Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby Tama » Sat Apr 19, 2014 8:09 pm

Hello all, and happy easter!

I bought Cubase Elements 7 some time ago as a download on my Macbook Pro. But now, as I´ve got hold on my good old Stationary (?) Windows 7 PC, I want to use Cubase on that one. Is it possible to use my Cubase on both computers? Or do I have to spent alot of money on another one?

Thanks for the replys!
Macbook Pro - Cubase 7 - Focusrite Saffire Pro 40 - Focusrite Octapre mk.2
Tama
New Member
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 19, 2013 5:30 pm
Location: Aalesund, Norway
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby G-string » Sat Apr 19, 2014 8:51 pm

Yes If your licence is on a dongle but if it's a soft licence then you have to buy a dongle and move the licence to the dongle but beware , once you turn your soft licence in it has to stay on the dongle .
The dongle can be used on both computers one at a time ;-)
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1254
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 843 times
Been thanked: 62 times

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby Tama » Sat Apr 19, 2014 10:41 pm

Thanks for the reply!

Yes, I got a Dongle :)

But how/where do I dowload it again?
Macbook Pro - Cubase 7 - Focusrite Saffire Pro 40 - Focusrite Octapre mk.2
Tama
New Member
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 19, 2013 5:30 pm
Location: Aalesund, Norway
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby G-string » Sat Apr 19, 2014 10:52 pm

I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1254
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 843 times
Been thanked: 62 times

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby Tama » Sat Apr 19, 2014 11:28 pm

Thanks alot, G-String! (Thats a familiar sentence...)

Downloading now. Just inserted the donge to mu USB. Hope it works :)
Macbook Pro - Cubase 7 - Focusrite Saffire Pro 40 - Focusrite Octapre mk.2
Tama
New Member
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 19, 2013 5:30 pm
Location: Aalesund, Norway
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby Tama » Sun Apr 20, 2014 12:24 am

Hmm. I got asked to insert the "Halion SE" disc....I got no disc :/

And when I tried to open Cubase, it said it didnt find any licence, even my Dongle is inserted. But I got asked to start the activation. Should I do this? Would it cause trouble with my Cubase on my Macbook?
Macbook Pro - Cubase 7 - Focusrite Saffire Pro 40 - Focusrite Octapre mk.2
Tama
New Member
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 19, 2013 5:30 pm
Location: Aalesund, Norway
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby Makumbaria » Sun Apr 20, 2014 1:10 am

Tama wrote:Hmm. I got asked to insert the "Halion SE" disc....I got no disc :/


Have you tried the Halion SE iso?

http://www.steinberg.net/en/support/dow ... ase_7.html

Tama wrote:And when I tried to open Cubase, it said it didnt find any licence, even my Dongle is inserted. But I got asked to start the activation. Should I do this? Would it cause trouble with my Cubase on my Macbook?


Did you moved the license to the dongle?
Cubase 7.5.30 / 6.5.5 / CMC-TP/CH/AI/QC / Halion Sonic 1.6.3 / Padshop Pro 1.1.0 / HSO 1.0.1 / The Grand SE 3.1
Windows 7 Ultimate SP1 64 bits/ i7 3630QM / 2.4Ghz / 16 GB & i7 950 / 3.06Ghz / 8GB RAM / M-audio Fast Track Pro

Ivory II Italian Grand / Addictive drums & Keys / GPO / Alicia Keys Piano / Abbey Road Modern Drums / Ezdrummer / Sampletank / Miroslav Philharmonik CE / VSL / POD Farm / Amplitube / Kuassa Creme & One / TH2 / PSP Audioware / Nugen Audio Visualizer / Voxengo Redunoise / Slate Digital / Wave Arts / Waves V9 / Softube / Toneboosters EBULoudness
User avatar
Makumbaria
Member
 
Posts: 540
Joined: Fri Mar 09, 2012 6:41 am
Location: Brazil
Has thanked: 40 times
Been thanked: 39 times

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby G-string » Sun Apr 20, 2014 7:55 am

Have you opened the licence control center and drag and dropped your licence from your hard drive on to the dongle ?
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b
G-string
Senior Member
 
Posts: 1254
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK
Has thanked: 843 times
Been thanked: 62 times

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby Tama » Sun Apr 20, 2014 12:34 pm

G-string wrote:Have you opened the licence control center and drag and dropped your licence from your hard drive on to the dongle ?


No. What do you mean? Is`nt it inside the Dongle? Is it on my Macbook? So I have to move it from my Macbook to the dongle?
Macbook Pro - Cubase 7 - Focusrite Saffire Pro 40 - Focusrite Octapre mk.2
Tama
New Member
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 19, 2013 5:30 pm
Location: Aalesund, Norway
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby Tama » Sun Apr 20, 2014 1:14 pm

Makumbaria wrote:
Tama wrote:Hmm. I got asked to insert the "Halion SE" disc....I got no disc :/


Have you tried the Halion SE iso?

http://www.steinberg.net/en/support/dow ... ase_7.html

Tama wrote:And when I tried to open Cubase, it said it didnt find any licence, even my Dongle is inserted. But I got asked to start the activation. Should I do this? Would it cause trouble with my Cubase on my Macbook?


Did you moved the license to the dongle?


I downloaded the Halion SE iso. But when I try to install it, a message appears saying that another installation is going on. So I have to finish that first and try again later. But there is no other instalation going on. I restarted the computer, but that did not help.
Macbook Pro - Cubase 7 - Focusrite Saffire Pro 40 - Focusrite Octapre mk.2
Tama
New Member
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 19, 2013 5:30 pm
Location: Aalesund, Norway
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby Scab Pickens » Sun Apr 20, 2014 2:38 pm

If you have Elements, the full Cubase installer is not going to work for you.

Try the Elements 7 trial version download ...

http://www.steinberg.net/en/products/cubase/trial.html
Main: Win 7 64 | Cubase 7.5.30 64 | WaveLab Elements 8.0.3 64 | i7-950 3.1 12GB | Focusrite PRO 40
Mobile: Win 7 64 | Cubase Elements 7.0.7 64 | Core2Duo 2.4 8GB | Tascam US-144MKII
User avatar
Scab Pickens
Senior Member
 
Posts: 1632
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Colorado Springs, CO USA
Has thanked: 14 times
Been thanked: 77 times

Re: Can I retrieve my Cubase 7 to another computer?

Postby Tama » Sun Apr 20, 2014 2:54 pm

Scab Pickens wrote:If you have Elements, the full Cubase installer is not going to work for you.

Try the Elements 7 trial version download ...

http://www.steinberg.net/en/products/cubase/trial.html


Ahh! Ofcourse! Why didnt I think if it. Thanks alot, Scab! I`ll download it now.
Macbook Pro - Cubase 7 - Focusrite Saffire Pro 40 - Focusrite Octapre mk.2
Tama
New Member
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 19, 2013 5:30 pm
Location: Aalesund, Norway
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], jamesallan, Keith99, Kilgurt, slaphappy and 10 guests