Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Find topics on computers, studios and music-related hardware.

Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Postby Red House Studio » Sat May 04, 2013 5:15 pm

Hello every one.
I'm Cheif sound engineer of Red House Studio in South of korea.

I just want to inform one lie of Motu.

Motu 828mk3 is not working in daisy chain system. May be you can hook up external HDD or other. But simply you can't use 2 of it for extend your in/out puts.
I've spend almost 3 month to solve that problem. When I hooked up 2 mk3s, some times computer couldn't recognize it or couldn't open cue mix.


Funny thing was Moto didn't know about this problem even they advertise mk3 can use daisy chain system.
This problem happened only PC not mac system. Mac system can support daisy chain.

Anyway I hope there is no more victim cause of this problem. If you use PC system, don't try it.

I've tried every thing, changed whole PC, purchased 2 different maker's Firewire800 cards (TI chipset) and spent 3 month!!!!
I contacted Motu techlink but they are sucks.
I could figure it out by helping of sweetwater. They are really good and kind.

Now I'm using 24 I/O for that.
Chief Recording Engineer of "Red House Studio"

/ Gee-Yong, Han



hgy7715@hotmail.com, hgy7715@yahoo.co.kr

http://www.redhouse-st.com

+82-16-221-6602
Red House Studio
New Member
 
Posts: 4
Joined: Wed Feb 13, 2013 5:52 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Postby Guest » Sun May 05, 2013 5:06 pm

that is very interesting as I was going to buy another ultralite mk3 for this reason , I think i'll ring musictrack and find out but that is very concerning really.

thanks for the info
john
Guest
 

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Postby Bane » Sat May 11, 2013 3:47 pm

Interesting find. I've been hearing for quite a while that their customer support is worthless. Such a shame too, both of MOTU's Hybrid interfaces look really classy and seem to have a substantial amount of functionality.
Asus R500A-RS52, Windows 8, 2.6gHz i5 -3230M, 6GB RAM,

Cubase Artist 7.0.6, Wavelab Elements 7, Focusrite Scarlett 8i6, The Grand 3, Melodyne Essential, Superior Drummer, EZDrummer and Pop! EZX, Samson CO1, Yamaha P-35, Mackie MR5mk2 monitors, and more....

My tunes on: Soundcloud
User avatar
Bane
Senior Member
 
Posts: 1804
Joined: Sun Jul 10, 2011 2:57 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 35 times

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Postby papi61 » Mon May 13, 2013 6:04 pm

Anyone using MOTU products on a PC is a masochist. Actually even mac users, as of lately (DP8 is a joke, not matter what platform you use it on.) MOTU is crap and their customer service is the worst ever.
Desktop: i7 3770k, 32 GB RAM, nVidia GTX770 + GT640-DCSL fanless, 3 monitors (30" 2560x1600 + 2x 27" 1920x1080), 256 GB SSD (OS), 2 TB SATA III (audio), 3 TB SATA III (sample libraries), 3x 3 TB USB 3.0 (backup/archives), RME UFX, Win 8.1 Pro x64, Cubase 7.5, Sonar X3, Vienna Ensemble Pro 5.

Slaves: 2x i7 2700k, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 3 TB SATA III, Win 8.1 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5.

Laptop: 17" HP EliteBook 8770w (i7 3820QM 2.7 Ghz/3.7 Ghz max OC, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 1 TB SATA III), RME Babyface, Win 7 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5, Cubase 7.5, Sonar X3.
User avatar
papi61
Member
 
Posts: 570
Joined: Mon Mar 05, 2012 9:56 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 47 times

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Postby Guest » Mon May 13, 2013 6:18 pm

ive never had a problem with motu every driver ive used on PC from 98 to win 7 has been rock solid and ive never had a problem with motu's support here in the uk , Musictrack are brilliant at sorting things out so I don't know what crap your dribbling on about but it certainly doesn't effect us in the uk
Guest
 

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Postby Guest » Wed May 29, 2013 4:14 pm

right daisy chaining is supported on windows via firewire only NOT usb , here is my little tech support note

Added by Lorne on 2013/05/29 10:33:20 GMT-4

State change from 'Unread' to 'In progress'
Hi John,

On Windows, multiple devices are supported via FireWire only, not via USB.

Cheers,

Lorne
MOTU Tech Support
Guest
 

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Postby MOTU_Tech » Thu Jun 20, 2013 5:53 pm

Hello all!

Just to clear this up, it is indeed possible to daisy-chain multiple MOTU FireWire interfaces in Windows. If anyone has any issues with this I encourage you to run it by our support team (see my signature for contact details.)

Cheers,
MOTU Tech Support
617 576 3066
http://www.motu.com/techsupport
MOTU_Tech
New Member
 
Posts: 1
Joined: Thu Jun 20, 2013 5:47 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Postby G-string » Thu Jun 20, 2013 11:08 pm

thank you motu I personally know it's possible with win 7 64bit firewire
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1243
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 845 times
Been thanked: 61 times


Return to Computer / Studio Hardware & Setup

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests