Audio glue workaround?

Audio glue workaround?

Postby CrashAlpha » Sat Aug 17, 2013 12:17 am

I understand that Cubasis doesn't support gluing Audio. This seems like a big feature to miss - is there any sort of a workaround?
CrashAlpha
New Member
 
Posts: 3
Joined: Sat Aug 17, 2013 12:06 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Audio glue workaround?

Postby RobBr » Sun Aug 18, 2013 7:30 am

Not that I know of within Cubasis. I think this feature is on their list. The only way that I could think of is to bounce and export the edited events and combine in another app.
RobBr
Junior Member
 
Posts: 53
Joined: Mon Feb 25, 2013 11:10 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Audio glue workaround?

Postby Joey515 » Sat Aug 31, 2013 2:38 am

Wouldn't it work to just mixdown the audio track with all the events to a new file and then re-import into the workflow space from MediaBay? Not clear why you'd have to export to another app.
User avatar
Joey515
New Member
 
Posts: 26
Joined: Fri Aug 09, 2013 10:37 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Audio glue workaround?

Postby CrashAlpha » Sun Sep 01, 2013 12:30 am

Based on this info (thanks guys) a long-winded workaround for me was:

- disable all effects
- solo track
- mix down to media bay
- delete all items in the track
- drag mixed-down audio from media bay into the track
- re-enable effects
- un-solo track
CrashAlpha
New Member
 
Posts: 3
Joined: Sat Aug 17, 2013 12:06 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Audio glue workaround?

Postby Joey515 » Mon Sep 02, 2013 9:26 am

glad it worked CrashAlpha. I did the same just the other day and yes it's long-winded but it works.
User avatar
Joey515
New Member
 
Posts: 26
Joined: Fri Aug 09, 2013 10:37 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Audio glue workaround?

Postby daftdog » Mon Sep 02, 2013 7:45 pm

Hi CrashAlpha,

if you have access to Audiobus could you try this approach - essentially designed to allow you to apply 3rd party effects apps to a Cubasis track - but without using an effects app in the Audiobus effects slot?

http://www.musicappblog.com/diy-send-effects-cubasis/

It does at least mean that you get the new track straight into Cubasis without having to go to/from Mediabay - although you still have to clean up the original track, etc.

Good luck and best wishes,

John
John Walden
OSX 10.9; Late 2013 iMac; Cubase 7.5, Wavelab 8, NI Komplete, Focusrite 8i6
daftdog
New Member
 
Posts: 13
Joined: Sun Jan 30, 2011 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Audio glue workaround?

Postby CrashAlpha » Mon Sep 02, 2013 8:05 pm

Thanks John. Would love to use Audiobus, but it's for for iPad 2 or above, and I have an iPad 1. The price of early adoption!
CrashAlpha
New Member
 
Posts: 3
Joined: Sat Aug 17, 2013 12:06 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Audio glue workaround?

Postby daftdog » Tue Sep 03, 2013 7:50 am

Ah.... sorry that couldn't help then. I'm currently working on a 3rd gen version but I suspect I'll be very tempted by whatever the 5th gen brings whenever Apple make it available...

Good luck....

John
John Walden
OSX 10.9; Late 2013 iMac; Cubase 7.5, Wavelab 8, NI Komplete, Focusrite 8i6
daftdog
New Member
 
Posts: 13
Joined: Sun Jan 30, 2011 3:49 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Audio glue workaround?

Postby RobBr » Wed Sep 04, 2013 4:51 am

Sorry, my mistake about the third party app, don't know what I was thinking about. :oops:
Looks like everyone's worked it out.
RobBr
Junior Member
 
Posts: 53
Joined: Mon Feb 25, 2013 11:10 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time


Return to Cubasis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests