If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby forthwith » Sun Dec 15, 2013 1:50 am

JMCecil wrote:repro's have been done. And the majority acknowledged by the borgs.


Where is/are the acknowledgement(s) and have they guaranteed any fixes for specific issues related to the mixer and project page?
forthwith
Junior Member
 
Posts: 153
Joined: Sat Nov 16, 2013 10:23 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 30 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby JMCecil » Sun Dec 15, 2013 1:55 am

The Borgz never guarantee to fix anything. They do however, make comments in threads from time to time. You can go back and read the 4k threads about this crap if you want. I'm not interested.
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3886
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 170 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby forthwith » Sun Dec 15, 2013 2:00 am

It seems very easy for the "Borgz" to escape scrutiny by going under the radar in this way.
forthwith
Junior Member
 
Posts: 153
Joined: Sat Nov 16, 2013 10:23 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 30 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby JMCecil » Sun Dec 15, 2013 2:14 am

Here's a simple repro of the mixconsole insert menu bug. If it is in "Full screen" mode, it doesn't detect the screen size of multiple monitors ..
Image
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3886
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 170 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby JMCecil » Sun Dec 15, 2013 2:16 am

And, here's a nice one of the z-order problem using a 2nd monitor.
Image
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3886
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 170 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby JMCecil » Sun Dec 15, 2013 2:17 am

And that doesn't even take into account some deeper problems, like the ASIO lazy load problem.
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3886
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 170 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby JMCecil » Sun Dec 15, 2013 2:29 am

Here's the solo/mute QLink bug
http://www.youtube.com/watch?v=hULFUDJQ4gY
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3886
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 170 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby Lynch » Sun Dec 15, 2013 3:29 am

Best update ever. It fixed all my performance problems after 7.0 disaster. Big plus to saveable multi out instrument tracks.

+1
Cubase 7.05 / MR 816 / Asus P8P67 Pro / Intel i7 3770K / 8G Ram / Vista 64 bit
Lynch
New Member
 
Posts: 4
Joined: Fri Aug 09, 2013 5:04 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby quantum7 » Sun Dec 15, 2013 4:29 am

+ googolplex
"it is better to compose, than decompose"

Sean Christopher Dockery
www.SeanDockery.com
www.SeanChristopher.net
User avatar
quantum7
New Member
 
Posts: 46
Joined: Fri Sep 13, 2013 2:31 am
Location: Boise, Idaho, USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby Elektrobolt » Sun Dec 15, 2013 4:52 am

Well, I have to concur with the positive side, because my main machine (3rd generation i7) is doing better with C7.5 than it did with C7 (even though I had no problems with C7). The VST Performance shows less "jitter" in general. I.e. not necessarily less load (hard to tell), but it shows a more "even" (or tempered) activity. The ASIO Guard is turned on.

Oh, and I created a new C7.5 template to start new projects from. I.e. I am not using an older template, because that seems to have caused various problems in the past for people, so I figured it would be worth a new one for each new version of Cubase.

I am likely building a new machine over the holidays, unless I get occupied with other stuff. :) We will see how a 4th generation "Haswell" CPU will do for me, in comparison with the current happy news.

Bugs will be ironed out over time and I will certainly enjoy the winter with the new fixings that came with C7.5.
With Note Expression (VST3.5), individual notes contain their own set of controller data when played polyphonically.
VST Expression, Steinberg VST
Cakewalk Sonar X3 now supports VST3!
User avatar
Elektrobolt
Senior Member
 
Posts: 1385
Joined: Wed Jan 12, 2011 5:12 am
Location: A wet blue oblate spheroid spinning around a fiery bright yellow dwarf at 107,000 km/h.
Has thanked: 13 times
Been thanked: 61 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby forthwith » Sun Dec 15, 2013 5:18 am

Elektrobolt wrote:Bugs will be ironed out over time and I will certainly enjoy the winter with the new fixings that came with C7.5.


How do you know that when SB won't even confirm (or deny) the existence of such issues as an indefinable project cursor, let alone manage expectations around mixer functionality?

Regarding your second point, what "fixes" were those?
forthwith
Junior Member
 
Posts: 153
Joined: Sat Nov 16, 2013 10:23 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 30 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby Adam_Bove » Sun Dec 15, 2013 7:56 am

Freddie H wrote:
JMCecil wrote:
forthwith wrote:Does mixer 1 work as expected or not?
Work with it.. not against it! ;)


+1
Intel Core 2 Quad | Windows 7 sp1 64bit | Nuendo 6.5.30 - NEK | Cubase 7.5.30
Adam_Bove
Junior Member
 
Posts: 103
Joined: Sun Feb 06, 2011 4:29 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 12 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby marekwal » Sun Dec 15, 2013 9:12 am

+1
marekwal
New Member
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 27, 2011 4:12 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby forthwith » Sun Dec 15, 2013 10:07 am

Freddie H wrote:
JMCecil wrote:
forthwith wrote:Does mixer 1 work as expected or not?
Work with it.. not against it! ;)


Work with bugs?

As much as they don't affect workflow maybe or use a lower version but the question remains, how will they be addressed and subsequently fixed.
forthwith
Junior Member
 
Posts: 153
Joined: Sat Nov 16, 2013 10:23 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 30 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby borisjan » Sun Dec 15, 2013 11:16 am

+2. We happy! ;)
borisjan
New Member
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 11, 2013 4:28 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby iRan » Sun Dec 15, 2013 1:56 pm

+1 very happy with 7.5 and of course HALion 5 plugged in to it
can't wait for Groove Agent 4 :D :D
Cubase 7.5, HALion 5 Groove Agent 4 Komplete 10
Steinberg UR824, Yamaha KX 61 Yamaha Headphones.
27 inch iMac Custom i7 Quad Core, Maverick , iPad Air with iC Pro,
Rolland V Drums
iRan
Junior Member
 
Posts: 192
Joined: Sun Dec 26, 2010 12:52 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby S-Man » Sun Dec 15, 2013 2:12 pm

+1
Windows 7 Ultimate 64 Bit - 8 GB Ram - Motherboard: Gigabyte g41mt-d3v - Processor: Intel Quadcore Q8200- Grafikkarte:Geforce 9400 GT- Audiokarte:M-Audio Projectmix Firewire I/O-Software:Cubase 7.5.30 - 64 Bit - Nuendo 6.5.30 - 64 Bit - Wavelab 8.5- 64 Bit - Halion 5- 64 Bit,Groove Agent 4 -64 Bit, und diverse andere...
User avatar
S-Man
Junior Member
 
Posts: 78
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:56 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby Freddie H » Sun Dec 15, 2013 5:03 pm

JMCecil wrote:And, here's a nice one of the z-order problem using a 2nd monitor.
Image



Like I said in another thread...regarding your other problems with GUI..looks like you have no "AERO activated" on Windows 8.1..?
There is your problem why it aint working for you. ;)

You are welcome! Next..? 8-)



Best Regards
Freddie
Last edited by Freddie H on Sun Dec 15, 2013 5:05 pm, edited 1 time in total.
-Highly developed spirits often encounter resistance from mediocre minds. -It really matters!
User avatar
Freddie H
Member
 
Posts: 583
Joined: Fri Apr 08, 2011 7:59 am
Has thanked: 66 times
Been thanked: 94 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby JMCecil » Sun Dec 15, 2013 5:04 pm

Freddie H wrote:Like I said in another thread...looks like you have no AERO ON on windows 8.1..?
There is your problem why it aint working for you. ;)

You are welcome! Next..? 8-)

You have no clue what you're talking about ... next.
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3886
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 170 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby Freddie H » Sun Dec 15, 2013 5:06 pm

JMCecil wrote:
Freddie H wrote:Like I said in another thread...looks like you have no AERO ON on windows 8.1..?
There is your problem why it aint working for you. ;)

You are welcome! Next..? 8-)

You have no clue what you're talking about ... next.



I know what you are referring too that the plugins window is small.. I would be great if it were larger but is it bug? No its new feature request. Also wider the tracks view in the mixer and you will give you the full name of the plugins.


Best Regards
Freddie
-Highly developed spirits often encounter resistance from mediocre minds. -It really matters!
User avatar
Freddie H
Member
 
Posts: 583
Joined: Fri Apr 08, 2011 7:59 am
Has thanked: 66 times
Been thanked: 94 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby JMCecil » Sun Dec 15, 2013 5:15 pm

Freddie H wrote:I know what you are referring too that the plugins window is small.

No, in the first clip, the top of the dialog is off the screen and you can't get to it. There is no way to size the window to get to anything at the top edge. It's a screen size detecting bug.
in the 2nd, you can't have the plugins remain over the mixconsole if it has focus.

. I would be great if it were larger but is it bug? No its new feature request. Also wider the tracks view in the mixer and you will give you the full name of the plugins.

You've totally lost the thread .. this has nothing to do with anything I posted.
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3886
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 170 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby Freddie H » Sun Dec 15, 2013 5:24 pm

JMCecil wrote:
Freddie H wrote:I know what you are referring too that the plugins window is small.

No, in the first clip, the top of the dialog is off the screen and you can't get to it. There is no way to size the window to get to anything at the top edge. It's a screen size detecting bug.
in the 2nd, you can't have the plugins remain over the mixconsole if it has focus.

[quote]
******************

Okay.. I'm not experience this here so I'm not aware of it. Using NVIDIA. I get more now what your problems is. ;)

First off. But if you move a example a plugin or a "window" out from the from the screen "edge" it disappears.
That´s default how both Windows or OSX works.

Secondly.
Have you tried activate the meter sections "control room" and have that activated on "right" view always.
If you do, I think that will prevent this from happening. :)

Best Regards
Freddie
-Highly developed spirits often encounter resistance from mediocre minds. -It really matters!
User avatar
Freddie H
Member
 
Posts: 583
Joined: Fri Apr 08, 2011 7:59 am
Has thanked: 66 times
Been thanked: 94 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby JMCecil » Sun Dec 15, 2013 5:30 pm

Freddie H wrote:First off. But if you move a example a plugin or a "window" out from the from the screen "edge" it disappears.
That´s default how both Windows or OSX works.

No, this isn't how either OS works. I can do videos of z-order working correctly in Reaper, Sonar, FL, Samplitube and hell even Tracktion.

Secondly.
Have you tried activate the meter sections "control room" and have that activated on "right" view always.
If you do, I think that will prevent this from happening. :)

No, this does not ... I don't think you grasp the problem. It is a confirmed bug from over a year ago ..
viewtopic.php?f=195&t=30345

I'm good with you being happy Freddie, but you out of your depth on this.
cpu:i7 980x - RAM:24gb - OS:Win8.1x64 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 8 |Cubase 6.5/7.5| H5, HS2, HSO, Padshop Pro
User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
 
Posts: 3886
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 170 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby Freddie H » Sun Dec 15, 2013 8:44 pm

JMCecil wrote:
Freddie H wrote:First off. But if you move a example a plugin or a "window" out from the from the screen "edge" it disappears.
That´s default how both Windows or OSX works.

No, this isn't how either OS works. I can do videos of z-order working correctly in Reaper, Sonar, FL, Samplitube and hell even Tracktion.

Secondly.
Have you tried activate the meter sections "control room" and have that activated on "right" view always.
If you do, I think that will prevent this from happening. :)

No, this does not ... I don't think you grasp the problem. It is a confirmed bug from over a year ago ..
viewtopic.php?f=195&t=30345

I'm good with you being happy Freddie, but you out of your depth on this.



Ahaa you mean plugins disappearing behind the mixer? Why didn't you said that in plain English instead of call it Z-order? :roll:
Yes I know, it happens here too. One thing they need to fix for sure. ;)
I can still work with it.


Best Regards
Freddie
-Highly developed spirits often encounter resistance from mediocre minds. -It really matters!
User avatar
Freddie H
Member
 
Posts: 583
Joined: Fri Apr 08, 2011 7:59 am
Has thanked: 66 times
Been thanked: 94 times

Re: If you like the 7.5 update...+1 this and reply

Postby forthwith » Sun Dec 15, 2013 9:11 pm

Freddie H wrote:Why didn't you say that in plain English, instead of calling it Z-order?


Why, because that's exactly what it's called. 8-)
Last edited by forthwith on Sun Dec 15, 2013 9:43 pm, edited 1 time in total.
forthwith
Junior Member
 
Posts: 153
Joined: Sat Nov 16, 2013 10:23 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 30 times

PreviousNext

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: delta, Ivan_IGroK and 6 guests