Saffire Pro 40 & Cubase 7 Output routing problem

Find topics on computers, studios and music-related hardware.

Saffire Pro 40 & Cubase 7 Output routing problem

Postby tonysss13 » Wed May 22, 2013 9:28 am

I have recently bought a couple of outboard compressors. I have created an external effect and routed the I/O's accordingly in VST connections. It seems none of the outputs will assign and I get no signal out of anything other than the monitor outs 1&2

I am using n64 bit windows 7 & 64 bot cubase

has anybody got this set up working ok?
tonysss13
New Member
 
Posts: 18
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Saffire Pro 40 & Cubase 7 Output routing problem

Postby tonysss13 » Wed May 22, 2013 12:56 pm

just tried it with maschine in standalone mode so it's not a cubase problem it seems but driver or hardware
tonysss13
New Member
 
Posts: 18
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Saffire Pro 40 & Cubase 7 Output routing problem

Postby tonysss13 » Wed May 22, 2013 2:36 pm

update, got the outputs working, I never realised you had to set the DAW inputs to the outputs in mix control thought you could just route in Cubase.


I now can't get the return back into cubase though, there is signal coming back into channel 8 on the saffire and input 8 is selected on VST connections but no so8und
tonysss13
New Member
 
Posts: 18
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Saffire Pro 40 & Cubase 7 Output routing problem

Postby Bane » Wed May 22, 2013 11:57 pm

Maybe a screenshot of what's going on in MixControl and VST Connections will be productive if you're still having issues.
Asus R500A-RS52, Windows 8, 2.6gHz i5 -3230M, 6GB RAM,

Cubase Artist 7.0.6, Wavelab Elements 7, Focusrite Scarlett 8i6, The Grand 3, Melodyne Essential, Superior Drummer, EZDrummer and Pop! EZX, Samson CO1, Yamaha P-35, Mackie MR5mk2 monitors, and more....

My tunes on: Soundcloud
User avatar
Bane
Senior Member
 
Posts: 1808
Joined: Sun Jul 10, 2011 2:57 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 37 times

Re: Saffire Pro 40 & Cubase 7 Output routing problem

Postby tonysss13 » Thu May 23, 2013 11:09 pm

Hi thanks for your responses, after speaking to focusrite I got it sorted. I was trying to hard pan a stereo channel and it was mixing the dry & wet signal for some reason. changed to a mono channel and it was fine
tonysss13
New Member
 
Posts: 18
Joined: Thu Oct 18, 2012 1:19 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Computer / Studio Hardware & Setup

Who is online

Users browsing this forum: Patanjali and 4 guests