Opinons & advise

Find topics on computers, studios and music-related hardware.

Opinons & advise

Postby comsax1 » Sat Jun 29, 2013 6:29 am

Hello guys & gals, Has anybody tried to tune/EQ their monitors with the master EQ in Cubase? If so, please tell me about your experiences. In theory it should work, just save the master EQ and save the setup as a template. Let me know what you think. Trying to bypass getting a 31 band EQ.
Thanks :|
Ross Humphries
AKAI EWI USB
C7.5
H5
Ozone 5
Arturia SEM
Korg Legacy M1
Padshop Pro
Steinberg UR28M
UR44
Lenovo Idea-Pad Y560p
i7 2630QM, 8Gigs DDR3
1TB Seagate hybrid HDD
comsax1
Junior Member
 
Posts: 141
Joined: Wed Dec 22, 2010 8:31 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Opinons & advise

Postby Scab Pickens » Sat Jun 29, 2013 6:51 am

comsax1 wrote:Hello guys & gals, Has anybody tried to tune/EQ their monitors with the master EQ in Cubase? If so, please tell me about your experiences. In theory it should work, just save the master EQ and save the setup as a template. Let me know what you think. Trying to bypass getting a 31 band EQ.
Thanks :|


What is the "master EQ in Cubase"?

I don't understand what you are trying to accomplish.

And if I did understand I probably wouldn't bother wasting my time trying to explain anything to you because you don't seem to comprehend anything you are being told and don't have the decency to respond to any help :roll: .

http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 81&t=32308

And what the Hell does bypassing getting a "31 band EQ" have to do with "tuning" or "EQ"ing your monitors?
Main: Win 7 64 | Cubase 7.5.20 64 | WaveLab Elements 8.0.3 64 | i7-950 3.1 12GB | Focusrite PRO 40
Mobile: Win 7 64 | Cubase Elements 7.0.7 64 | Core2Duo 2.4 8GB | Tascam US-144MKII
User avatar
Scab Pickens
Senior Member
 
Posts: 1512
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Davenport, IA USA
Has thanked: 7 times
Been thanked: 60 times

Re: Opinons & advise

Postby comsax1 » Sat Jun 29, 2013 5:04 pm

Scab, I do appreciate your help, I am not getting notifications of replies any more, even though my prefs are set up to do so, and I figured out how to use the roland as a wa-wa pedal. I'm sorry if I wasted your time. Don't stop helping people because of me!
Ross Humphries
AKAI EWI USB
C7.5
H5
Ozone 5
Arturia SEM
Korg Legacy M1
Padshop Pro
Steinberg UR28M
UR44
Lenovo Idea-Pad Y560p
i7 2630QM, 8Gigs DDR3
1TB Seagate hybrid HDD
comsax1
Junior Member
 
Posts: 141
Joined: Wed Dec 22, 2010 8:31 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Opinons & advise

Postby Scab Pickens » Sat Jun 29, 2013 6:59 pm

comsax1 wrote:Scab, I do appreciate your help, I am not getting notifications of replies any more, even though my prefs are set up to do so, and I figured out how to use the roland as a wa-wa pedal. I'm sorry if I wasted your time. Don't stop helping people because of me!


Sorry. I might have been a little out of line. I'm glad you got your pedal working.
Main: Win 7 64 | Cubase 7.5.20 64 | WaveLab Elements 8.0.3 64 | i7-950 3.1 12GB | Focusrite PRO 40
Mobile: Win 7 64 | Cubase Elements 7.0.7 64 | Core2Duo 2.4 8GB | Tascam US-144MKII
User avatar
Scab Pickens
Senior Member
 
Posts: 1512
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Davenport, IA USA
Has thanked: 7 times
Been thanked: 60 times

Re: Opinons & advise

Postby thinkingcap » Sat Jun 29, 2013 8:44 pm

comsax1 wrote:Hello guys & gals, Has anybody tried to tune/EQ their monitors with the master EQ in Cubase? If so, please tell me about your experiences. In theory it should work, just save the master EQ and save the setup as a template. Let me know what you think. Trying to bypass getting a 31 band EQ.
Thanks :|

Now what exactly is the question? Cubase even has a 31 band GEQ
Stick it into your control room out - if it helps your mixes, it works, if not, it doesn´t work - that simple.
It´s nothing different from using an outboard EQ. Apart from maybe the EQ-sound characteristics itself, which can even be varied in the Cubase GEQ

Scab Pickens wrote:Sorry. I might have been a little out of line.

But in general, you have a point there...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 96 times

Re: Opinons & advise

Postby comsax1 » Sun Jun 30, 2013 12:19 am

I'll try that, thanks guys. 8-)
Ross Humphries
AKAI EWI USB
C7.5
H5
Ozone 5
Arturia SEM
Korg Legacy M1
Padshop Pro
Steinberg UR28M
UR44
Lenovo Idea-Pad Y560p
i7 2630QM, 8Gigs DDR3
1TB Seagate hybrid HDD
comsax1
Junior Member
 
Posts: 141
Joined: Wed Dec 22, 2010 8:31 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Computer / Studio Hardware & Setup

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests