Halion Sonic SE not found in Cubase 32 bit

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Halion Sonic SE not found in Cubase 32 bit

Postby OnBeat » Wed Dec 04, 2013 7:23 pm

I'm having a weird issue, I have Cubase 7.5 64 bit and 32 bit installed on my computer but only the 64 bit version see the Halion SE plugin. The same was happening in Cubase 7.06 but I figured the new version would fix this. I tried uninstalling and reinstalling all versions of Cubase and Halion Sonic but nothing is working. I even tried putting the Halion DLL in my 32 bit VSTplugins directory but it still won't load in Cubase 32 bit. I'm using Windows 8.1 64 bit. Anyone else have a problem like this? And yes, I did install the 32 bit version of Halion SE.
Oscar Zayas
Onbeat Studios
WPB, FL

Nuendo 6 (64bit), Cubase 7 (64 bit), Wavelab 8 (64 bit)
Windows 8.1 64 bit, Quad core Intel Q9550 2.83 Ghz, 8gig ram
OnBeat
New Member
 
Posts: 25
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Halion Sonic SE not found in Cubase 32 bit

Postby SLL » Wed Dec 04, 2013 7:40 pm

Look for the synth in:

"c:\program files\common files\steinberg\shared components\halion sonic SE.dll" (the 64bit path)

This is the path where the synth should be. If you're missing it, that check up on the installer again. But it won't work, if you copy the DLL file anywhere else, since it's a VST3 dll that needs to be in mentioned folder.

Hmm... could be that you need to run the HSSE installer as an administrator. But check to see if the synth is where it should be!

SLL
http://soundcloud.com/sll
http://www.myspace.com/sllmusicproduction
http://www.myspace.com/sllremixessallyshapiro
http://www.myspace.com/sllredloxremixes
http://www.myspace.com/aslesll
http://www.myspace.com/sllkefrens
SLL
Junior Member
 
Posts: 91
Joined: Fri Dec 17, 2010 10:47 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 12 times

Re: Halion Sonic SE not found in Cubase 32 bit

Postby OnBeat » Wed Dec 04, 2013 8:04 pm

Thank you, yes it is installed in that directory, that's where I copied the DLL from and I did install as administrator.
Oscar Zayas
Onbeat Studios
WPB, FL

Nuendo 6 (64bit), Cubase 7 (64 bit), Wavelab 8 (64 bit)
Windows 8.1 64 bit, Quad core Intel Q9550 2.83 Ghz, 8gig ram
OnBeat
New Member
 
Posts: 25
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Halion Sonic SE not found in Cubase 32 bit

Postby Luis Dongo » Thu Dec 05, 2013 11:05 am

Hi there,

the actual path for the 32-bit version is: C:\Program Files (x86)\Common Files\Steinberg\Shared Components\HALion Sonic SE.

Regards
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 421
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 22 times
Been thanked: 55 times

Re: Halion Sonic SE not found in Cubase 32 bit

Postby SLL » Thu Dec 05, 2013 11:39 am

Ups sorry onbeat, Luis - for adding the 64bit path to the synth, my mistake. Should of cause has been the 32bit path, sorry OnBeat, Luis.

SLL
http://soundcloud.com/sll
http://www.myspace.com/sllmusicproduction
http://www.myspace.com/sllremixessallyshapiro
http://www.myspace.com/sllredloxremixes
http://www.myspace.com/aslesll
http://www.myspace.com/sllkefrens
SLL
Junior Member
 
Posts: 91
Joined: Fri Dec 17, 2010 10:47 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 12 times

Re: Halion Sonic SE not found in Cubase 32 bit

Postby OnBeat » Thu Dec 05, 2013 9:06 pm

No worries, I was aware where the 32 and 64 bit paths are. About to nuke windows 8.1 and reinstall everything as nothing I have done has worked to fix this issue.

Thank you all for your help
Oscar Zayas
Onbeat Studios
WPB, FL

Nuendo 6 (64bit), Cubase 7 (64 bit), Wavelab 8 (64 bit)
Windows 8.1 64 bit, Quad core Intel Q9550 2.83 Ghz, 8gig ram
OnBeat
New Member
 
Posts: 25
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Halion Sonic SE not found in Cubase 32 bit

Postby OnBeat » Thu Dec 05, 2013 11:24 pm

Just an update, Installing windows 8.1 fresh did indeed fix the problem.
Oscar Zayas
Onbeat Studios
WPB, FL

Nuendo 6 (64bit), Cubase 7 (64 bit), Wavelab 8 (64 bit)
Windows 8.1 64 bit, Quad core Intel Q9550 2.83 Ghz, 8gig ram
OnBeat
New Member
 
Posts: 25
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: dickiedrummer, Google [Bot], humpo72, Indigo and 8 guests