--- "If anyone owes it all to Bach, it's God" - Emil Cioran ---
SOFT: (All 64 bit) | WaveLab 8.5.10 | Cubase 6.5.5 / 7.5.30 | HALion Sonic 1.6.3 | Win7 Pro - SoundCloud
HARD: i7-950 | Asus P6TD | 30GB | Tascam DM-3200 | DigiMax48 | Midisport 8x8 ----- SoundByte Studio
User avatar
Arjan P
Senior Member
 
Posts: 1881
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:28 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 39 times

Re: Missing licence on elicenser

Postby lowjk » Wed Jan 15, 2014 2:36 pm

Yes, done all the above.
Arturia was great though. Got back to me with a new set of activation code for V-Collection in 2 hours.
lowjk
New Member
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 05, 2012 3:50 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Missing licence on elicenser

Postby lowjk » Thu Jan 16, 2014 4:27 am

Strangely when I switched on my computer today, all the licences appeared.
Even though I had switched my computer on and off a few times yesterday.

So all is well, fingers crossed. Just hope 2 sets of V Collection licences dont screw up the elicensor.

BTW, I glad I dont this for a living. The local Steinberg dealer hasnt got back to me yet!
lowjk
New Member
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 05, 2012 3:50 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Missing licence on elicenser

Postby lowjk » Fri Jan 17, 2014 8:05 am

Any Steinberg personnel reading this?
The local dealer did not even bother to answer my email after 18hr
I thought that Cubase is a pro product. Even if it is working now, they should at least check in on me to see how I am doing.

Time to switch DAW perhaps??
lowjk
New Member
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 05, 2012 3:50 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Missing licence on elicenser

Postby thinkingcap » Fri Jan 17, 2014 9:44 am

lowjk wrote:Time to switch DAW perhaps??

Well, probably none of us users here cares what DAW you use, so don' t talk - just do it
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times

Re: Missing licence on elicenser

Postby lowjk » Sat Jan 18, 2014 1:54 am

thinkingcap wrote:
lowjk wrote:Time to switch DAW perhaps??

Well, probably none of us users here cares what DAW you use, so don' t talk - just do it


Nonconstructive reply. No one cares what u say.
lowjk
New Member
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 05, 2012 3:50 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Missing licence on elicenser

Postby Elektrobolt » Sat Jan 18, 2014 4:37 am

Have you contacted Steinberg support?
With Note Expression (VST3.5), individual notes contain their own set of controller data when played polyphonically.
VST Expression, Steinberg VST
Cakewalk Sonar X3 now supports VST3!
User avatar
Elektrobolt
Senior Member
 
Posts: 1385
Joined: Wed Jan 12, 2011 5:12 am
Location: A wet blue oblate spheroid spinning around a fiery bright yellow dwarf at 107,000 km/h.
Has thanked: 13 times
Been thanked: 60 times

Re: Missing licence on elicenser

Postby thinkingcap » Sat Jan 18, 2014 9:00 am

lowjk wrote:Nonconstructive reply. No one cares what u say.

Well, actually some do - of course (like you) only if I say what they want to hear...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times

Re: Missing licence on elicenser

Postby lowjk » Sat Jan 18, 2014 2:03 pm

Elektrobolt wrote:Have you contacted Steinberg support?


Contact the Steinberg distributor in my country as listed in MySteinberg|MySupport.
That's the issue. No reply from them at all (after 3 days).
Arturia was fantastic. They got back to me within 2 hours.

Why am I paying good money for software that is poorly supported??
lowjk
New Member
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 05, 2012 3:50 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Missing licence on elicenser

Postby Elektrobolt » Tue Jan 21, 2014 1:24 am

lowjk wrote:
Elektrobolt wrote:Have you contacted Steinberg support?


Contact the Steinberg distributor in my country as listed in MySteinberg|MySupport.
That's the issue. No reply from them at all (after 3 days).
Arturia was fantastic. They got back to me within 2 hours.

Why am I paying good money for software that is poorly supported??

I do not know why you are doing that, sorry.

Did you PM a moderator in this forum, to see if they can help elevating your case or maybe even resolve it?
With Note Expression (VST3.5), individual notes contain their own set of controller data when played polyphonically.
VST Expression, Steinberg VST
Cakewalk Sonar X3 now supports VST3!
User avatar
Elektrobolt
Senior Member
 
Posts: 1385
Joined: Wed Jan 12, 2011 5:12 am
Location: A wet blue oblate spheroid spinning around a fiery bright yellow dwarf at 107,000 km/h.
Has thanked: 13 times
Been thanked: 60 times


Return to Cubase 6 | Cubase Artist 6 | Cubase Elements 6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests