HELP! Dialog boxes opening off screen

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

HELP! Dialog boxes opening off screen

Postby musotim » Mon Dec 09, 2013 5:37 am

Can anyone help with dialog boxes opening up off screen? I can see the bottom right hand corner but nothing else, I can't drag them back, etc. Even the mix export progress box flies up there, the 'Window' box disappears up there.

Can't use any of the Scope tools either.

If anyone can help - thank you in advance

Tim
musotim
New Member
 
Posts: 6
Joined: Sat May 25, 2013 6:00 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: HELP! Dialog boxes opening off screen

Postby mozizo » Mon Dec 09, 2013 5:43 am

cubase 7.5.20 64bit ,halion 5
Sony vaioF13 i7 CPU win7 64bit 8gb
(PC Desktop AMD dual core win xp32 cubase 7-32)
Steinberg MR816csx ,MR816x ,UR44 ,CC121
Motif es6 Kawai Mp4 Korg PA800.
cubasis,cubase ic pro
User avatar
mozizo
Senior Member
 
Posts: 1169
Joined: Fri Jan 28, 2011 10:48 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 62 times

Re: HELP! Dialog boxes opening off screen

Postby jamusic » Mon Dec 09, 2013 5:47 am

I've had that at various times, [although a lot more with Cubase than anything else].

Try right clicking on the monitor screen where the dialog box is, [if using more than one monitor that is], and change the screen resolution. You may need to try a few different settings but it should only take a minute or even less each time.

Take note of your current settings so that you can put it back to that when you're done.

As far as preventing that from happening again, that I don't know, but at least this may get you out of this particular jamb.

Let us know if that works for others' sake.
-C7.5.20 -Win 7-x64 Home -Intel i7-2600k -ASUS P8Z68 V-Pro -Antec High Current 520w -16 Gigs RAM
-Hyper 212+ CPU Cooler -3 SSDs -WD 1TB Black Caviar Hard Drive -2 WD & 1 Touro 1TB External USB 3 Drives
-TC Electronic SK 48 Audio Interface -Presonus StudioLive 16.4.2 Mixer -Roland UM-550 MIDI Interface
-Neumann TLM 103 Mic -DBX 376 Tube Channel Strip Pre Amp/Comp -ART DPS II Tube Pre -Amp
-Yamaha P-200/88 & Nektar Panorama P6/61 Keyboards -V-Drums/Roland TD-6
-4003 Rickenbacker Fireglow Bass -5 Guitars -4 Sound Modules

User avatar
jamusic
Member
 
Posts: 431
Joined: Sun Jun 16, 2013 6:49 pm
Location: An Hour East Of Vancouver, BC
Has thanked: 12 times
Been thanked: 28 times

Re: HELP! Dialog boxes opening off screen

Postby musotim » Mon Dec 09, 2013 6:05 am

Thanks guys. I just tried Mozizo's suggestion and downloaded the Cubase Blender (or Cubics Blender).

Just by having it running in the background it seems to forbid dialog boxes and windows from going out of bounds without me doing anything. So basically, it works!

http://www.blendstudios.co.il/index.asp?curPage=61

I think I'll donate the $5 and start exploring it.

Thanks again for the help

ps...I did the usual 'google thing' and found nothing sus about it. Scanned it thoroughly - seems to be good
musotim
New Member
 
Posts: 6
Joined: Sat May 25, 2013 6:00 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: HELP! Dialog boxes opening off screen

Postby jamusic » Mon Dec 09, 2013 6:38 am

Yes - I also just paid the $5 for it and downloaded it as well.

Never knew about it until know.

Good thing you asked the question Musotim.

Thanks for the link there Mozizo.
-C7.5.20 -Win 7-x64 Home -Intel i7-2600k -ASUS P8Z68 V-Pro -Antec High Current 520w -16 Gigs RAM
-Hyper 212+ CPU Cooler -3 SSDs -WD 1TB Black Caviar Hard Drive -2 WD & 1 Touro 1TB External USB 3 Drives
-TC Electronic SK 48 Audio Interface -Presonus StudioLive 16.4.2 Mixer -Roland UM-550 MIDI Interface
-Neumann TLM 103 Mic -DBX 376 Tube Channel Strip Pre Amp/Comp -ART DPS II Tube Pre -Amp
-Yamaha P-200/88 & Nektar Panorama P6/61 Keyboards -V-Drums/Roland TD-6
-4003 Rickenbacker Fireglow Bass -5 Guitars -4 Sound Modules

User avatar
jamusic
Member
 
Posts: 431
Joined: Sun Jun 16, 2013 6:49 pm
Location: An Hour East Of Vancouver, BC
Has thanked: 12 times
Been thanked: 28 times

Re: HELP! Dialog boxes opening off screen

Postby mozizo » Mon Dec 09, 2013 6:44 am

you are welcome !
i mostly use it when this annoying out of screen dialogs are appearing.. (i almost started to shake the screen to let the dialog fall down :lol: ) it can drive me nuts its not possible to grab the damn thing, now just one move with keyboard and its all good ;)
cubase 7.5.20 64bit ,halion 5
Sony vaioF13 i7 CPU win7 64bit 8gb
(PC Desktop AMD dual core win xp32 cubase 7-32)
Steinberg MR816csx ,MR816x ,UR44 ,CC121
Motif es6 Kawai Mp4 Korg PA800.
cubasis,cubase ic pro
User avatar
mozizo
Senior Member
 
Posts: 1169
Joined: Fri Jan 28, 2011 10:48 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 62 times

Re: HELP! Dialog boxes opening off screen

Postby musotim » Mon Dec 09, 2013 9:52 am

:D lol
musotim
New Member
 
Posts: 6
Joined: Sat May 25, 2013 6:00 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: HELP! Dialog boxes opening off screen

Postby jamusic » Fri Jan 03, 2014 4:03 am

Anyone else install this thing and have an error message with it?

I get 'Couldn't Locate CTRL+ALT+Left something or another'.

Uninstalled & reinstalled it again, but same thing.
-C7.5.20 -Win 7-x64 Home -Intel i7-2600k -ASUS P8Z68 V-Pro -Antec High Current 520w -16 Gigs RAM
-Hyper 212+ CPU Cooler -3 SSDs -WD 1TB Black Caviar Hard Drive -2 WD & 1 Touro 1TB External USB 3 Drives
-TC Electronic SK 48 Audio Interface -Presonus StudioLive 16.4.2 Mixer -Roland UM-550 MIDI Interface
-Neumann TLM 103 Mic -DBX 376 Tube Channel Strip Pre Amp/Comp -ART DPS II Tube Pre -Amp
-Yamaha P-200/88 & Nektar Panorama P6/61 Keyboards -V-Drums/Roland TD-6
-4003 Rickenbacker Fireglow Bass -5 Guitars -4 Sound Modules

User avatar
jamusic
Member
 
Posts: 431
Joined: Sun Jun 16, 2013 6:49 pm
Location: An Hour East Of Vancouver, BC
Has thanked: 12 times
Been thanked: 28 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: billcarroll and 6 guests