[ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Post general topics related to Nuendo 6 here.

[ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Postby robdeaner » Tue Apr 23, 2013 3:37 pm

So, I am finding that Nuendo 6 plays back QuickTime video with a blue flesh tones, etc through the Decklink Intensity Pro. It is making everything look like the movie avatar, which is fine if I wanted that. It plays video fine through the Onscreen Window. It also plays video fine through the Decklink in Nuendo 5.5. There is some weirdness with the video engine overlay? Anyone experiencing this or have a solution?
Last edited by robdeaner on Wed Apr 24, 2013 10:58 am, edited 1 time in total.
Best,
Rob

PC based Nuendo (latest versions) in two studios, Cubase in two others, UAD/2's and 1's, RME PCI/E interfaces, Blackmagic HDMI video, Wavelab 8, Halion 5, and so on...
Market Street Sound
robdeaner
New Member
 
Posts: 16
Joined: Fri Jul 08, 2011 1:22 pm
Location: Pittbsurgh, PA. USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Blue video through decklink

Postby JayRoseCAS » Wed Apr 24, 2013 3:01 am

I'm using a Blackmagic Intensity Pro (is that what you mean?)...

No problems using Nuendo 6 or 5 to drive my big monitor through HDMI, and simultaneously the talent monitor through composite. Both versions of Nuendo also recognize the drivers, so I can choose different sizes / video frame rates within N's Device Setup. Makes it handy when I'm working on multiple projects with different original video sizes.

If you're connecting via component, check all three connections. Otherwise you might want to suspect the drivers or card.
Lots of useful stuff......and info on my studio...
at http://www.dplay.com
(Nuendo setup: 6.5+..., Mac 10.8+ on 3.2GHzQuad 8GB, MOTU 2408, Blackmagic Intensity, TC Powercore, MCP plus expander, Steinberg mini control panels, lots of plugins, SoundMiner.)
JayRoseCAS
Junior Member
 
Posts: 77
Joined: Mon Apr 30, 2012 8:51 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Blue video through decklink

Postby robdeaner » Wed Apr 24, 2013 6:31 am

Thanks for the reply. Yes, I do mean Blackmagic Intensity Pro. And this is happening on two separate systems in two of our studios, so it unlikely hardware related. And the connections in both cases are HDMI to DA to multiple LCD. As I said, the systems works perfectly in Nuendo 5.5 on both systems, and are very blue on 6.0.3.
Best,
Rob

PC based Nuendo (latest versions) in two studios, Cubase in two others, UAD/2's and 1's, RME PCI/E interfaces, Blackmagic HDMI video, Wavelab 8, Halion 5, and so on...
Market Street Sound
robdeaner
New Member
 
Posts: 16
Joined: Fri Jul 08, 2011 1:22 pm
Location: Pittbsurgh, PA. USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Blue video through decklink

Postby Fredo » Wed Apr 24, 2013 7:56 am

Blackmagic cards (Studio) on 5 systems here, and they all work exactly the same in N5 and N6.

Fredo
User avatar
Fredo
External Moderator
 
Posts: 1429
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 47 times

Re: [ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Postby Dog and Pony » Wed Apr 24, 2013 3:28 pm

Anyone experiencing this or have a solution?


On a project over a year ago we had this same problem. Turned out to be the QT's being generated by the editor, can't remember exactly what he was doing different but we had him change a setting or two in his output and everything was back to normal. Hope that helps. john.
4 rooms with N6, Nuage, Tango II, Euphonix Artist, MacOSX 10.8.5/10.9 and many more toys.
Dog and Pony
Member
 
Posts: 212
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 4 times

Re: [ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Postby robdeaner » Wed Apr 24, 2013 9:40 pm

Indeed, chasing this down, it appears to happen only with h.264 files from from one editorial house in Chicago that we are working with, but only in version 6 of Nuendo, and not version 5. Now to figure out what settings are effecting this. Thank you.




Dog and Pony wrote:
Anyone experiencing this or have a solution?


On a project over a year ago we had this same problem. Turned out to be the QT's being generated by the editor, can't remember exactly what he was doing different but we had him change a setting or two in his output and everything was back to normal. Hope that helps. john.
Best,
Rob

PC based Nuendo (latest versions) in two studios, Cubase in two others, UAD/2's and 1's, RME PCI/E interfaces, Blackmagic HDMI video, Wavelab 8, Halion 5, and so on...
Market Street Sound
robdeaner
New Member
 
Posts: 16
Joined: Fri Jul 08, 2011 1:22 pm
Location: Pittbsurgh, PA. USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: [ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Postby TimoWildenhain » Thu Apr 25, 2013 11:39 am

Hi Rob,

please let us know the result of your investigation / discussion with the respective post house.

Thanks,
Timo
Timo Wildenhain - Senior Manager
Marketing & Business Development
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter, Facebook and MySpace!
TimoWildenhain
Moderator
 
Posts: 739
Joined: Mon Jan 31, 2011 11:51 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 53 times

Re: [ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Postby robdeaner » Thu Apr 25, 2013 10:08 pm

Thanks Timo, I will.

TimoWildenhain wrote:Hi Rob,

please let us know the result of your investigation / discussion with the respective post house.

Thanks,
Timo
Best,
Rob

PC based Nuendo (latest versions) in two studios, Cubase in two others, UAD/2's and 1's, RME PCI/E interfaces, Blackmagic HDMI video, Wavelab 8, Halion 5, and so on...
Market Street Sound
robdeaner
New Member
 
Posts: 16
Joined: Fri Jul 08, 2011 1:22 pm
Location: Pittbsurgh, PA. USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: [ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Postby Dave Cooper » Thu Apr 25, 2013 11:47 pm

Just want to add that I'm having the exact same problem , only in Nuendo 6 and only with certain video files.
Dave Cooper
New Member
 
Posts: 15
Joined: Sun May 08, 2011 1:50 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: [ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Postby Bodo » Fri Apr 26, 2013 11:01 am

Hello,

I assume this is a bug in the color conversion of the video engine.
To analyze this potential bug, we either need an example video or detailed information about the video file.
MediaInfo can display and export detailed information of video files.
Can anyone of you support us?

Thank you,
Bodo
Bodo Winter, Software Developer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
Bodo
Steinberg Employee
 
Posts: 165
Joined: Tue Dec 14, 2010 4:00 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: [ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Postby robdeaner » Fri Apr 26, 2013 11:14 am

I can surely provide you with a video that effects the system this way. How shall I?

Bodo wrote:Hello,

I assume this is a bug in the color conversion of the video engine.
To analyze this potential bug, we either need an example video or detailed information about the video file.
MediaInfo can display and export detailed information of video files.
Can anyone of you support us?

Thank you,
Bodo
Best,
Rob

PC based Nuendo (latest versions) in two studios, Cubase in two others, UAD/2's and 1's, RME PCI/E interfaces, Blackmagic HDMI video, Wavelab 8, Halion 5, and so on...
Market Street Sound
robdeaner
New Member
 
Posts: 16
Joined: Fri Jul 08, 2011 1:22 pm
Location: Pittbsurgh, PA. USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: [ISSUE] Blue video through Blackmagic Intensity Pro

Postby Bodo » Fri Apr 26, 2013 12:17 pm

robdeaner wrote:I can surely provide you with a video that effects the system this way. How shall I?

I have sent a PM to you.
Bodo Winter, Software Developer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
Bodo
Steinberg Employee
 
Posts: 165
Joined: Tue Dec 14, 2010 4:00 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: delta and 2 guests