[ISSUE] Track Presets = FRUSTRATION!

Post general topics related to Nuendo 6 here.

[ISSUE] Track Presets = FRUSTRATION!

Postby Robin Walsh » Sat Oct 05, 2013 11:01 am

I have OMF's of drums for 14 songs tracked elsewhere.

I import the OMF's no problem. I then do some panning, routing to a group, a little eq and levels, etc, for a working mix.

I save these channels as a preset to apply to the other 14 imports.

When I apply this preset to the next import nothing besides the inserts and group send level is applied.

NO PANNING, NO FADER LEVELS, NO ROUTING

All channels, order of channels, amount of channels - everything is the same.

This is really, really frustrating!!!!!
Last edited by Robin Walsh on Mon Oct 07, 2013 8:10 am, edited 1 time in total.
Nuendo 6.5.2/64bit- Windows 8.1 -Nvidia K4000 - RME - UAD
User avatar
Robin Walsh
Junior Member
 
Posts: 150
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 1 time

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby Robin Walsh » Sat Oct 05, 2013 11:49 am

I work in the same way as you do. Yes, we need a solution for this. Not sometime in the future, but now, please!!!!
Nuendo 6.5.2/64bit- Windows 8.1 -Nvidia K4000 - RME - UAD
User avatar
Robin Walsh
Junior Member
 
Posts: 150
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 1 time

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby driskel » Sat Oct 05, 2013 4:15 pm

Bredo wrote:
We really need a better "Import Session Data" feature in Cubase/Nuendo, and it has been requested for many years. With a good reason.
I hate to say it, but this PT got right (hence the smooth way to share sessions around the world).

Save/Load Selected Channels are a "poor mans" version of PT's Import Session Data, but much better than Track Presets.
Track presets are "useless" in my world.

PS. Steinberg tried to tell us to use Track Presets instead of Save/Load Selected Channels when trying to get rid it. But without Routing, Fader Levels and Panning preserved it had to be a debacle.


I agree + 1
PC | Nuendo 6.07 (64bit) | Nuendo 6.50 (64bit) | OS: Win7 64bit | MB: Asus P9X79-E WS | CPU: I7 3930k | Ram: Corsair Vengeance 64 gb | 2 - UAD2 Quad (7.9) | RME HDSPe-Madi (3.36) | Decklink HD Extreme (9.7.5) | Radeon HD 6670 | Storage: 5 Samsung 840 pro SSDs (2 OS, 2 Audio, 1 Samples), 4 TB Samples | PSU : Corsair AX850 | Corsair H100i Water Cooler | Pioneer DR-208DBK Burner
driskel
New Member
 
Posts: 37
Joined: Sat Dec 18, 2010 3:35 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby Lydiot » Sat Oct 05, 2013 4:31 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:22 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1399
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 35 times
Been thanked: 9 times

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby Lydiot » Sat Oct 05, 2013 4:32 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:22 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1399
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 35 times
Been thanked: 9 times

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby Robin Walsh » Sun Oct 06, 2013 9:05 am

No. I use track archive all the time.

In this case I simply want to apply the exact same settings of the same tracks across 14 projects. (level, pan, grouping, send levels, inserts, etc)

I don't want to add tracks with the same setting for tracking new material.

However, the work-around is to save the tracks as track archive, add new tracks from the track archive and copy the drum tracks from the OMF onto these tracks.

I shouldn't have to do this. A simple 'save track' function would be perfect - AS IT USED TO BE!!!
Nuendo 6.5.2/64bit- Windows 8.1 -Nvidia K4000 - RME - UAD
User avatar
Robin Walsh
Junior Member
 
Posts: 150
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 1 time

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby psvennevig » Sun Oct 06, 2013 2:37 pm

You can use the save/load selected channels. It is still there. (or brought back as Fredo said).

There isn't another great solution. Track Archive also brings back the audio if you don't save a track archive without audio on the tracks.

Import session data will be the solution. I hope we can see it sooner rather than later.

Pål
Nuendo 6.0.x, MAC pro, Macbook Pro 17" i7, RME MADIe, RME Babyface, Artist Mix, Control and Transport, CC121.
psvennevig
Member
 
Posts: 314
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:12 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby DG » Sun Oct 06, 2013 3:06 pm

Having just mixed my latest album in Pro Tools it just reinforces the fact (for me) that when it comes to things like Playlists, groups, and Import session data, Pro Tools is simply a superiour program. If Steinberg could match these features, Nuendo would be my choice for everything audio related.

DG
Last edited by DG on Sun Oct 06, 2013 6:03 pm, edited 1 time in total.
Nuendo 6.07
Intel Xeon 3.0GHz 10 Core 20 Threads
32GB RAM
Windows 7 (x64)Pro
RME Multiface II
Intensity
nVidia GT 640 graphics card
DG
Member
 
Posts: 593
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby Lydiot » Sun Oct 06, 2013 4:31 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:22 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1399
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 35 times
Been thanked: 9 times

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby Lydiot » Sun Oct 06, 2013 6:28 pm

...
Last edited by Lydiot on Mon Oct 28, 2013 10:22 pm, edited 1 time in total.
Please PM for conversation.
User avatar
Lydiot
Senior Member
 
Posts: 1399
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Has thanked: 35 times
Been thanked: 9 times

Re: Track Presets = FRUSTRATION!

Postby Robin Walsh » Mon Oct 07, 2013 8:08 am

It must be a bug. 'Save Selected Tracks' is not saving PAN and VOLUME
Nuendo 6.5.2/64bit- Windows 8.1 -Nvidia K4000 - RME - UAD
User avatar
Robin Walsh
Junior Member
 
Posts: 150
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 1 time

Re: [ISSUE] Track Presets = FRUSTRATION!

Postby Robin Walsh » Tue Oct 08, 2013 9:35 pm

Re-installed Nuendo 6 and all current updates and still the same thing here..

PAN and LEVEL not saved in 'Save Track Preset'
Nuendo 6.5.2/64bit- Windows 8.1 -Nvidia K4000 - RME - UAD
User avatar
Robin Walsh
Junior Member
 
Posts: 150
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 1 time


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests