Media Bay: Align Beats To Project

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Media Bay: Align Beats To Project

Postby galvinstephen » Mon Feb 24, 2014 11:51 am

Can anybody tell us how to get the sample in the Media Bay preview to play back in sync with the project?

There used to be a button called: Align Beats To Project.

There is now a 'Link Playback To Chord Track' button but this does not get the sample in sync with the project. We are not using a chord track anyway.

Mystified oh so mystified. :D
Stephen Galvin
LTCL BMus BA MMus(Hons.) Dip. Tchg.
Studio Director ABC Studios
Cubase 7.0.4, Sequel 3.0.1,

Desktop: Intel Duo 1866 MHz, 4GB RAM Intel SSD 120GB. Windows 7 Ultimate

Laptop: Lenovo Intel i7-2630 CPU @ 2GHz 8GB RAM. Windows 7 64bit. Intel SSD 120GB.

Focusrite Saffire Pro40. Lots of cables. Cables everywhere... Cables man....
www.abcstudios.co.nz
galvinstephen
Member
 
Posts: 371
Joined: Fri Dec 24, 2010 1:51 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Media Bay: Align Beats To Project

Postby kendallob » Tue Feb 25, 2014 6:16 am

There's a button at the bottom right side of the media bay.. right in the previewer window. (set of 3 buttons, the middle one)

If you hover your mouse over it, it should say " Align beats to project"

Hope this helps!
Cubase 7.5 (64bit)
OSX 10.8
2.7 GHz intel Core i5
16 GB ram
User avatar
kendallob
Junior Member
 
Posts: 56
Joined: Thu Jan 02, 2014 11:31 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 1 time

Re: Media Bay: Align Beats To Project

Postby galvinstephen » Tue Feb 25, 2014 6:58 am

Thank you.

I have it now.

Last night it was not there! Honest! :-)
Stephen Galvin
LTCL BMus BA MMus(Hons.) Dip. Tchg.
Studio Director ABC Studios
Cubase 7.0.4, Sequel 3.0.1,

Desktop: Intel Duo 1866 MHz, 4GB RAM Intel SSD 120GB. Windows 7 Ultimate

Laptop: Lenovo Intel i7-2630 CPU @ 2GHz 8GB RAM. Windows 7 64bit. Intel SSD 120GB.

Focusrite Saffire Pro40. Lots of cables. Cables everywhere... Cables man....
www.abcstudios.co.nz
galvinstephen
Member
 
Posts: 371
Joined: Fri Dec 24, 2010 1:51 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Media Bay: Align Beats To Project

Postby blimpo1 » Sat Apr 12, 2014 9:45 pm

I haven't figured out how to route Mediabay so I can hear the sounds when auditioning them....
blimpo1
New Member
 
Posts: 3
Joined: Fri Apr 11, 2014 10:52 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Media Bay: Align Beats To Project

Postby AP » Fri Apr 18, 2014 3:36 am

blimpo1 wrote:I haven't figured out how to route Mediabay so I can hear the sounds when auditioning them....


Disable control room does the trick for me. The button is located on the left/middle of the media bay window...
Cubase 7.5.30, 15" MacBook Pro i7, SSD, 16 GB Ram, OSX 10.9.5 UR28M, CMC.
User avatar
AP
Member
 
Posts: 228
Joined: Thu Dec 06, 2012 11:46 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 35 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: DenisSalois and 16 guests