UR22, 32bit float

Find topics on computers, studios and music-related hardware.

UR22, 32bit float

Postby Dafter » Sat Jan 04, 2014 3:25 pm

Hello :D

Today I got a UR22, and I love it but there is one problem. In Asio4all drivers it says In:24bit, Out:24bit, is there any way i can change that to 32bit, i had a very old sound card EMU 0202 which was showing 32bit in, out, and also on other brands you can see 32bit ...... Here is also the picture.
Attachments
32.jpg
(260.19 KiB) Not downloaded yet
Dafter
New Member
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 04, 2014 3:09 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: UR22, 32bit float

Postby Jarno » Sat Jan 04, 2014 7:12 pm

1. Why are you using ASIO4ALL and not UR22's native driver?
2. There is no commercial 32-bit a/D or D/A converters. If driver let's you choose "32-bit" option it only means the bit reduction is done inside the driver/digital hardware instead of your DAW (which may or may not be better than reduction inside the DAW depending on driver/hardware/usage profile).
Cubase 8 Pro/7/4/SX1/VST3.7 | Waves Gold | Melodyne | PC i7-4770/8G/2xSSD/Win7 64 | MacMini | Frontier Tranzport
Tascam DM-4800 | Soundcraft Spirit Studio 16 | dbx231 | Genelec 1032A | KEF C15 | Auratone 5S | Samson S-phone
Yamaha REV500/SPX990 | Alesis Midiverb4 | Roland SDE-330 | Pearl Echo Orbit | Aphex 109 x2 | TL-Audio C5021
Alesis 3630 | AudioLogic MT66 | Joemeek VC1Q | dbx386 | Focusrite VoiceMaster | Line6 PodXt/BassPodXt | Boss GT-3
Roland TD8/TD5/JV2080/SC55 | UseAudio Plugiator | E-mu ProteusXR | Akai S-900/AX73 | M-Audio Keystation
Martin/Taylor/Ortega/ESP/Fender/Line6 guitars/basses | Pearl/Olympic by Premier drumkits | Custom Roland V-drum kit
AKG D112/CK77 | Calrec CM1050C | Earthworks QTC30 | EV RE20/Spherex920 | Neumann M147 | Pearl CR57
Peavey PVM45 | RØDE NT2/NT55 | Sennheiser MD441/MD421/e606 | Shure SM7/SM57/SM58/BETA57/BETA58 ...
... Saeco Odea Giro Espresso machine | BMW Z3 roadster | American Pit Bull Terrier
User avatar
Jarno
Senior Member
 
Posts: 1265
Joined: Wed Jun 08, 2011 2:31 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 34 times

Re: UR22, 32bit float

Postby Dafter » Sat Jan 04, 2014 7:58 pm

Hello :D

Thank you for your reply Jarno :).
I am new to this card and stuff :) on my old card I used asio4all because it din't have official drivers only beta drivers, so it was a habit :oops:. Official UR22's driver doesn't have option to chose between 32bit, 24bit and 16bit. But I totally forgot that the internal playback in DAW's is 32bit and in some DAW's you have the option to choose as I recall. :oops:. Thank you again for your reply :).
Dafter
New Member
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 04, 2014 3:09 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: UR22, 32bit float

Postby SLL » Mon Jan 06, 2014 5:14 am

Dafter, don't worry too much about 32bit vs. 24bit. You won't hear the difference. 32bit is used internally in Cubase for headroom and processing. Your soundcard hardware is max 24bit in/out, so he last 8 bits is truncated, unless you dither the output. But dither should normally only be done to 16bit.

SLL
http://soundcloud.com/sll
http://www.myspace.com/sllmusicproduction
http://www.myspace.com/sllremixessallyshapiro
http://www.myspace.com/sllredloxremixes
http://www.myspace.com/aslesll
http://www.myspace.com/sllkefrens
SLL
Junior Member
 
Posts: 111
Joined: Fri Dec 17, 2010 10:47 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: UR22, 32bit float

Postby Dafter » Mon Jan 06, 2014 6:26 pm

Hello :)

Cool I get it now :). Thank you for your help guys :).
Dafter
New Member
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 04, 2014 3:09 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time


Return to Computer / Studio Hardware & Setup

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests