Track Color/Q-Link

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Track Color/Q-Link

Postby Willie Green » Tue Apr 08, 2014 6:04 am

I find the Q-Link feature extremely useful, but it seems strange to me that color selection isn't part of the linking. If I select and route a bunch of guitar tracks, it'd be pretty helpful to color them all the same quickly.

Shouldn't be hard to implement, right?
"These records aren't gonna make themselves"
http://www.WillieGreenMusic.com
Win 8 Pro 64-Bit/Cubase 7.5 64-Bit/Wavelab Elements 8.0.3./MOTU PCI-E 424/MOTU 1224 (x2)/UAD-2 Solo/Waves 9.14/SoundToys/URS
Willie Green
New Member
 
Posts: 17
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:47 pm
Location: Brooklyn, NY, USA
Has thanked: 8 times
Been thanked: 2 times

Re: Track Color/Q-Link

Postby HughH » Tue Apr 08, 2014 2:01 pm

Agreed. I haven't found any way to color multiple tracks at once.
If someone could enlighten?
Cubase 7.5.2 64bit
W7 i7 12G ASUS MB Studio Machine, Dual Monitors
MCU Pro plus 2 Extenders (24 Chn) / Novation AutoMap (Nocturn)
Blackmagic Decklink Studio w/27" Monitor
VEP5
W7 i7 Sony VAIO Laptop 8G Slave/Remote Machine
RME Digiface PCIe for both
HughH
Member
 
Posts: 289
Joined: Mon Jan 24, 2011 4:53 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Track Color/Q-Link

Postby HughH » Tue Apr 08, 2014 2:30 pm

HughH wrote:Agreed. I haven't found any way to color multiple tracks at once.
If someone could enlighten?


Took my own advice (sometimes) and RTM.

You can color multiple similar or similar selected tracks at once by right clicking on the first of them (already colored) and selecting from a drop down context menu. Haven't tried it yet.

I know this does not solve the Q-Link thing but it's an option.

Hugh
Cubase 7.5.2 64bit
W7 i7 12G ASUS MB Studio Machine, Dual Monitors
MCU Pro plus 2 Extenders (24 Chn) / Novation AutoMap (Nocturn)
Blackmagic Decklink Studio w/27" Monitor
VEP5
W7 i7 Sony VAIO Laptop 8G Slave/Remote Machine
RME Digiface PCIe for both
HughH
Member
 
Posts: 289
Joined: Mon Jan 24, 2011 4:53 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 30 times

Re: Track Color/Q-Link

Postby Willie Green » Tue Apr 08, 2014 10:59 pm

Thank you, you're right and I could've read that in the manual as well haha. It works exactly like you said, although only in the project window, not the Mix Console. That's a drawback, but you saved me a ton of headache on this project I just started, thanks!
"These records aren't gonna make themselves"
http://www.WillieGreenMusic.com
Win 8 Pro 64-Bit/Cubase 7.5 64-Bit/Wavelab Elements 8.0.3./MOTU PCI-E 424/MOTU 1224 (x2)/UAD-2 Solo/Waves 9.14/SoundToys/URS
Willie Green
New Member
 
Posts: 17
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:47 pm
Location: Brooklyn, NY, USA
Has thanked: 8 times
Been thanked: 2 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: Plan9 and 9 guests