free works, not Pro

free works, not Pro

Postby basmicke75 » Wed Feb 27, 2013 2:02 pm

Hi
I've spent the last couple of hours trying to get my IC pro to connect. I have cubase 6.5 and win 7 and I tried most of the suggestions in this forum and on other places.

The thing that makes me frustrated is that it connects without any trouble when I use the free version Cubase IC but not with the Pro. The free one works both with WPA and WEP security

Am I correct when I say that if the free version works, there shouldn't be any network problems? And why can't Pro connect?

Best regards
Mikael
basmicke75
New Member
 
Posts: 4
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: free works, not Pro

Postby crohde » Wed Feb 27, 2013 3:32 pm

Hello Mikael,

I can only imagine that you have installed the older version of the remote SKI that only supported Cubase iC and not iC Pro.
Did you download and install the latest version of the remote SKI?
http://www.steinberg.net/en/support/con ... emote.html
Best regards,

Carlos Mendoza Rohde - Product Marketing Manager Cubase & Apps
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook
User avatar
crohde
Moderator
 
Posts: 827
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:03 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 56 times

Re: free works, not Pro

Postby basmicke75 » Wed Feb 27, 2013 11:11 pm

Hi!
I have the new version of SKI. I both tried updating from 1.0 and then I tried to remove it from the computer and re-installed it. Still the Cubase IC connects immediately and in Pro it can't find my computer. Any more suggestions? I've tried to disable all firewalls, changed to WEP security, checked bonjour in msconfig, used the same wifi, authorized my computer in Itunes, held my thumbs and prayed to God , without any result ;)

/Mikael
basmicke75
New Member
 
Posts: 4
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: free works, not Pro

Postby Armand Rochette » Thu Feb 28, 2013 1:27 pm

Hi,


It seems pretty odd indeed.
What do you mean by not working though?
Do you see your computer on the connection page of Cubase iC Pro?
Or it somehow hangs when attempting to connect afterward?


Cheers!
Software Engineer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
Armand Rochette
Moderator
 
Posts: 82
Joined: Thu Jan 24, 2013 5:01 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: free works, not Pro

Postby basmicke75 » Thu Feb 28, 2013 1:44 pm

When I open IC Pro the connection page says "no computer found". In the free version it just connect without any questions.

/Mikael
basmicke75
New Member
 
Posts: 4
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: free works, not Pro

Postby Armand Rochette » Fri Mar 01, 2013 10:33 am

Hi Mikael,


Don't hold it against us but we just want to check that twice.
Could you confirm me the Steinberg Remote component's version number mentioned in your Device manager?


Cheers
Software Engineer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
Armand Rochette
Moderator
 
Posts: 82
Joined: Thu Jan 24, 2013 5:01 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: free works, not Pro

Postby basmicke75 » Fri Mar 01, 2013 2:41 pm

Hi
I understand :)
Under Device setup/steinberg SKI Remote it says Version 1.0.3.1791

/Mikael
basmicke75
New Member
 
Posts: 4
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: free works, not Pro

Postby wodehouse » Sat Mar 02, 2013 10:47 pm

That's interesting. If I get time, I'll try the free version. The paid version is of no use at all. It will not work as documented a number of times already.
wodehouse
Member
 
Posts: 285
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:04 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time


Return to Cubase iC Pro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests