Mediabay search function drives me crazy

Post general topics related to Nuendo 6 here.

Mediabay search function drives me crazy

Postby KSD » Wed Oct 02, 2013 9:29 am

Hello group

I've posted this issue a year ago in the Nuendo 5.5 forum, and the problem is still there in N6:

'When using Mediabay I'm searching for a SFX, for example, a car crash. I'm typing the word 'car crash', but Mediabay says 'cr crah'. Letters are missing. It doesn't matter if I type fast or slow.
I tried swapping the SFX disk from USB to Firewire, but that doesn't help.
Trashing the prefs helps for a while but the error returns every time.

I found a threat from user 'Altiverb' from a while ago and he says:

' Mediabay still lagging while trying to enter a keyword (i.e. the word "sworder..." Damn ! Nuendo is already trying to search even if I'm writing the "y" missing. Though, I'm able to type really quick with a keyboard !).
And searching is sooooooo long sometimes, because Nuendo tries to refresh names already refreshed 10 minutes before.'

Anyone else with this problem? Someone got a solution?

Thanks.

Alan
Mac Pro 10.8.5 sixcore 3,33/24GB RAM/3xSSD
Mac Pro 10.8.5 eightcore 2,4/8 GB RAM
Mac Book Pro 10.8.5 quadcore Intel I7 2,4/8GB RAM/1xSSD
Aurora Lynx 16
Artist Control+Transport
Blackmagic Decklink Studio
KSD
Junior Member
 
Posts: 57
Joined: Thu Jul 26, 2012 9:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Mediabay search function drives me crazy

Postby Lydiot » Wed Oct 02, 2013 3:59 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:21 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1298
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 3 times

Re: Mediabay search function drives me crazy

Postby Fredo » Wed Oct 02, 2013 4:22 pm

We are using Mediabay all day here, and haven't seen such problems.


Fredo
User avatar
Fredo
External Moderator
 
Posts: 1239
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 14 times

Re: Mediabay search function drives me crazy

Postby Dog and Pony » Wed Oct 02, 2013 11:41 pm

I had this problem in N5 but N6 has cured it for me.
4 rooms with N5/N6, Nuage, Tango II, Euphonix MC Pro, Euphonix Artist, MacOSX 10.7.5 and many more toys.
Dog and Pony
Junior Member
 
Posts: 177
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Has thanked: 11 times
Been thanked: 2 times

Re: Mediabay search function drives me crazy

Postby scharamella » Fri Oct 04, 2013 12:30 am

I also sometimes have this problem in N5... I am not game to use N6 for any real recording just yet because of the intermittent record drop outs
scharamella
Junior Member
 
Posts: 85
Joined: Tue Oct 25, 2011 6:14 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Mediabay search function drives me crazy

Postby KSD » Mon Oct 07, 2013 2:34 pm

Thanks guys.
I've now moved all my SFX from the firewire drive to an internal HD, but the problem is still there.
Mediabay keeps searching for files when I'm still typing the word (fast or slow typing) leaving out some of the letters of the word that I'm searching (doesn't matter which word).
As I said before, trashing the prefs helps for a while (a few days, or a few hours) but the problem returns.....

Any suggestions?

Alan
Mac Pro 10.8.5 sixcore 3,33/24GB RAM/3xSSD
Mac Pro 10.8.5 eightcore 2,4/8 GB RAM
Mac Book Pro 10.8.5 quadcore Intel I7 2,4/8GB RAM/1xSSD
Aurora Lynx 16
Artist Control+Transport
Blackmagic Decklink Studio
KSD
Junior Member
 
Posts: 57
Joined: Thu Jul 26, 2012 9:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Mediabay search function drives me crazy

Postby Lydiot » Mon Oct 07, 2013 3:51 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:21 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1298
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 3 times

Re: Mediabay search function drives me crazy

Postby KSD » Mon Oct 07, 2013 6:16 pm

Thanks Lydiot

Lydiot wrote:You've rebuilt the database file right? And you've checked your hard drives and memory subsystems?


Yes.

Lydiot wrote:No other problems in other softwares


No.

Lydiot wrote:so you're sure it's not the CPU crapping out under load or something


Yes, the Mac got 3 new SSD drives and 8gb of fresh RAM for the N6 update, at our dealer, so the machine is in perfect state.

The strange thing is that after a preference trash the error is gone for a while, but it returns. I hope there will be a easier solution than re-install the thing :D

Cheers.

A
Mac Pro 10.8.5 sixcore 3,33/24GB RAM/3xSSD
Mac Pro 10.8.5 eightcore 2,4/8 GB RAM
Mac Book Pro 10.8.5 quadcore Intel I7 2,4/8GB RAM/1xSSD
Aurora Lynx 16
Artist Control+Transport
Blackmagic Decklink Studio
KSD
Junior Member
 
Posts: 57
Joined: Thu Jul 26, 2012 9:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Mediabay search function drives me crazy

Postby Lydiot » Mon Oct 07, 2013 6:41 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:21 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1298
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 3 times

Re: Mediabay search function drives me crazy

Postby KSD » Tue Oct 08, 2013 10:01 am

Hi Lydiot

Lydiot wrote:What are your settings


Which settings do you want to know?

Lydiot wrote:and which folders are you scanning?


I'm only scanning a local HD full of SFX, searching for audiofiles only.

A
Mac Pro 10.8.5 sixcore 3,33/24GB RAM/3xSSD
Mac Pro 10.8.5 eightcore 2,4/8 GB RAM
Mac Book Pro 10.8.5 quadcore Intel I7 2,4/8GB RAM/1xSSD
Aurora Lynx 16
Artist Control+Transport
Blackmagic Decklink Studio
KSD
Junior Member
 
Posts: 57
Joined: Thu Jul 26, 2012 9:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: Antonio Escobar and 3 guests