Any hope in sight for Rewire fixes?

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Any hope in sight for Rewire fixes?

Postby beerbong » Sat Nov 23, 2013 9:59 pm

Just wondering if there is any knowledge or comment that can be updated for Rewire.

For example using Ableton 9.1 and Rewire constantly crashes my Cubase 7 32 bit and Ableton 9.1 32 bit.

Who's fault is it really?

Is it a Ableton bug or is it a Steinberg bug?
BB
beerbong
Member
 
Posts: 427
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:06 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 14 times

Re: Any hope in sight for Rewire fixes?

Postby beerbong » Sat Nov 23, 2013 10:02 pm

So far, my best work around has been

1. Open Cubase and start a empty project
2. Open Live
3. Enable Ableton Rewire
4. Close empty Cubase project and open existing Cubase project

This is a example of what I have to do every time to use Ableon 9.1 as 32 bit Slave with Cubase 7.06
BB
beerbong
Member
 
Posts: 427
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:06 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 14 times

Re: Any hope in sight for Rewire fixes?

Postby forthwith » Sat Nov 23, 2013 10:20 pm

Are you using a 64 bit OS?
forthwith
Junior Member
 
Posts: 153
Joined: Sat Nov 16, 2013 10:23 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 30 times

Re: Any hope in sight for Rewire fixes?

Postby Arc » Sun Nov 24, 2013 12:11 am

They also need to fix the rewire implementation for Reason. Only 1 stereo input from Reason is outrageous. Why the hell would we want 1 stereo and a bunch of mono inputs!?
Arc
Junior Member
 
Posts: 74
Joined: Sat May 25, 2013 5:26 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: Any hope in sight for Rewire fixes?

Postby cmaffia » Sun Nov 24, 2013 11:18 am

Arc wrote:They also need to fix the rewire implementation for Reason. Only 1 stereo input from Reason is outrageous. Why the hell would we want 1 stereo and a bunch of mono inputs!?

There's no issue with Reason Rewire implementation at all! You just aren't using it correctly and/or don't understand how it works...
Tascam DM3200 - IF-FW/DMMKII - IF-AN/DM - Tascam DA-3000 Mastering Recorder - Cubase 7.5.20 32/64-Bit - i7-3770, 3.4GHz Quad Core - 8GB RAM - Windows 7 Home Premium 64 - UAD-2 Solo - UAD-2 Duo - Steinberg CC121 - Frontier Tranzport - Wavelab 8.03 32/64-Bit

Hear the collection: Maffia & Montano
User avatar
cmaffia
Member
 
Posts: 377
Joined: Mon Jan 02, 2012 4:38 pm
Location: Queens, New York
Has thanked: 10 times
Been thanked: 18 times

Re: Any hope in sight for Rewire fixes?

Postby beerbong » Mon Nov 25, 2013 12:19 am

cmaffia wrote:
Arc wrote:They also need to fix the rewire implementation for Reason. Only 1 stereo input from Reason is outrageous. Why the hell would we want 1 stereo and a bunch of mono inputs!?

There's no issue with Reason Rewire implementation at all! You just aren't using it correctly and/or don't understand how it works...

Actually it doesn't work that well, and if you have to create extra busses for stereo tracks that just mean extra routing that is unnecessary IMO.
BB
beerbong
Member
 
Posts: 427
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:06 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 14 times

Re: Any hope in sight for Rewire fixes?

Postby Arc » Wed Nov 27, 2013 2:51 am

Am I missing something?

Am I supposed to create 2 mono tracks and then route them to a group track, panned hard left/right?

If that's how it's supposed to be done, then f**k that. I remember it wasn't always like this. IIRC in C5 you had multiple stereo inputs, not just one. What happened?
Arc
Junior Member
 
Posts: 74
Joined: Sat May 25, 2013 5:26 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: tstor525 and 6 guests