(ISSUE)channel and rack config not saved

Post general topics related to Nuendo 6 here.

(ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Rickard » Mon Oct 07, 2013 12:23 am

I have written about this earlier but not heard anything official so I am recreating it with an official (ISSUE) in the subject line.

When I re-open a project in N6 that had channel and rack configuration presets, the presets are gone. If I re-create/save one preset then the others all come back. Reopening has then disappear again.

My workaround is: I try to always save the session with my #1 config. When I come back to the session, I resave the #1 config and the others all come back.

I have seen this bug for several cycles now. Please fix it .

Thanks

Dean
Win7|i7|12gig ram|LynxAES16|Lynx2C|Lynx Aurora|N6 + Nek|PT10 HD|UAD Quad x2| UM-3EX|Midex 8|Mackie Control + 2 extenders|too many mics and preamps to list
Rickard
Member
 
Posts: 219
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:33 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Dog and Pony » Mon Oct 07, 2013 7:05 pm

Same problem here, I started a thread on this last week. VERY frustrating. John.
4 rooms with N5/N6, Nuage, Tango II, Euphonix MC Pro, Euphonix Artist, MacOSX 10.8.5 and many more toys.
Dog and Pony
Member
 
Posts: 206
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Has thanked: 37 times
Been thanked: 3 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby JMCecil » Mon Oct 07, 2013 7:07 pm

I have a reported issue open for this as well. No response on that one either.
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3885
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 170 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Yannick » Tue Oct 08, 2013 9:44 am

Same problem here.

Regards
Yannick
Yannick
Junior Member
 
Posts: 57
Joined: Fri Dec 17, 2010 8:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Dog and Pony » Tue Oct 08, 2013 6:54 pm

Steinberg, could we please get acknowledgement of this issue? It's a big workflow problem and I do not see it in the current "known issues" section. Thank you, John.
4 rooms with N5/N6, Nuage, Tango II, Euphonix MC Pro, Euphonix Artist, MacOSX 10.8.5 and many more toys.
Dog and Pony
Member
 
Posts: 206
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Has thanked: 37 times
Been thanked: 3 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Dog and Pony » Fri Oct 11, 2013 5:27 pm

BuMp.
4 rooms with N5/N6, Nuage, Tango II, Euphonix MC Pro, Euphonix Artist, MacOSX 10.8.5 and many more toys.
Dog and Pony
Member
 
Posts: 206
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Has thanked: 37 times
Been thanked: 3 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby wheelie » Wed Nov 20, 2013 2:47 pm

I have the same issue, have done for, I think, most of Cubase 7 versions and also on different computers....

Steinberg any comment? known issue? fix in hand?
wheelie
Junior Member
 
Posts: 58
Joined: Thu Jan 13, 2011 11:52 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Rickard » Wed Nov 20, 2013 5:13 pm

It would be great to get a confirmation that this is being worked on.

Dean
Win7|i7|12gig ram|LynxAES16|Lynx2C|Lynx Aurora|N6 + Nek|PT10 HD|UAD Quad x2| UM-3EX|Midex 8|Mackie Control + 2 extenders|too many mics and preamps to list
Rickard
Member
 
Posts: 219
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:33 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Dog and Pony » Thu Nov 21, 2013 1:35 am

It would be great to get a confirmation that this is being worked on.


Yes, yes it would.
4 rooms with N5/N6, Nuage, Tango II, Euphonix MC Pro, Euphonix Artist, MacOSX 10.8.5 and many more toys.
Dog and Pony
Member
 
Posts: 206
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Has thanked: 37 times
Been thanked: 3 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Headlands » Thu Nov 21, 2013 2:10 am

Same problem here, since N6 first came out. Needs to be fixed.
Nuendo 6 and Cubase 7.5, Win 7 x64, 16GB RAM, UAD2-QUAD, Lynx Aurora 8, RME HDSPe, lots and lots of toys.
Headlands
Member
 
Posts: 525
Joined: Tue Mar 01, 2011 6:13 pm
Has thanked: 39 times
Been thanked: 29 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Rickard » Fri Apr 25, 2014 12:50 pm

We still haven't heard anything about this one. The bug has made it through several cycles now and it is annoying. When will this be fixed?

I also found another bug. When using an agent and then undo visibility change, the channel and rack settings change to where they were at the beginning of the session. The configuration that I had just saved is erased.

Dean
Win7|i7|12gig ram|LynxAES16|Lynx2C|Lynx Aurora|N6 + Nek|PT10 HD|UAD Quad x2| UM-3EX|Midex 8|Mackie Control + 2 extenders|too many mics and preamps to list
Rickard
Member
 
Posts: 219
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:33 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Rotund » Fri Apr 25, 2014 8:25 pm

Just more info that might help...

In Nuendo I don't have this problem. My saved configs are there when I open a session.
During my trial of Cubase 7.5, when starting a project in Cubase and then opening in Nuendo,
the saved configs are lost completely.

I think Nuendo and Cubase handle configurations very differently.
When setting up configs in Nuendo, the configs remembered where the mixer was scrolled to.
So I could just have all my channels visible all the time and scroll all the way to the right
to get my groups and FX channels. Save that Config right there and I'm in bizz.
Scroll all the way to the left and save another there etc...

In Cubase, the configs do not remember the mixer scroll status.
The only way I was able to make the configs show my groups and fx was to make
everything else invisible. Didn't and don't have to do this in Nuendo.

Something different is happening between the two. They don't function the same at all.
I hope someone can understand what I am saying.
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Studio One, Raydat, UAD X 2, UM-3EX, Glyph eSata Audio Drive, 6TB Storage, U-He ACE, Arturia Moog Modular & Jupiter8v, Korg Legacy (MS-20, MonoPoly, Wavestation), Portico 5043/5033.

Outboard:
AKG 414-B XLII (Matched Pair), AKG D 112, Neumann TLM-193, GrooveTubes GT-66, Shure SM-81 (Pair), Sennheiser e604 (3pack), SM-57 (Many), Beta SM-57, AT-3035, Many More, Panasonic DA-7, Event 20/20p, Alesis Monitor One, Philips MMS321 Multimedia Speakers, TLAudio, HHB, JoeMeek, dbx, Moog Model D, Nordlead 2, Korg MS2000, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo, Acoustic Drum Kit, Fender Stratocaster (USA), Ibanez EXSeries Bass, Laney VC-30.
User avatar
Rotund
Member
 
Posts: 453
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 33 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby Rickard » Sat Apr 26, 2014 12:17 am

I haven't had scrolling saved with my configs. I am hoping that they don't save scrolling. That would be annoying to me.

Dean
Win7|i7|12gig ram|LynxAES16|Lynx2C|Lynx Aurora|N6 + Nek|PT10 HD|UAD Quad x2| UM-3EX|Midex 8|Mackie Control + 2 extenders|too many mics and preamps to list
Rickard
Member
 
Posts: 219
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:33 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: (ISSUE)channel and rack config not saved

Postby iBM » Sat Apr 26, 2014 3:17 am

Rotund wrote:Something different is happening between the two. They don't function the same at all.
I hope someone can understand what I am saying.

I do.
And I wonder how Steinberg can make this so difficult? Both on themself and their users :?

All common functions and features should work (and look) the same on both Cubase and Nuendo.

Get the forth mixer into Cubase, make the mixer configuration work the same on both (and much more).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The next section is for they who want to share my frustration of new mixing environment in Cubase and Nuendo.

Why don't they make one app, one GUI, same functions and features (inc NEK) up until the specific Post production tools (if they just knew where to draw the line???). Then call the Post production tools an "extention" or "add-on" or "whatever", maybe the Nuendo Post Production Pack.

Now I got to stop my self here ;)

That said, I'm still mixing in C6.5 and N5.5.
And I will start mixing in Reaper (I used the Easter to look into it - and I am quite impressed (once you find a Theme that you like)).
Initial recording, overdubbing, editing and track preperations, I will likely do in Cubase 7.5 (mostly because of the Track Versions feature - coming to N6.5 I believe).

It's the new mixing "environment" I just can't stand. You should be able to "play" the mixer on instinct (like an instrument), not stop to think about "where and what to click" for every step and, and breaking your "creative bubble" to many times a session :cry: .

Sorry, I just couldn't stop my self ;) :) :D :mrgreen:
TSR - Now a division under The Tower Studio Suite - Run by my uncles nephew

Win7/Win8 x64 | Intel i5 2500/3570K | 16 GB RAM | MOTU PCIe-424 w/ 24io x 2 / 2408 / 308
Cubase 6.5/7.5 - Nuendo 5.5 | CC121 | Slate Digital | Softube | Sonnox | SoundToys |
Eventide | Exponential Audio | Boz' Digital Lab | +++
Dynaudio BM15A | Focusrite ISA430 | Universal Audio LA-610SE/2-610/8110 |
TLAudio 5052/C1/PA-1 | TC Electronics R4000/M3000/M-One/D-Two | +++
User avatar
iBM
Member
 
Posts: 550
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:49 am
Has thanked: 32 times
Been thanked: 82 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests