Multi output at 88.2khz no output

All about Steinberg's Advanced Integration DSP Studio MR816 CSX and MR816 X.

Multi output at 88.2khz no output

Postby brissyproducer » Wed Aug 21, 2013 12:41 pm

Ok,

What happens is this...

Open a project that is currently set up as just one stereo output goingt o MR816x out 1&2... Plays back fine.

Go into VST connections and set up 8 stereo outputs and assign them to the MR816x outputs.

Assign tracks in cubase to the multiple outputs.

See level on tracks and at output busses in cubase but no audio out of racks and meters on the front of the rack are not showing signal coming out of the rack either....

Sometimes closing the project and cubase then reopening it and the multichannel output works...

Has anyone experienced this and why on earth would it be happening... I am getting sick of it!

Greg
Cubase 5.5.2 32bit
Cubase 6 32bit
Reason 5.0.1
2 x Steinberg MR 816x
1 x Faderport
OS : Windows 7 64bit
CPU : intel i5 760
MB : Intel dp55wb
Ram : 4gig Kingston ddr3
Waves Platinum V8
Waves JJP Collection
brissyproducer
Junior Member
 
Posts: 127
Joined: Fri Dec 17, 2010 2:48 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Multi output at 88.2khz no output

Postby Norbury Brook » Thu Aug 22, 2013 7:25 pm

You're not assigning them to the ADAT outs are you? At 88/96k the adat outputs half.


MC
Asus X79 pro | 3930x @4.6 hex core | 32 gigs DDR3 | Crucial M4 SSD-win8 x64 | Samsung 840 SSDs | Spinpoint F3's | Poco | VSS3 DVR2 Non Lin | UAD 2| 2x MR 816 | UR824 | full CMC selection |2x Euphonix MC Mix | MC transport |Cubase 7|Nuendo 6 |Windows 8.1 x64
Norbury Brook
Member
 
Posts: 751
Joined: Thu Jan 20, 2011 11:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 17 times

Re: Multi output at 88.2khz no output

Postby brissyproducer » Fri Aug 23, 2013 1:20 am

No I have actually made the ADAT inactive in the device setup...

So all that is showing is the analog inputs
Cubase 5.5.2 32bit
Cubase 6 32bit
Reason 5.0.1
2 x Steinberg MR 816x
1 x Faderport
OS : Windows 7 64bit
CPU : intel i5 760
MB : Intel dp55wb
Ram : 4gig Kingston ddr3
Waves Platinum V8
Waves JJP Collection
brissyproducer
Junior Member
 
Posts: 127
Joined: Fri Dec 17, 2010 2:48 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Multi output at 88.2khz no output

Postby Norbury Brook » Fri Aug 23, 2013 9:09 am

I work at 96k a lot but only use outputs 1&2 and 3&4 for main and cue mix.Are you using the control room?

MC
Asus X79 pro | 3930x @4.6 hex core | 32 gigs DDR3 | Crucial M4 SSD-win8 x64 | Samsung 840 SSDs | Spinpoint F3's | Poco | VSS3 DVR2 Non Lin | UAD 2| 2x MR 816 | UR824 | full CMC selection |2x Euphonix MC Mix | MC transport |Cubase 7|Nuendo 6 |Windows 8.1 x64
Norbury Brook
Member
 
Posts: 751
Joined: Thu Jan 20, 2011 11:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 17 times

Re: Multi output at 88.2khz no output

Postby brissyproducer » Fri Aug 23, 2013 4:24 pm

not using control room just VST connections.
Cubase 5.5.2 32bit
Cubase 6 32bit
Reason 5.0.1
2 x Steinberg MR 816x
1 x Faderport
OS : Windows 7 64bit
CPU : intel i5 760
MB : Intel dp55wb
Ram : 4gig Kingston ddr3
Waves Platinum V8
Waves JJP Collection
brissyproducer
Junior Member
 
Posts: 127
Joined: Fri Dec 17, 2010 2:48 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Steinberg MR816

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest