Known issues with Cubase 7 and CC121

All about Steinberg's Advanced Integration Controller CC121.

Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby Stefan Schreiber » Tue Dec 04, 2012 4:01 pm

Dear CC121 customers,

during our thorough test cycles we discovered a few incompatibility issues between some of our hardware products and the initial Cubase 7.0.0 release version. We highly recommend that you refer to this corresponding Knowledge Base article if and how your Steinberg hardware product is affected before updating to Cubase 7.

We know that this isn't great news but it's our goal to be transparent. Rest assured that we are taking all issues seriously and already scheduled actions to resolve them as soon as possible to make your experience with Steinberg products the best there is.

Best regards,

Stefan Schreiber
Stefan Schreiber - Product Marketing Manager Hardware
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Checkout Steinberg on YouTube, Twitter, Facebook and MySpace!
Stefan Schreiber
Moderator
 
Posts: 101
Joined: Tue Dec 14, 2010 10:49 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby Elektrobolt » Tue Dec 04, 2012 5:00 pm

Thank you for being transparent. That is good news in itself. Looking forward to the resolutions! :)
With Note Expression (VST3.5), individual notes contain their own set of controller data when played polyphonically.
VST Expression, Steinberg VST
Cakewalk Sonar X3 now supports VST3!
User avatar
Elektrobolt
Senior Member
 
Posts: 1331
Joined: Wed Jan 12, 2011 5:12 am
Location: A wet blue oblate spheroid spinning around a fiery bright yellow dwarf at 107,000 km/h.
Has thanked: 11 times
Been thanked: 53 times

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby frenzdamillaman » Tue Dec 04, 2012 11:15 pm

Just bought the cc121 last week asking numerous times if it will be compatible with C7.....

So this is kind of bad news and I hope things will be solved, because I bought it just for the eq section
Windows 7, Cubase 7, CC121, RME Babyace, Fostex VC-8, Voicemaster pro, VTP-1 Blue Skys Monitors, 2x24", Line6 Podfarm, Axiom 49 and a lot of coffee
frenzdamillaman
Junior Member
 
Posts: 81
Joined: Mon Oct 22, 2012 11:52 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby cubace » Wed Dec 05, 2012 9:05 pm

I don't know if I should laugh or cry. Missing verification all hardware in production is really very unprofessional. Especially with this release where there are supposed to be lot of changes for remotes. But the transparency is of course the best thing you can do at the moment. My experience is that the .0 releases are no good any way. Always something important that isn't working...
cubace
Junior Member
 
Posts: 180
Joined: Sat Jan 01, 2011 6:41 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby frenzdamillaman » Thu Dec 06, 2012 11:15 am

bug:
Most of the times C7 doesn't recognize the cc121..

it's kind of random, work around now

before opening C7, put cc121 on and off

working on windows 7
Windows 7, Cubase 7, CC121, RME Babyace, Fostex VC-8, Voicemaster pro, VTP-1 Blue Skys Monitors, 2x24", Line6 Podfarm, Axiom 49 and a lot of coffee
frenzdamillaman
Junior Member
 
Posts: 81
Joined: Mon Oct 22, 2012 11:52 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby arnomusicman » Mon Jan 28, 2013 10:37 am

When can we expect the maintanance update of Cubase 7 and Tools for cc121?
I want to be able to control the full EQ settings with my cc121 which I can not do now. How should I interest my Cubase course customers for the cc121 if it doesn't work properly with Cubase? This MUST be solved this month as promised. Better today than tomorrow. You got 3 days left in January, as promissed in the Knowledge Base article......get it on guys!
Computer HW: i7-920 CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 12GB tripple channel DDR3 RAM, WD Caviar Black 1x 500GB, 2x 1TB HDD's
Computer SW: Win7Home 64-bit, Cubase 7,5, WaveLab 8, IK Multimedia Miroslav Philharmonik, Arturia V Collection, Steinberg HALion 4, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Behringer BCF2000, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 console and lots more.
arnomusicman
New Member
 
Posts: 29
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby JohnnyMackGuitar » Mon Jan 28, 2013 7:40 pm

:D That's good news. So there's still hope!
JohnnyMackGuitar
New Member
 
Posts: 34
Joined: Fri Apr 01, 2011 7:25 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby arnomusicman » Thu Jan 31, 2013 12:13 pm

And, my friends at Steinberg? Do we get the Tools for cc121 today as promised here:
https://www.steinberg.net/en/support/kn ... /2020.html

I'm looking forward to it, impatiently....
Computer HW: i7-920 CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 12GB tripple channel DDR3 RAM, WD Caviar Black 1x 500GB, 2x 1TB HDD's
Computer SW: Win7Home 64-bit, Cubase 7,5, WaveLab 8, IK Multimedia Miroslav Philharmonik, Arturia V Collection, Steinberg HALion 4, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Behringer BCF2000, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 console and lots more.
arnomusicman
New Member
 
Posts: 29
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby arnomusicman » Thu Jan 31, 2013 1:33 pm

And you did it. Great job. You guys keep your promises!
Now I'm going to download and install to check if it solves the EQ issue with C7.
I'll get back to you soon!
Computer HW: i7-920 CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 12GB tripple channel DDR3 RAM, WD Caviar Black 1x 500GB, 2x 1TB HDD's
Computer SW: Win7Home 64-bit, Cubase 7,5, WaveLab 8, IK Multimedia Miroslav Philharmonik, Arturia V Collection, Steinberg HALion 4, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Behringer BCF2000, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 console and lots more.
arnomusicman
New Member
 
Posts: 29
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby arnomusicman » Thu Jan 31, 2013 2:20 pm

And everything works just fine now with Cubase 7.0.1. Great job. Thanks!
Computer HW: i7-920 CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 12GB tripple channel DDR3 RAM, WD Caviar Black 1x 500GB, 2x 1TB HDD's
Computer SW: Win7Home 64-bit, Cubase 7,5, WaveLab 8, IK Multimedia Miroslav Philharmonik, Arturia V Collection, Steinberg HALion 4, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Behringer BCF2000, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 console and lots more.
arnomusicman
New Member
 
Posts: 29
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby JohnnyMackGuitar » Thu Jan 31, 2013 6:50 pm

No I was under the understanding that there is NO fix for the EQ knobs as of yet on the CC121. That they still do NOT adjust the eq and you still need to use your mouse. It that true? And that would be fixed in the FEB update?
JohnnyMackGuitar
New Member
 
Posts: 34
Joined: Fri Apr 01, 2011 7:25 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby arnomusicman » Tue Feb 05, 2013 11:56 am

JohnnyMackGuitar wrote:No I was under the understanding that there is NO fix for the EQ knobs as of yet on the CC121. That they still do NOT adjust the eq and you still need to use your mouse. It that true? And that would be fixed in the FEB update?


Well, I can fully control the standard channel EQ with my cc121 now with Cubase 7.0.1. All works just fine here!
Computer HW: i7-920 CPU, ASUS P6X58D-E Mobo, 12GB tripple channel DDR3 RAM, WD Caviar Black 1x 500GB, 2x 1TB HDD's
Computer SW: Win7Home 64-bit, Cubase 7,5, WaveLab 8, IK Multimedia Miroslav Philharmonik, Arturia V Collection, Steinberg HALion 4, Dark Planet, Triebwerk, Hypnotic Dance
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU Micro Lite
Controllers: Steinberg cc121, Behringer BCF2000, Frontier Design Tranzport
Hardware: Soundtracs Topaz Project 8 console and lots more.
arnomusicman
New Member
 
Posts: 29
Joined: Sun Jan 09, 2011 9:50 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby JohnnyMackGuitar » Mon Feb 11, 2013 3:25 pm

Thank you, thank you, and thank you Steinberg. I can once again control everything with my CC121. The fix came with MRtools 1.7.4. The more I learn to use this product the more I love it. It has officially surpassed Pro Tools by a long shot. I love everything about it now. The combination with my 2 MR816's is incredible. Direct monitoring!!!! How come no one else is using this technology? It is so professional.

I love the look and feel and ability to do it all even better than before.

Thanks again Steinberg!
JohnnyMackGuitar
New Member
 
Posts: 34
Joined: Fri Apr 01, 2011 7:25 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby uarte » Tue Feb 19, 2013 3:51 pm

Thanks, Steinberg! Yes, the CC121 now seems to work well with Cubase 7! Whew!

However, one humble piece of advice: In the future, please, please, please do more in-house testing before releasing a major product like Cubase 7. Yes, you guys have fixed CC121 with C7, but shouldn't they have worked well together on launch? Think about it... would have been much better to wait to release C7 a little later and ensure that Steinberg's own hardware worked from the beginning... much better for PR, much better for customers' confidence. Just my opinion.
uarte
Member
 
Posts: 232
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:51 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 21 times

Re: Known issues with Cubase 7 and CC121

Postby Asgardao » Fri Mar 01, 2013 11:22 am

Still some annoyances:

-AI knob works with track Mute, but not with Solo.
-When channels are linked, panning only works with the first channel, no matter what channel you have selected on the mixconsole. This seems to be a mixconsole problem though, not cc121.
Cubase 7.0.2 64bit, Win 7
MR816csx
CC121
Asgardao
Junior Member
 
Posts: 81
Joined: Fri Feb 01, 2013 4:31 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Steinberg CC121

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest