Channel settings window too wide..

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Channel settings window too wide..

Postby snook » Mon Jan 27, 2014 10:29 pm

I went to move a 'channel setting's window and something really bizarre happened, the window resized to a width that's wider than the width of my monitor... it's probably about 3 or 4 times the width with everything stretched out and it wont let me resize it, only move it... I've rebooted cubase but now when ever I open a new channel settings window it is the same... I cant get it back to the size it was...

Stuck!!

Cubase 7.5
Running on Macbook pro retina .. OSX 10.9
Setup - Cubase 7.5, Mavericks OSX 10.9, Macbook pro retina..
snook
New Member
 
Posts: 15
Joined: Fri Oct 12, 2012 6:33 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Channel settings window too wide..

Postby snook » Mon Jan 27, 2014 10:46 pm

problem solved.. I opened a project that was already saved rather than creating a new one... it then resized the window back to it's original size (the size saved in the saved project's settings I guess).. simple to fix but was a proper head bake for a little while.. I hope this helps someone else who runs into this..
Setup - Cubase 7.5, Mavericks OSX 10.9, Macbook pro retina..
snook
New Member
 
Posts: 15
Joined: Fri Oct 12, 2012 6:33 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Channel settings window too wide..

Postby snook » Thu Mar 06, 2014 7:41 pm

This is an obvious bug in the program as it has happened again when I tried to resize part of the window... Needs to be fixed.
Setup - Cubase 7.5, Mavericks OSX 10.9, Macbook pro retina..
snook
New Member
 
Posts: 15
Joined: Fri Oct 12, 2012 6:33 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Channel settings window too wide..

Postby Bacizone » Mon Apr 14, 2014 9:28 am

Please fix, it is on issue on Windows as well.
i7 2600K - Gigabyte GAZ68X-UD3H - 16 GB Corsair Vengeance - TC Powercore Unplugged | Windows 7 64-bit | Cubase 7.5.x 64-bit | HALion 5 64-bit | Genelec 8030 | Focusrite Saffire
Bacizone
Member
 
Posts: 287
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:47 pm
Has thanked: 9 times
Been thanked: 11 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby iBM » Mon Apr 14, 2014 9:41 am

EDIT: Misunderstanding of the initial post/question.
Last edited by iBM on Sun May 18, 2014 12:25 am, edited 1 time in total.
TSR - Now a division under The Tower Studio Suite - Run by my uncles nephew

Win7/Win8 x64 | Intel i5 2500/3570K | 16 GB RAM | MOTU PCIe-424 w/ 24io x 2 / 2408 / 308
Cubase 6.5.5 - Nuendo 5.5.6 | CC121 | Slate Digital | Softube | Sonnox | SoundToys | +++
C7.5/N6 is installed on several test systems only.
Dynaudio BM15A | Universal Audio 8110/LA-610SE/2-610 | TLAudio 5052/C1/PA-1 |
TC Electronics R4000/M3000/M-One/D-Two | +++
User avatar
iBM
Member
 
Posts: 452
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:49 am
Has thanked: 27 times
Been thanked: 68 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby The Valley » Sat May 17, 2014 9:29 pm

snook wrote:problem solved.. I opened a project that was already saved rather than creating a new one... it then resized the window back to it's original size (the size saved in the saved project's settings I guess).. simple to fix but was a proper head bake for a little while.. I hope this helps someone else who runs into this..


I've had this problem before and searched the forums. I reset the channel settings and it went back to normal. That was in 7.5.0 . In 7.5.2 that won't work anymore. I found somewhere in the forum a moderator suggesting to delete the preference folder of Cubase 7. I'm having a hard time finding that thread (anyone steer me there?) Someone else switched out his graphic card (or updated the drivers) and his problem went away. Well mine is back and I can't seem to get rid of it.

Any help would be so appreciated.

This is not a small issue. It's part of everyday workflow. Crazy.
Attachments
Screen Shot 2014-05-17 at 2.24.10 PM.png
Screen shot of expanded Channel Window
(321.61 KiB) Not downloaded yet
Mobile Rig: Cubase 7.5.2 64 bit, MacBook Pro 16 GB Ram, Mac Mini Slave, OSX 10.8.5 Intel I7 w/16 GB Ram running VEPro5, RME Fireface 800, UAD2 Satellite Duo
The Valley
New Member
 
Posts: 27
Joined: Thu Dec 05, 2013 6:10 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby MrSmith » Sun May 18, 2014 10:52 am

The Valley wrote:
snook wrote:problem solved.. I opened a project that was already saved rather than creating a new one... it then resized the window back to it's original size (the size saved in the saved project's settings I guess).. simple to fix but was a proper head bake for a little while.. I hope this helps someone else who runs into this..


