no sound from wave editor in cubase

Post questions and find answers on our Cubase 6 releases here.

no sound from wave editor in cubase

Postby CrunkNationEnt » Tue Jan 21, 2014 3:50 am

Hello all! Hope everyone is having an excellent start to the new year!

I search Google and was unable to locate an answer to the problem that I'm having with the wave editor.

When I double click the wave to edit it, when I press play within the editor, I don't hear the wave that I selected. Only when I press the main play button do I hear anything, but I hear everything that's not soloed. Kind of defeats the purpose of what im trying to accomplish :-/

Any thoughts or suggestions? Thank you.

TAZ
CrunkNationEnt
Junior Member
 
Posts: 55
Joined: Wed Jun 20, 2012 6:06 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: no sound from wave editor in cubase

Postby thinkingcap » Tue Jan 21, 2014 9:06 am

CrunkNationEnt wrote:Hello all! Hope everyone is having an excellent start to the new year!

I search Google and was unable to locate an answer to the problem that I'm having with the wave editor.

When I double click the wave to edit it, when I press play within the editor, I don't hear the wave that I selected. Only when I press the main play button do I hear anything, but I hear everything that's not soloed. Kind of defeats the purpose of what im trying to accomplish :-/

Any thoughts or suggestions? Thank you.

TAZ

Try the search function "preview" more than enough posts about this....
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 96 times

Re: no sound from wave editor in cubase

Postby CrunkNationEnt » Thu Feb 13, 2014 10:14 pm

Hello ThinkingCap,

Sorry for the late reply. I would thank you if your response helped me. I hate to be a bother to you or perhaps I did not properly word my issue with not being able to preview or hear audio in the wave editor. I actually did search this forum and google with no success before this post. Would someone please give me a hint or post a link with solutions, it would be most appreciated. Thank you.

TAZ
CrunkNationEnt
Junior Member
 
Posts: 55
Joined: Wed Jun 20, 2012 6:06 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: no sound from wave editor in cubase

Postby Arjan P » Thu Feb 13, 2014 11:32 pm

Take a look in VST Connections - output tab, and see what your main output is (the one with the speaker symbol). This is different if you have Control Room in use.
--- "If anyone owes it all to Bach, it's God" - Emil Cioran ---
SOFT: (All 64 bit) | WaveLab 8.0.3 | Cubase 6.5.5 / 7.5.10 | HALion Sonic 1.6.3 | Win7 Pro -- SoundCloud
HARD: i7-950 | Asus P6TD | 30GB | Tascam DM-3200 | DigiMax48 | Midisport 8x8 ---- SoundByte Studio
User avatar
Arjan P
Senior Member
 
Posts: 1769
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:28 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 18 times


Return to Cubase 6 | Cubase Artist 6 | Cubase Elements 6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests