Instaling GA3 to Win7 64-bit

All topics on Groove Agent

Instaling GA3 to Win7 64-bit

Postby thejjlmusic » Mon Jan 30, 2012 6:21 pm

Could someone help me installing Groove Agent 3 to win7 64-bit PC. I have GA1-cd and upgrade from GA1 to GA 3. I have GA3 licence in Syncrosoft.

If I try to install GA1: "please install GA from the original cd-rom"
If I try to install GA3 uppgrade: "can't find GA1"

What to do? I know that installation should be bossible because I have done it to another Win 7 64-bit computer, but I can't remember how.

JL
MacPro (2006, BootCamp), 10GB RAM, RME FF400, Win 7 64-bit, Cubase 6 64-bit, Wavelab 7
thejjlmusic
New Member
 
Posts: 20
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:49 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Postby J L Bowie » Thu Feb 02, 2012 12:08 pm

It's been a while since I performed this action, but if I recall correctly I simply copied the installation CD directly to a folder on my HD and initiated the install from there.
Nuendo 6.5/64, Cubase 7.5/64 - Win7/64 WL 6, HSO 64, Halion 3,4/64, GA 1, 2, 3, 4, Virtual Bassist, Virtual Guitarist,Omnisphere 64, Trilion 64, Jamstix 3.5
J L Bowie
New Member
 
Posts: 28
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:37 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Postby Marcus » Fri Feb 10, 2012 12:37 pm

Hi guys,

please send a download request for GA3 to:

info@steinberg.de


We will send you a new download- link for the GA3- ISO.

Please don't forget your USB- licenser number with the Groove Agent 3 license on it.
Education Specialist

Germany | Austria | Switzerland

My Desktop PC: Intel i7 950; Gigabyte GA 58x UD5, 12GB RAM, NVidia Geforce 770
OS: Win 8 64bit

My Laptop:
Lenovo T540p,Intel i7 4700MQ, 16GB Ram, 750GB Samsung SSD, NVidia Geforce 730M
OS: Win 8 Pro 64bit

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Marcus
Moderator
 
Posts: 806
Joined: Thu Feb 03, 2011 12:09 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 17 times

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Postby martinlass » Sat Mar 30, 2013 11:29 pm

Hi... I am having a similar problem, i.e. when I try to install GrooveAgent (original version) from original CDROM on Windows 7 on Bootcamp partition on MacBook Pro, it goes through half the process and then says, "Please install from original CDROM." Nothing I do seems to make any difference.

Can somebody here please help me with this? Steinberg person perhaps? Thanks! :-)

Cheers,
Martin
martinlass
New Member
 
Posts: 1
Joined: Sat Mar 30, 2013 11:26 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Postby n2creation » Mon May 06, 2013 5:06 am

If you have a dual layer dvd drive, try using an external cd drive or older dvd drive. I found that worked perfect.
Although, when I tried to install Groove agent 2 update...it starts fine, but then tells me that the program did not install correctly becuase there are other processes currently running. I had the same problem with virtual guitartist and the elctric edition. Althought there, both the update and the version one installed properly. Go figure!

Windows 7, dual quad core amd, 8 gig ram, asus N12319 mb, quatro graphics card, dual 12,500rpm sata drives 600 gig ea. Cubase 7, trilogy, omnisphere, virtual bassist, virtual guitarist, Komplete 7, Amplitude, Guitar Rig 3, Halion 3, Sampletank
n2creation
New Member
 
Posts: 3
Joined: Mon May 06, 2013 4:51 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Postby ELISCHUMANN » Sat May 18, 2013 4:07 am

hum... I... heee,, how come I have cubase 7 with GA-ONE?? How do I get the GA3 install if I didn't even used a license key or anything...? Just started using GA and wondered if I was using the latest version and found out I'm not.

Thanks.
System:
- HP Pavilion h8-1070t - Windows 7 Ultimate @ 64Bit - Intel Core i7-2600 @ 3.40 GHz - 12.0 GB RAM

Hardware:
- Steinberg MR816csx - Steinberg UR22 - Steinberg CMC TP - Steinberg CMC QC - Yamaha HS80m - AKG K 240 Studio Headphones - Shure SRH840 Professional Headphones - Samson SR850 Professional Studio Reference Headphones - Rode NT-1A - Rode NT-2A - Roland Fantom G8 - Novation IMPULSE49 - Korg padKontrol

Software:
-Cubase 7 - WaveLab 7 - EastWest/QuantumLeap:Symphonic Orchestra Platinum Plus, Pianos Gold, Symphonic Choirs Bundle, Goliath, Stormdrum 2 Bundle, Voices of Passion, Ra - Native Instruments: KOMPLETE 9, Spectrasonics: Trilian Bass Module
ELISCHUMANN
New Member
 
Posts: 29
Joined: Thu Sep 22, 2011 2:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Groove Agent

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests