help needed RME fireface 400 (solved user error)

Find topics on computers, studios and music-related hardware.

help needed RME fireface 400 (solved user error)

Postby G-string » Sun Jul 21, 2013 3:54 pm

Im have loads of problems getting the audio to work properly ive up dayed the firmware to the latest , ive installed the latest windows driver but in the mixer even thou all 3 mixers are checked to show up the playback mixer has completely disappeared and im only getting audio via the anolog inputs from the right hand channel on every other channel,but via spdif in getting both channels but still no playback mixer if that makes sence .

has anyone got any ideas for wohat could be going on , im hoping it's just a routing problem caused by this numbnut .

cheers john
Last edited by G-string on Mon Jul 22, 2013 8:22 am, edited 1 time in total.
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1254
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 843 times
Been thanked: 62 times

Re: major help needed RME fireface 400

Postby Home Studio 87 » Sun Jul 21, 2013 3:56 pm

Look at the RME console routing.
GA-Z68X-UD3H-B3 / Intel Corei7 2600k / 16384 Mo DDR3 / Seven x64 / UAD2 Quad & 2x UAD2 Duo / TC Powercore PCI / RME HDSP Multiface PCI / CMC Controllers / Faderport / iPad 3 / Cubase 7.5 x64...
User avatar
Home Studio 87
Member
 
Posts: 503
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 15 times

Re: major help needed RME fireface 400

Postby G-string » Sun Jul 21, 2013 4:12 pm

lol even that has lost me . I think i'll have to read the manual . I just got in a panic as I had a dodgy van de hul 103 cable which sent loads of feedback into the interface and I thought I had blown one of the dac's on the first day of ownership :( :( :o :o but ive adjusted the setting of the asio driver in Cubase and it's all started working again .

I'll keep this thread open thou as i'll wil more than likely bugger some other setting up ;)

cheers for the thought
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1254
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 843 times
Been thanked: 62 times

Re: major help needed RME fireface 400

Postby G-string » Sun Jul 21, 2013 8:00 pm

All done and tested .Everything is working as it should , no labels on the midi breakout added a bit of fun to the day .

All for a bargain price of £250 in mint condition ;)

Now to enjoy !!!!! :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen:
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1254
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 843 times
Been thanked: 62 times


Return to Computer / Studio Hardware & Setup

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests