Is the old (blue) Cubase.net down for good?

General discussions on songwriting, mixing, music business and other music related topics.

Re: Is the old (blue) Cubase.net down for good?

Postby twilightsong » Wed Sep 25, 2013 7:12 pm

JMCecil wrote:I loved this advice

"Think about how you would do it, then do the opposite"

that pretty much sums it up.


Worked for George Costanza
"There is no avant-garde; only some people a bit behind." -- Edgar Varese
-----------------------------------------------------------
Cubase 5.5.2/ Win 7 64-bit/ Quad 9550/ UAD-2/ Wavelab 4/ more sample libraries than I can remember
twilightsong
Senior Member
 
Posts: 1808
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 11 times

Re: Is the old (blue) Cubase.net down for good?

Postby twilightsong » Wed Sep 25, 2013 7:14 pm

Jeff Hayat wrote:
twilightsong wrote:
Jeff Hayat wrote:...and I could easily give back any minimal dynamics lost compressing with a bit more eq on my mixer



I know this guy jp22 is not the brightest bulb, but... you DO realize that EQ affects volume, right?


EQ affects level, sure. But overall level - not dynamics.


He could ride his EQ knob, you know :lol:
"There is no avant-garde; only some people a bit behind." -- Edgar Varese
-----------------------------------------------------------
Cubase 5.5.2/ Win 7 64-bit/ Quad 9550/ UAD-2/ Wavelab 4/ more sample libraries than I can remember
twilightsong
Senior Member
 
Posts: 1808
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 11 times

Re: Is the old (blue) Cubase.net down for good?

Postby BriHar » Wed Sep 25, 2013 8:50 pm

twilightsong wrote:He could ride his EQ knob, you know :lol:

Maybe he should - might give him pleasure :lol:
...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61.

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase 7.5.30 - 64bit | Cubase AI7 | WaveLab 8 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 8GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 7 Pro 64 Bit
User avatar
BriHar
Senior Member
 
Posts: 1983
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 136 times

Re: Is the old (blue) Cubase.net down for good?

Postby Jeff Hayat » Wed Sep 25, 2013 9:12 pm

BriHar wrote:
twilightsong wrote:He could ride his EQ knob, you know :lol:

Maybe he should - might give him pleasure :lol:


Maybe he shouldn't - might embolden him..... he might start to think he knows what he is doing :lol:
Jeff Hayat
Senior Member
 
Posts: 1165
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:46 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 33 times

Re: Is the old (blue) Cubase.net down for good?

Postby BriHar » Wed Sep 25, 2013 10:35 pm

...butt then the embarrasment when he realizes that everyone knows what he's doing... :oops:
...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61.

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase 7.5.30 - 64bit | Cubase AI7 | WaveLab 8 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 8GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 7 Pro 64 Bit
User avatar
BriHar
Senior Member
 
Posts: 1983
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 136 times

Re: Is the old (blue) Cubase.net down for good?

Postby twilightsong » Thu Sep 26, 2013 1:47 am

twilightsong wrote:I know this guy jp22 is not the brightest bulb, but... you DO realize that EQ affects volume, right?


EQ affects level, sure. But overall level - not dynamics.


He could ride his EQ knob, you know :lol:


Actually, that wouldn't work either, because you're raising and lowering the noise floor when EQing, so the dynamic range remains constant. How did I learn this? From reading the jp22 thread :lol:
"There is no avant-garde; only some people a bit behind." -- Edgar Varese
-----------------------------------------------------------
Cubase 5.5.2/ Win 7 64-bit/ Quad 9550/ UAD-2/ Wavelab 4/ more sample libraries than I can remember
twilightsong
Senior Member
 
Posts: 1808
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 11 times

Previous

Return to Steinberg Lounge

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests