Track Height Continuity Broken When Using Folders

Post general topics related to Nuendo 6 here.

Track Height Continuity Broken When Using Folders

Postby Trailerman » Fri May 16, 2014 7:27 pm

Hi

Not sure if this is a bug or not, but there's something weird going on with the way tracks in the Project Window respond to zoom commands. It looks like tracks in closed folders do not react to vertical zoom commands, whereas tracks in open folders do. If, like me, you regularly open and close different folders whilst you're working, this means you end up with a myriad of different vertical zoom levels on all your different tracks, which is then next to impossible to make uniform again.

Is this by design or is this perhaps a bug in the GUI?

If it's by design, how do I quickly reset all my track heights to a default height?

Many thanks for any help or feedback.

Jules
Windows 7 64bit
2xIntel Xeon E5 3.4GHz
128GB Ram
Cubase 7.5.2
Motu PCIe-424
Trailerman
Junior Member
 
Posts: 92
Joined: Fri Dec 06, 2013 2:21 pm
Location: Manchester, UK
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Re: Track Height Continuity Broken When Using Folders

Postby Rotund » Sat May 17, 2014 9:19 pm

Yea, I was surprised the first time I saw this too.
Key commands can help you out with this.

1. Set up a key command for Folding-Toggle Tracks.
(This will open or close all folders in the project)
2. Set up another key command for Zoom-Tracks 2 Rows.
This will set all the tracks to the same height.

Number 2 has several options..."1 Row, 2 Rows, 3 Rows" etc.
You might have to experiment to see which one gives you the best view
on your particular setup.
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Studio One, Raydat, UAD X 2, UM-3EX, Glyph eSata Audio Drive, 6TB Storage, U-He ACE, Arturia Moog Modular & Jupiter8v, Korg Legacy (MS-20, MonoPoly, Wavestation), Portico 5043/5033.

Outboard:
AKG 414-B XLII (Matched Pair), AKG D 112, Neumann TLM-193, GrooveTubes GT-66, Shure SM-81 (Pair), Sennheiser e604 (3pack), SM-57 (Many), Beta SM-57, AT-3035, Many More, Panasonic DA-7, Event 20/20p, Alesis Monitor One, Philips MMS321 Multimedia Speakers, TLAudio, HHB, JoeMeek, dbx, Moog Model D, Nordlead 2, Korg MS2000, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo, Acoustic Drum Kit, Fender Stratocaster (USA), Ibanez EXSeries Bass, Laney VC-30.
User avatar
Rotund
Member
 
Posts: 429
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 30 times

Re: Track Height Continuity Broken When Using Folders

Postby Trailerman » Sun May 18, 2014 2:13 pm

Thanks Rotund

Sounds like key commands is the way to resolve this. I'll do as you suggest. Seems strange that this is intentional.

Regards

Jules
Windows 7 64bit
2xIntel Xeon E5 3.4GHz
128GB Ram
Cubase 7.5.2
Motu PCIe-424
Trailerman
Junior Member
 
Posts: 92
Joined: Fri Dec 06, 2013 2:21 pm
Location: Manchester, UK
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Re: Track Height Continuity Broken When Using Folders

Postby Trailerman » Mon May 19, 2014 4:00 pm

Mmm - key commands are a bit of a fudge, because they mess with the configuration of open/closed folders you have in the Project Window.

If I have 50 folder tracks and 12 open, and for some reason the vertical zoom level has got messed up, I can create a macro that will open all folders, then set the track height on everything to 2 rows, then close all the folders again. However, I then have to manually remember which 12 folders I had open, and ope them all up individually in order to get back to where I was, with uniform track heights. There has to be a better way for this to be implemented. If I didn't know better, I'd say this was a minor GUI bug which crept in when folder tracks were introduced. I find it hard to believe this is intentional.

Hopefully Steinberg can give it a look. Incidentally, in my case the issue is a Cubase 7.5 one, not a Nuendo one - I think I must have posted to the wrong forum by mistake. That said, I'm looking at moving to Nuendo as soon as 6.5 is released, so it's helpful to know Nuendo behaves in the same, slightly unconventional way.

Jules
Windows 7 64bit
2xIntel Xeon E5 3.4GHz
128GB Ram
Cubase 7.5.2
Motu PCIe-424
Trailerman
Junior Member
 
Posts: 92
Joined: Fri Dec 06, 2013 2:21 pm
Location: Manchester, UK
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Re: Track Height Continuity Broken When Using Folders

Postby Chewy Papadopoulos » Mon May 19, 2014 11:53 pm

An alternate perspective:

I'd go nuts if track heights were changed inside closed folders! I keep tracks grouped in folders depending on what they're being used for. Track height is often part of that setup. When I resize a closed folder, the view's the way I set it up… or last left it. No surprises next time I open them up.

I figure that's part of the purpose of folder tracks to begin with-- that's how it works for me, anyway.

What I really wish is that that sort of control could be part of workspaces. That would help the OP, as well...

Chewy
N6.5x, C4, Halion, UAD-2s (Quad PCI and Satellite), Fireface 800, UR-22, MC Control, Mac(s) 10.9.x, 10.8x, 16G
Chewy Papadopoulos
Member
 
Posts: 489
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:37 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Re: Track Height Continuity Broken When Using Folders

Postby iBM » Tue May 20, 2014 12:11 am

Chewy Papadopoulos wrote:An alternate perspective:

I'd go nuts if track heights were changed inside closed folders! I keep tracks grouped in folders depending on what they're being used for. Track height is often part of that setup. When I resize a closed folder, the view's the way I set it up… or last left it. No surprises next time I open them up.

I figure that's part of the purpose of folder tracks to begin with-- that's how it works for me, anyway.

What I really wish is that that sort of control could be part of workspaces. That would help the OP, as well...

Chewy

100% agree, on all accounts.
TSR - Now a division under The Tower Studio Suite - Run by my uncles nephew

Win7/Win8 x64 | Intel i5 2500/3570K | 16 GB RAM | MOTU PCIe-424 w/ 24io x 2 / 2408 / 308
Cubase 6.5.5 - Nuendo 5.5.6 | CC121 | Slate Digital | Softube | Sonnox | SoundToys | +++
C7.5/N6 is installed on several test systems.
Dynaudio BM15A | Universal Audio 8110/LA-610SE/2-610 | TLAudio 5052/C1/PA-1 |
TC Electronics R4000/M3000/M-One/D-Two | +++
User avatar
iBM
Member
 
Posts: 512
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:49 am
Has thanked: 31 times
Been thanked: 76 times

Re: Track Height Continuity Broken When Using Folders

Postby Trailerman » Tue May 20, 2014 8:27 am

Point taken. Sounds like we need a prefs option to have zooming affect folded tracks or not.

I use folder tracks to keep my Project Window organised, as my template uses upwards of 1000 tracks. However I'm constantly opening and closing folders as I navigate around, and need a consistent level of zoom across all of those tracks. By the time I;ve opened and closed a few folders and changed zoom levels while I work, I quickly end up with a bunch of totally different zoom levels from one folder to the nextm which I can't easily resolve, and starts to make the Project Window a real mess.

By the same token, I understand some people may want different zoom levels in different folders, so ideally both need to be accomodated.

Jules
Windows 7 64bit
2xIntel Xeon E5 3.4GHz
128GB Ram
Cubase 7.5.2
Motu PCIe-424
Trailerman
Junior Member
 
Posts: 92
Joined: Fri Dec 06, 2013 2:21 pm
Location: Manchester, UK
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: idioteque, shauli, spiderbridge and 2 guests