Buffer Size Option

Buffer Size Option

Postby Mogriffin » Thu Sep 26, 2013 2:17 pm

Can you implement a buffer size option in Cubasis? The reason I ask is, after testing with Micrologue Synth, it performs much better in Audiobus. I believe this is because the buffer size in AB can be changed to 512. What is the default buffer size in Cubasis?
Mogriffin
New Member
 
Posts: 8
Joined: Mon Sep 16, 2013 6:58 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Buffer Size Option

Postby Ludwig » Tue Oct 01, 2013 9:40 am

hi Mogriffin,

Cubasis default buffersize is set to the IOS minimum of 5ms. For 44.1kHz this equals to 256 Frames. Once you connect Audiobus and switch to 512 Frames, Cubasis will automatically adjust to 512 Frames (~11ms) as well.

kind regards
Ludwig
Ludwig Goohsen, Software Developer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Ludwig
Steinberg Employee
 
Posts: 56
Joined: Mon Jul 01, 2013 4:23 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Buffer Size Option

Postby Mogriffin » Sun Oct 06, 2013 5:24 pm

I would like to use Cubasis standalone sometimes. Can you add the option for 512? Thank you.
Mogriffin
New Member
 
Posts: 8
Joined: Mon Sep 16, 2013 6:58 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Buffer Size Option

Postby Ludwig » Mon Oct 07, 2013 9:02 am

Sure. We have it on our request-list now.

cheers
Ludwig
Ludwig Goohsen, Software Developer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Ludwig
Steinberg Employee
 
Posts: 56
Joined: Mon Jul 01, 2013 4:23 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time


Return to Cubasis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest