7.5 at last.

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Re: 7.5 at Last!

Postby Flavor4Daze » Wed Dec 04, 2013 4:57 pm

Now there is no download link for 7.5........ I click on Download, 7.5 and no link. Only the PDF :cry:
Mac Pro 5.1 - OS X 10.9
Intel Xeon 3.2GHz Quad-Core
16GB Ram - 1TB x 4 Hard Drives
Motu Ultralite Mk3
Cubase 7.5
Halion 5
Studio Logic-VMK 176Plus
Flavor4Daze
New Member
 
Posts: 29
Joined: Sun Nov 10, 2013 2:38 am
Location: Brooklyn, New York
Has thanked: 14 times
Been thanked: 1 time

Re: 7.5 at Last!

Postby rpaillot805 » Wed Dec 04, 2013 5:09 pm

Me too...

I got the Mac installer link but it failed. Now I tried (just for curiosity) to
download the PC version, and it still fails toward the end of download. Problem is, when it's failed the link disappears from the shop.steinberg.net download page... and the original link gives a 403 error.

Please make the download link public, nobody's gonna steal Cubase 7.5 without the license anyway :D
rpaillot805
Junior Member
 
Posts: 51
Joined: Sun Sep 15, 2013 5:41 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: 7.5 at Last!

Postby Zerpio » Wed Dec 04, 2013 5:12 pm

You should have recieved an email with download links
Zerpio
New Member
 
Posts: 20
Joined: Fri Dec 07, 2012 9:37 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: 7.5 at Last!

Postby rpaillot805 » Wed Dec 04, 2013 5:19 pm

I received a mail pointing me to shop.steinberg.net, with download links indeed, but only the files I didnt download yet ( Halion Sonic 2 ) , Cubase 7.5 installer links are not displayed anymore....
rpaillot805
Junior Member
 
Posts: 51
Joined: Sun Sep 15, 2013 5:41 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: 7.5 at Last!

Postby abyss » Wed Dec 04, 2013 5:21 pm

jose7822 wrote:Xtigma,

Are you able to load all of your synths? A friend of mine seems to be having issues with this in C7.5. Are all your plugins showing up? Thanks!



Cant load 1/2 my synths .... can't load my old songs ... Track Presets don't retain Routing ... i give up don't they test this stuff at all ???????



Steinbergs Final Joke ....Ho ho F.... Ho ho
Last edited by abyss on Wed Dec 04, 2013 5:26 pm, edited 2 times in total.
abyss
Junior Member
 
Posts: 51
Joined: Sat Dec 08, 2012 7:47 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Re: 7.5 at Last!

Postby johnstaf » Wed Dec 04, 2013 5:22 pm

Winter Rat wrote:What about plugins hiding behind the MC?


If I have plugins open, and I click F3, the mixer comes to the front, covering the plugins. Is that what you mean?
Cubase 7.5
Finale 2012
Samsung series 7 Ultrabook/Windows 8.1
Kawai MP-10 Digital Piano

EWQL Hollywood, Choral and Symphonic libraries.
VSL Vienna Imperial, Soprano Choir, Dimension Strings.
Virharmonic Soloists of Prague
johnstaf
Junior Member
 
Posts: 83
Joined: Sat Aug 24, 2013 7:53 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: 7.5 at Last!

Postby Winter Rat » Wed Dec 04, 2013 5:24 pm

Yes. So bad.
Winter Rat
Member
 
Posts: 320
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:10 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 8 times

Re: 7.5 at Last!

Postby msy » Wed Dec 04, 2013 5:30 pm

Edit: I started downloading the Cubase installer twice, and second downloader pointed me to another server. Now I'm downloading in 60-70 MBit/s!! :)
Last edited by msy on Wed Dec 04, 2013 5:51 pm, edited 3 times in total.
Cubase 7.5.20 (64bit) on Windows 7 (64bit) using jBridge for 32bit plugins.
HALion 5.0.1 (64bit)
Soundcard: Focusrite Saffire Pro 10 I/O
DAW: Intel Core i7 3820 |
ASRock X79 Extreme4 | 6GB DDR3 1600MHz | Samsung EVO SSD 250GB | 2x2TB SATA2 | Sapphire Radeon HD 3450 256MB (with drivers from the original CD)
Comp. related hardware: Access Virus TI, 2xUAD-2 Duo, Behringer BCF-/BCR2000, Akai APC40, Eventide TimeFactor, ...
msy
Member
 
Posts: 289
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:37 pm
Location: Sweden
Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Re: 7.5 at Last!

Postby JMCecil » Wed Dec 04, 2013 5:33 pm

Winter Rat wrote:Yes. So bad.

actually, this seems to be working correctly so far. I'm only doing it on my laptop though. I need to get at it with multi-monitors to confirm. But so far the Z Order is working well on my laptop.
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3751
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 33 times
Been thanked: 157 times

Re: 7.5 at Last!

Postby abyss » Wed Dec 04, 2013 5:36 pm

why is every thing eating my ram ........
abyss
Junior Member
 
Posts: 51
Joined: Sat Dec 08, 2012 7:47 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Re: 7.5 at Last!

Postby f.e » Wed Dec 04, 2013 5:36 pm

abyss wrote:Cant load 1/2 my synths .... can't load my old songs ... Track Presets don't retain Routing ... i give up don't they test this stuff at all ???????


Can you elaborate ? Which synths can't you load ? What do you mean by "i can't load my old songs" ?
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 | i7 860 @ 3.37GHz | 16,00 GB DDR3 | Asus P7P55D-E Deluxe | 1024MB GeForce GTX 660 Ti | RME Hammerfall DSP + Multiface | RME Fireface 800 | Steinberg Cubase 7.5
User avatar
f.e
Junior Member
 
Posts: 102
Joined: Sun Nov 20, 2011 12:04 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Re: 7.5 at Last!

Postby jose7822 » Wed Dec 04, 2013 5:38 pm

abyss wrote:
jose7822 wrote:Xtigma,

Are you able to load all of your synths? A friend of mine seems to be having issues with this in C7.5. Are all your plugins showing up? Thanks!



Cant load 1/2 my synths .... can't load my old songs ... Track Presets don't retain Routing ... i give up


Steinbergs Final Joke ....Ho ho F.... Ho ho



You have to reconfigure your VST paths. Cubase 7.5 is a separate install from previous versions, so you'll also have to reconfigure your preferences. Thankfully, you can have both versions opened side by side. This makes it easy to copy your preferences and plugin paths, which I prefer doing than copying preference files (just seems a safer way to me).

I also had to re-register (not really, actually) my iLok EWQL Spaces plugin, but it was super quick. You may see a pop up window come up as you load a project if you happen to have this particular plugin. This may also be the case with a few others iLok plugins, but it only took a few clicks to get it going again. No big deal.

So far, all I can say is that C7.5 is THE BEST Cubase I have used thus far. The new features are awesome and the new look a noticeable improvement from previous versions. Cubase looks more professional now, IMO. Still too early to call it, but I'm really liking what I see. It's been very stable with heavy projects as well. No complaints yet.
ASUS Maximus VI Hero | Intel Core i7 4770K (OC'ed to 4GHz) | 32GB of Corsair Dominator Platinum (2400MHz) | ASUS ATI Radeon HD7790 | Corsair H100i Water Cooler | Corsair HX850 PSU | Windows 7 Pro (SP1) 64 bit | Cubase 7.5 64 bit | RME FireFace UCX | UAD 2 Octo | UAD 2 Quad
User avatar
jose7822
Member
 
Posts: 763
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:38 am
Has thanked: 24 times
Been thanked: 6 times

Re: 7.5 at Last!

Postby Prock » Wed Dec 04, 2013 5:40 pm

Downloaded about 30 minutes ago with no problem (took about 20 minutes). Updated the e-licenser. The 1st installation resulted in registry errors when I tried to start the program. Re-installed a 2nd time and the program is running fine. Opened a project that I was working in 7.0.6 and all looks OK. Now waiting for the HALion Sonic SE2 file to download. :)
PRock Studio

DAW: Cubase 7.5.20 (64bit), OS: Windows 7 x64 SP1, CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.5 GHz, RAM: 8GB, Graphics: 1024MB GeForce GTX 650, AI: PreSonus Firebox
User avatar
Prock
Member
 
Posts: 426
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times

Re: 7.5 at Last!

Postby JMCecil » Wed Dec 04, 2013 5:42 pm

all synths load, old songs load, track presets retain VSTi routing to output channels, but not external channels that the output channels were assigned to, such as group tracks ... which is, I hope, a soon to be added feature .... but, from what I can tell is working as designed.
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3751
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 33 times
Been thanked: 157 times

Re: 7.5 at Last!

Postby zz0zz » Wed Dec 04, 2013 5:47 pm

How long should it take to get download email? All I have received is asknet paypal confirmation.
zz0zz
New Member
 
Posts: 24
Joined: Tue Feb 01, 2011 12:08 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: 7.5 at Last!

Postby Prock » Wed Dec 04, 2013 5:51 pm

zz0zz wrote:How long should it take to get download email? All I have received is asknet paypal confirmation.



Got mine in about 5 minutes after purchasing. You need the activation code.
PRock Studio

DAW: Cubase 7.5.20 (64bit), OS: Windows 7 x64 SP1, CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.5 GHz, RAM: 8GB, Graphics: 1024MB GeForce GTX 650, AI: PreSonus Firebox
User avatar
Prock
Member
 
Posts: 426
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times

Re: 7.5 at Last!

Postby Prock » Wed Dec 04, 2013 5:53 pm

Prock wrote:
zz0zz wrote:How long should it take to get download email? All I have received is asknet paypal confirmation.



Got mine in about 5 minutes after purchasing. You need the activation code.


Should have mentioned that your activation code is also listed on the web download page. :)
PRock Studio

DAW: Cubase 7.5.20 (64bit), OS: Windows 7 x64 SP1, CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.5 GHz, RAM: 8GB, Graphics: 1024MB GeForce GTX 650, AI: PreSonus Firebox
User avatar
Prock
Member
 
Posts: 426
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times

Re: 7.5 at Last!

Postby abyss » Wed Dec 04, 2013 5:54 pm

jose7822 wrote:
abyss wrote:
jose7822 wrote:Xtigma,

Are you able to load all of your synths? A friend of mine seems to be having issues with this in C7.5. Are all your plugins showing up? Thanks!



Cant load 1/2 my synths .... can't load my old songs ... Track Presets don't retain Routing ... i give up


Steinbergs Final Joke ....Ho ho F.... Ho ho



You have to reconfigure your VST paths. Cubase 7.5 is a separate install from previous versions, so you'll also have to reconfigure your preferences. Thankfully, you can have both versions opened side by side. This makes it easy to copy your preferences and plugin paths, which I prefer doing than copying preference files (just seems a safer way to me).

I also had to re-register (not really, actually) my iLok EWQL Spaces plugin, but it was super quick. You may see a pop up window come up as you load a project if you happen to have this particular plugin. This may also be the case with a few others iLok plugins, but it only took a few clicks to get it going again. No big deal.

So far, all I can say is that C7.5 is THE BEST Cubase I have used thus far. The new features are awesome and the new look a noticeable improvement from previous versions. Cubase looks more professional now, IMO. Still too early to call it, but I'm really liking what I see. It's been very stable with heavy projects as well. No complaints yet.


hey guy i got the software ... backed up my Mac ..... ran the installer went with the default settings...

i can't load any of my old songs ... my template loaded once i saved it and reloaded it to yet another crash and my plugs won't stop Screaming for more memory ....

ill reinstall to where ? another directory and point it at my plugin folder ...

and i bet its the same again .....
abyss
Junior Member
 
Posts: 51
Joined: Sat Dec 08, 2012 7:47 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Re: 7.5 at Last!

Postby Flavor4Daze » Wed Dec 04, 2013 5:59 pm

I didn't get a download link via Email and when I go to the site to get upgrade it's no link only PDF to manual. Is I'm looking in the way place ?
Mac Pro 5.1 - OS X 10.9
Intel Xeon 3.2GHz Quad-Core
16GB Ram - 1TB x 4 Hard Drives
Motu Ultralite Mk3
Cubase 7.5
Halion 5
Studio Logic-VMK 176Plus
Flavor4Daze
New Member
 
Posts: 29
Joined: Sun Nov 10, 2013 2:38 am
Location: Brooklyn, New York
Has thanked: 14 times
Been thanked: 1 time

Re: 7.5 at Last!

Postby patcub » Wed Dec 04, 2013 6:06 pm

had a problem with eLicenser, had to restore computer to previous date because the elicenser software gave me an error and wouldn't update no matter what. After restore, I updated eLicenser software and THEN reinstalled Cubase 7, then C7.5 and now it works like a charm 8-)

I like the new layout of the project window with the configuration options, it's now like the mixconsole which is nice. Clicking the Mixconsole still makes the plugin disappear though, and we should be able to colorcode the background of the channels like the tracks.

New VST rack is nice but I find it confusing between instruments tracks and rack instruments, there's more clicks than before overall to get to the rack instruments and create one.

Still learning this version but so far nice job Steinberg.
Last edited by patcub on Wed Dec 04, 2013 7:15 pm, edited 2 times in total.
patcub
Member
 
Posts: 295
Joined: Fri Dec 17, 2010 1:32 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 21 times

Re: 7.5 at Last!

Postby f.e » Wed Dec 04, 2013 6:11 pm

patcub wrote:had a problem with eLicenser, had to restore computer to previous date because the elicenser software gave me an error and wouldn't update no matter what. After restore, I updated eLicenser software and THEN reinstalled Cubase 7


Scary :shock:
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 | i7 860 @ 3.37GHz | 16,00 GB DDR3 | Asus P7P55D-E Deluxe | 1024MB GeForce GTX 660 Ti | RME Hammerfall DSP + Multiface | RME Fireface 800 | Steinberg Cubase 7.5
User avatar
f.e
Junior Member
 
Posts: 102
Joined: Sun Nov 20, 2011 12:04 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Re: 7.5 at Last!

Postby zz0zz » Wed Dec 04, 2013 6:12 pm

Flavor4Daze wrote:I didn't get a download link via Email and when I go to the site to get upgrade it's no link only PDF to manual. Is I'm looking in the way place ?



same here :? :?Been 90 minutes no activation or download link email. Only Paypal receipt. :shock:
Last edited by zz0zz on Wed Dec 04, 2013 6:27 pm, edited 3 times in total.
zz0zz
New Member
 
Posts: 24
Joined: Tue Feb 01, 2011 12:08 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: 7.5 at Last!

Postby patcub » Wed Dec 04, 2013 6:16 pm

f.e wrote:
patcub wrote:had a problem with eLicenser, had to restore computer to previous date because the elicenser software gave me an error and wouldn't update no matter what. After restore, I updated eLicenser software and THEN reinstalled Cubase 7


Scary :shock:


you bet! I sh!t my pants, never happened to me before, took me 1 hour to install but now it's fine. :lol:
patcub
Member
 
Posts: 295
Joined: Fri Dec 17, 2010 1:32 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 21 times

Re: 7.5 at Last!

Postby John Purser » Wed Dec 04, 2013 6:27 pm

Installation and download was a breeze. Only had to add a couple of VST paths and import the keyboard shortcuts ..
Loving it so far ...
Cubase 7.06 | Windows 7 Home Premium | 64 bit | Intel i5 | NVIDEA GeForce GTX570
John Purser
Junior Member
 
Posts: 62
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:57 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Re: 7.5 at Last!

Postby jaslan » Wed Dec 04, 2013 6:31 pm

@abyss. Have you tried the safe start mode? Often, after the updates, if Cubase uses the preferences from an older version, it can cause problems.
HTH
J.L.
Core-i7 2820QM, 16GB RAM. Cubase 6.5.5 x64 on Windows 7. Scarlett 2i2. M-Audio Axiom Pro 61. Komplete 8. HALion 5. Jamstix 3.5. HSO VST Sound Set. Absolute VST+. 418 Carrier Landings.
SoundCloud
User avatar
jaslan
Senior Member
 
Posts: 2073
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Has thanked: 56 times
Been thanked: 91 times

PreviousNext

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests