Synth is messing Cubase?

Find topics on computers, studios and music-related hardware.

Synth is messing Cubase?

Postby dan2006 » Tue Mar 27, 2012 5:57 pm

Hi All,

I am using Cubase Studio 4 on PC with win7 but previously with XP (same problem occured) with Alesis io2 and Kawai K4 (old synth) in between.
Problem:
Suddenly no sound response from Cubase when touching keys on the synth, though it seems that parameters in Cubase changed. Hitting some (not all) keys will make the indicator on Cubase lighten up.

I am thinking of buying a new set of keys. Maybe this old synth is sending spontanious midi change messages from time to time?

Any idea what is happening??

Thanks already!
dan2006
New Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Mar 27, 2012 5:48 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Synth is messing Cubase?

Postby Jarno » Tue Mar 27, 2012 7:39 pm

1: Please post on "Cubase 5 and 4" sub-forum.
2: Please be more accurate on your description: "no sound response from Cubase when touching keys" can mean anything depending on what is this "sound" you are excepting to hear. Virtual Instrument? Sound of your hardware synth routed through Cubase? If hardware synth, in which way it was routed? If virtual instrument triggered with MIDI, which instrument? Which MIDI driver? etc etc etc.
Cubase4/SX1/VST3.7 | Waves Gold | Melodyne | PC i7-4770/8G/2xSSD/Win7 64 | MacMini | Frontier Tranzport
Tascam DM-4800 | Soundcraft Spirit Studio 16 | dbx231 | Genelec 1032A | KEF C15 | Auratone 5S | Samson S-phone
Yamaha REV500/SPX990 | Alesis Midiverb4 | Roland SDE-330 | Pearl Echo Orbit | Aphex 109 x2 | TL-Audio C5021
Alesis 3630 | AudioLogic MT66 | Joemeek VC1Q | dbx386 | Focusrite VoiceMaster | Line6 PodXt/BassPodXt | Boss GT-3
Roland TD8/TD5/JV2080/SC55 | UseAudio Plugiator | E-mu ProteusXR | Akai S-900/AX73 | M-Audio Keystation
Martin/ESP/Fender/Line6 guitars/basses | Pearl drumkit | Olympic by Premier drumkit | Custom Roland V-drum kit
AKG D112/CK77 | Calrec CM1050C | Earthworks QTC30 | EV RE20/Spherex920 | Neumann M147 | Pearl CR57
Peavey PVM45 | RØDE NT2/NT55 | Sennheiser MD441/MD421/e606 | Shure SM7/SM57/SM58/BETA57/BETA58 ...
... Saeco Odea Giro Espresso machine | BMW Z3 roadster | American Pit Bull Terrier
User avatar
Jarno
Senior Member
 
Posts: 1217
Joined: Wed Jun 08, 2011 2:31 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 23 times

Re: Synth is messing Cubase?

Postby dan2006 » Wed Mar 28, 2012 6:53 pm

Hi All, thanks for your comments.

@Steve: indeed h/w synth for the keys only, connected with midi cable => Alesis=>PC via USB.
Already connected another keyboard burt same issue. Indeed it looks like the synth is sending not wanted midi messages (also octave change in existing recordings)

I will check in Cubase & keyboardsettings (if I can find it).

Thanks.
dan2006
New Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Mar 27, 2012 5:48 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Synth is messing Cubase?

Postby dan2006 » Sun Mar 03, 2013 4:45 pm

Hi,

Little late but: The Alesis midi interface was defect! Bought an EMU midi USB cable which works properly.
dan2006
New Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Mar 27, 2012 5:48 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Computer / Studio Hardware & Setup

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest