Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Postby yert33 » Thu Oct 31, 2013 6:27 pm

I have a Macbook Pro with a 2.3Ghz Core i5 processor running OSX 10.8.5. A 64bit CPU and OS.

I bought CE7 a few months ago. It says it's v7.0.6 Build 2231 (32bit).

Is there a 64bit version of CE7 for the Mac?

Thanks!
yert33
New Member
 
Posts: 4
Joined: Thu Oct 31, 2013 6:20 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Postby NWP » Thu Oct 31, 2013 6:33 pm

IIRC, you right-click on the Cubase icon and choose 64bit.
NWP
Member
 
Posts: 627
Joined: Thu Sep 12, 2013 11:26 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 67 times

Re: Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Postby yert33 » Thu Oct 31, 2013 7:46 pm

nwp, you mean during the install?
yert33
New Member
 
Posts: 4
Joined: Thu Oct 31, 2013 6:20 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Postby NWP » Thu Oct 31, 2013 7:52 pm

No, when opening Cubase.
NWP
Member
 
Posts: 627
Joined: Thu Sep 12, 2013 11:26 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 67 times

Re: Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Postby yert33 » Thu Oct 31, 2013 8:15 pm

Do not see any 64bit option when rightclicking...
yert33
New Member
 
Posts: 4
Joined: Thu Oct 31, 2013 6:20 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Postby Fabio Bartolini » Thu Oct 31, 2013 8:17 pm

Hello,

there are no separate 32 and 64 versions on Mac.
You need to right-click on the Cubase Elements 7 icon, select "Get Info" and un-tick "Run in 32 bit mode".

Kind regards,
Fabio Bartolini, Steinberg Tech Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Fabio Bartolini
Moderator
 
Posts: 412
Joined: Tue Oct 02, 2012 11:55 am
Has thanked: 50 times
Been thanked: 110 times

Re: Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Postby NWP » Thu Oct 31, 2013 8:21 pm

NWP
Member
 
Posts: 627
Joined: Thu Sep 12, 2013 11:26 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 67 times

Re: Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Postby yert33 » Thu Oct 31, 2013 8:46 pm

Thank YOU, Fabio. And NWP. Sure seems snappier now that I'm in 64bit mode.

This is in search of an answer to why my third party VST plugins do not appear after installing. Started a support ticket on this topic but wouldn't mind if someone here knows the answer...

Thanks again, guys.
yert33
New Member
 
Posts: 4
Joined: Thu Oct 31, 2013 6:20 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Do I have the right version of Cubase Elements 7?

Postby NWP » Thu Oct 31, 2013 8:49 pm

Plugin Info-VST2.x Paths, point to the location of the plugs and re-start Cubase.
NWP
Member
 
Posts: 627
Joined: Thu Sep 12, 2013 11:26 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 67 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests