FX channel to Group

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

FX channel to Group

Postby comsax1 » Wed Nov 13, 2013 7:59 pm

W :cry: hy can't I route a FX channel to a Group channel? If I can, please somebody tell me how.
Thanks
Ross Humphries
AKAI EWI USB
C7.5
H5
Ozone 5
Arturia SEM
Korg Legacy M1
Padshop Pro
Steinberg UR28M
UR44
Lenovo Idea-Pad Y560p
i7 2630QM, 8Gigs DDR3
1TB Seagate hybrid HDD
comsax1
Junior Member
 
Posts: 141
Joined: Wed Dec 22, 2010 8:31 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: FX channel to Group

Postby thinkingcap » Wed Nov 13, 2013 8:19 pm

comsax1 wrote:W :cry: hy can't I route a FX channel to a Group channel? If I can, please somebody tell me how.
Thanks

Route the output to the group instead of your standard out
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times

Re: FX channel to Group

Postby Grim » Wed Nov 13, 2013 8:34 pm

Pretty sure this particular isn't possible.

Workaround: Replace these FX tracks with groups which can function exactly the same and which can be routed to a further group.
i7 930@2.8, 12Gb, W7HP x64, Cubase 7.5.20 x64, Steinberg UR28M, Alphatrack, Wavelab Elements 7.2.1.
User avatar
Grim
Senior Member
 
Posts: 1496
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 99 times

Re: FX channel to Group

Postby thinkingcap » Wed Nov 13, 2013 9:33 pm

Grim wrote:Pretty sure this particular isn't possible.

It is.
Given we're talking about Cubase full version, which is what the signature of the OP says, and you' re not creating a potential feedback routing
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 98 times

Re: FX channel to Group

Postby comsax1 » Thu Nov 14, 2013 5:46 am

Thanks Guys :D
Ross Humphries
AKAI EWI USB
C7.5
H5
Ozone 5
Arturia SEM
Korg Legacy M1
Padshop Pro
Steinberg UR28M
UR44
Lenovo Idea-Pad Y560p
i7 2630QM, 8Gigs DDR3
1TB Seagate hybrid HDD
comsax1
Junior Member
 
Posts: 141
Joined: Wed Dec 22, 2010 8:31 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: FX channel to Group

Postby Michiel » Mon Dec 02, 2013 6:43 pm

I searched for hours and hours ... and found the solution!

You can route FX to a group, "provided that these will not lead to feedback" as stated in the manual. So make sure you remove and clear all sends on the group track you want to direct it to. I know see that is what thinkingcap stated as well, oops. :)

Yeah, you could use Group tracks as sends but then you lose this functionality as stated in the preferences (VST section): "Connect Sends automatically for each newly created Channel"

Let me know if it works!
Michiel
New Member
 
Posts: 6
Joined: Thu Dec 13, 2012 9:49 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: FX channel to Group

Postby comsax1 » Mon Dec 02, 2013 8:05 pm

Thanks
Ross Humphries
AKAI EWI USB
C7.5
H5
Ozone 5
Arturia SEM
Korg Legacy M1
Padshop Pro
Steinberg UR28M
UR44
Lenovo Idea-Pad Y560p
i7 2630QM, 8Gigs DDR3
1TB Seagate hybrid HDD
comsax1
Junior Member
 
Posts: 141
Joined: Wed Dec 22, 2010 8:31 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: DenisSalois, GargoyleStudio, quantum7 and 6 guests