(ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Post general topics related to Nuendo 6 here.

(ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Mon Sep 30, 2013 8:45 pm

L+R on 5.1 standart panner always plays with center when only Center is assigned.

Intel Core i5, windows 7 64 bits, M-audio 1010lt

Thanks

Roberto Besser
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby neilwilkes » Mon Oct 07, 2013 7:29 pm

rbesser wrote:L+R on 5.1 standart panner always plays with center when only Center is assigned.

Intel Core i5, windows 7 64 bits, M-audio 1010lt

Thanks

Roberto Besser


Hi Roberto.
What do you mean exactly?
If only centre is assigned, then that is all you should hear output from.....
www.opusproductions.com
Intel E5-2687W 8-core Xeon, 32Gb RAM, Windows 7 Pro x64, RME RayDAT, UAD-2 Octo & Quad x 2 (fully loaded), Adam A7 x5, WK ID Console
Nuendo 1-6, Cubase 6-7, WaveLab 5-7, DTS/DD encoders, Surround Edition etc, Waves Mercury
Blu-Ray authoring, DVD authoring & high resolution audio specialists.

Detailed Specs on request
neilwilkes
Member
 
Posts: 989
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:55 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Tue Oct 08, 2013 4:59 am

I know, but it doesn't happen. When I assign anytthing in the
Center with the standart panner, Left and right outputs.
Play too. Its weird, but it happens. Its very low......approximately - 60 db, bit it shouldn't happen at all.

Thanks.

Roberto
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby Domilik » Tue Oct 08, 2013 9:05 am

I would bet, that either "center"- or "front"-knob on surroundpanner is not set to 0%?
Nuendo 6 | Win7 x64, Intel i7 2600k, Asus P8P67Pro | Focusrite Saffire Pro 40 | JBL LSR4328 | Tannoy Reveal 6 | Marian Marc A | Mackie Control Universal | DDX 3216 | X-Keys Joystick | BCR 2000 | Novation Nocturn | Pro Tools 10 | SSL Pro-Convert | AATranslator
User avatar
Domilik
Member
 
Posts: 364
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:58 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Tue Oct 08, 2013 3:54 pm

Everything is okay. When I change the panner to surround panner v5 or Animix, it works fine. Its a turnaround,I know, but I think it should be fixed.
This "Standart Panner" issue was confirmed by Steinbergs distributor in my country. Did you guys try it?
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby neilwilkes » Wed Oct 09, 2013 9:16 am

rbesser wrote:I know, but it doesn't happen. When I assign anytthing in the
Center with the standart panner, Left and right outputs.
Play too. Its weird, but it happens. Its very low......approximately - 60 db, bit it shouldn't happen at all.

Thanks.

Roberto


Roberto, you cannot assign a standard stereo panner to output from centre channel only.
Think about it.....
www.opusproductions.com
Intel E5-2687W 8-core Xeon, 32Gb RAM, Windows 7 Pro x64, RME RayDAT, UAD-2 Octo & Quad x 2 (fully loaded), Adam A7 x5, WK ID Console
Nuendo 1-6, Cubase 6-7, WaveLab 5-7, DTS/DD encoders, Surround Edition etc, Waves Mercury
Blu-Ray authoring, DVD authoring & high resolution audio specialists.

Detailed Specs on request
neilwilkes
Member
 
Posts: 989
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:55 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Wed Oct 09, 2013 8:43 pm

I have to appologise. I´m not talking about stereo panner. I´m talking about 5.1 Surround Pan. One of the 3 choices of 5.1 panning ( Surround Pan, Surround Panner V5 and Animix Pro).
An example:
Open a 5.1 track with the "SurroundPan" ( 5.1) ". Assign it to the center and play any audio. You´ll see the center meter moving and very low, but there, left and Right meters moving. And in the final 5.1 mix the lef and Right signals are there.
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby Domilik » Wed Oct 09, 2013 9:13 pm

rbesser wrote:Open a 5.1 track with the "SurroundPan" ( 5.1) ". Assign it to the center and play any audio. You´ll see the center meter moving and very low, but there, left and Right meters moving. And in the final 5.1 mix the lef and Right signals are there.


Wow! You're right!
Panning to the center just dimmed the signal with -60dB on L/R. When panning to the left, all speaker are dimmed to -00dB correctly.

Just checked it in N5.5. Same problem there.
Can somebody check in N4? When I remember right, all sessions coming from N4 open with the old standard panner in newer versions...?
Nuendo 6 | Win7 x64, Intel i7 2600k, Asus P8P67Pro | Focusrite Saffire Pro 40 | JBL LSR4328 | Tannoy Reveal 6 | Marian Marc A | Mackie Control Universal | DDX 3216 | X-Keys Joystick | BCR 2000 | Novation Nocturn | Pro Tools 10 | SSL Pro-Convert | AATranslator
User avatar
Domilik
Member
 
Posts: 364
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:58 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Wed Oct 09, 2013 9:25 pm

I checked in Nuendo 4 and it works okay. And all 5.1 sessions imported from Nuendo 4 to Nuendo 6 have this problem. Its really annoying and I think it should be fixed.
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby neilwilkes » Thu Oct 10, 2013 8:22 am

rbesser wrote:I checked in Nuendo 4 and it works okay. And all 5.1 sessions imported from Nuendo 4 to Nuendo 6 have this problem. Its really annoying and I think it should be fixed.


That is because it is a different type of panner.
Easiest fix here is to simply mute L/R channels in the panner (Alt/Click on the speaker icon).
Job Done.
You'll also notice that N5/6 opens with the older type panner, and it does not seem possible to port the settings to the new style - for me, that is the biggest problem.
www.opusproductions.com
Intel E5-2687W 8-core Xeon, 32Gb RAM, Windows 7 Pro x64, RME RayDAT, UAD-2 Octo & Quad x 2 (fully loaded), Adam A7 x5, WK ID Console
Nuendo 1-6, Cubase 6-7, WaveLab 5-7, DTS/DD encoders, Surround Edition etc, Waves Mercury
Blu-Ray authoring, DVD authoring & high resolution audio specialists.

Detailed Specs on request
neilwilkes
Member
 
Posts: 989
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:55 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Thu Oct 10, 2013 2:09 pm

Muting left and right doesn't work for me. I use dozens of tracks that move in 5.1 range constantly. If I want to use only the center track, its better , and easier, to use a mono track assigned to a specified output. When I import a Nuendo 4 session, it comes with the older panner and I have to change all the panners. As I said, it's really annoying. I jumped from Nuendo 4 to Nuendo 6 and all of the older sessions that I still use, open with the older panner. When you open a new session, it comes with the settings of the last session opened, so if you had another panner assigned, this panner will apear in the new created session.
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby Lydiot » Thu Oct 10, 2013 3:03 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:20 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1299
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 3 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Thu Oct 10, 2013 3:20 pm

And I forgot the worst part of this problem:
All surround automatation imported from Nuendo 4 only works correctly with the basic "Surround Pan" of new Nuendo versions. If you change the panner, you have to redo the automatation all over again.

No Lydiot...I didn´t .
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby Lydiot » Thu Oct 10, 2013 7:13 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:20 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1299
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 3 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Thu Oct 10, 2013 8:49 pm

I´ll take a look....thanks!
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Thu Oct 10, 2013 11:17 pm

I checked :
Child busses
- Center Distribution
- Divergence Control
- Scaling

and still the same problem.
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby Lydiot » Thu Oct 10, 2013 11:51 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:20 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1299
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 3 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Fri Oct 11, 2013 3:25 am

Which panner are you using? The old surroundpan doesn´t have "width". only the Surround Panner V5, and the problem is with the old panner. With the Surround Panner V5 works fine. And it has to be a mono channel assigned to the center only ( 3.1 or 5.1 outputs).
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby Lydiot » Fri Oct 11, 2013 4:40 am

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:20 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1299
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 3 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Fri Oct 11, 2013 4:59 am

Thanks anyway.
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby Domilik » Fri Oct 11, 2013 8:14 am

But, Lydiot, did you try that with the old panner? I really wonder why I never stumbled about that. You indeed cannot pan a sound discretely to the center.

neilwilkes wrote:That is because it is a different type of panner.
Easiest fix here is to simply mute L/R channels in the panner (Alt/Click on the speaker icon).
Job Done.

And, Neil, I don't think that this is due to a different type of panner. Using the same panner in N4 works. And projects prepared in N4 with the old panner, then opened in N5 or N6 should have the same output signal.
Muting does not work when you use panning movement. Panning sth from the right to the center...on which point should you automate mute on L/R? No, panning sth to the center should only output on center.
Nuendo 6 | Win7 x64, Intel i7 2600k, Asus P8P67Pro | Focusrite Saffire Pro 40 | JBL LSR4328 | Tannoy Reveal 6 | Marian Marc A | Mackie Control Universal | DDX 3216 | X-Keys Joystick | BCR 2000 | Novation Nocturn | Pro Tools 10 | SSL Pro-Convert | AATranslator
User avatar
Domilik
Member
 
Posts: 364
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:58 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: (ISSUE) Standart panner on Nuendo 6.0.6

Postby rbesser » Fri Oct 11, 2013 2:56 pm

Thanks Domilik!
rbesser
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: Hugh and 2 guests