I've had this problem before and searched the forums. I reset the channel settings and it went back to normal. That was in 7.5.0 . In 7.5.2 that won't work anymore. I found somewhere in the forum a moderator suggesting to delete the preference folder of Cubase 7. I'm having a hard time finding that thread (anyone steer me there?) Someone else switched out his graphic card (or updated the drivers) and his problem went away. Well mine is back and I can't seem to get rid of it.

Any help would be so appreciated.

This is not a small issue. It's part of everyday workflow. Crazy.


A similar issue was present starting in 7.0.5 (edit: 7.0.4, actually. maybe earlier). Switching to a workspace with a channel settings window open would distort one of the sections and make it wider than usually. In 7.0.5, it's the sends section. In 7.0.6+, it's two tracks in the Output Chain.

That update was 11 months ago. Crazy indeed.
MrSmith
Junior Member
 
Posts: 98
Joined: Sun Aug 26, 2012 8:57 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby The Valley » Sun May 18, 2014 3:17 pm

Well indeed deleting the preferences folder works to solve this debacle, but IMO is an unprofessional workaround. At least on my system, it takes A LONG TIME for Cubase to rebuild its global settings on restart after the pref deletion. I hope I never have to do it again.

What gets me is the seemingly randomness of GUI issues I've been reading about from Editor windows, Channel Settings, etc. Don't get me wrong. I absolutely love 7.5 and the customizing it affords to my workflow and composing/production. It's just a showstopper creatively when you're in the zone and you have to stop and pull a wrench out of the gears. I don't think this should appear in software after Alpha and Beta testing, but less I digress. I've been using Nuendo and/or Cubase for well over fifteen years and don't plan on stopping anytime soon.
Mobile Rig: Cubase 7.5.2 64 bit, MacBook Pro 16 GB Ram, Mac Mini Slave, OSX 10.8.5 Intel I7 w/16 GB Ram running VEPro5, RME Fireface 800, UAD2 Satellite Duo
The Valley
New Member
 
Posts: 27
Joined: Thu Dec 05, 2013 6:10 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby Pixie » Sun May 18, 2014 8:07 pm

Same issue here.
Usually, over here, this means the start of more GUI issues (plugins GUI not showing), plugins not loading and ultimately Cubase freezing or crashing.
|MSI X58 Pro Intel i7 4096 Mb Ram|RME Fireface 800+Steinberg MR816x+ART TubeOpto 8|Cubase 7.5.20 |Windows 8.1 32-bit|Korg Microkontrol|Steinberg Houston|
User avatar
Pixie
Member
 
Posts: 274
Joined: Sat Dec 18, 2010 4:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby Lbro44 » Mon May 19, 2014 6:51 am

The Valley wrote:Well indeed deleting the preferences folder works to solve this debacle, but IMO is an unprofessional workaround. At least on my system, it takes A LONG TIME for Cubase to rebuild its global settings on restart after the pref deletion. I hope I never have to do it again.


Just a thought for this workaround to make it a much quicker deal should this problem occur again. Why not save out a copy of the preferences folder once it is set up properly? If trouble comes, delete the old and replace it with a copy of you virgin preferences folder....

LB
Main
Cubase 7.5 64 bit version, Groove 3, Broomstick Bass, Superior Drummer, Jamstix, Amplitube and Jbridge: Win 7 Ultimate. i7-4790K 4.4Ghz, MSI GTX 770 2GB 256-Bit Video, with 16 GB of ram, 3 7200 HDD drives. 3 LCD monitor setup. RME HDSP 9652, DigiMax FS, HP 60 Head Phone Amp & other goodies.
.
Mobile
Cubase 6.02 64 bit version, Groove 3, Broomstick Bass, Superior Drummer and Jbridge: Win 7 Ultimate, Dual boot to both 32 and 64 bit versions. HP 6530b notebook with 8 GB of ram, upgraded to 7200 HDD. Dual LCD monitor setup with add on 19" display. Edirol FA/66.
Lbro44
Junior Member
 
Posts: 163
Joined: Wed Feb 02, 2011 2:27 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 56 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby Luis Dongo » Mon May 19, 2014 1:36 pm

Hello,

click on the "Functions menu" (top right corner of the MixConsole) while pressing the "Alt" key on your keyboard and select "Reset MixConsole Window".

This bug has already been fixed, it doesn't happen on new installations / new systems, but it will re-appear when using old preferences from an old Cubase 7 version that used to have this bug. If a project was saved with this bug, it will also reappear even if you trash your preferences. Once you have reset your mixconsole window the problem will be gone for good (at least on that project)

Regards
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 443
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 58 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby The Valley » Mon May 19, 2014 3:56 pm

Thank you Luis. My comment earlier about workarounds wasn't just for the Mix Console but the Channel Settings Window growing the size of three or four screens. Some people were having issues with Editor Windows behaving in a similar erratic fashion. By deleting my prefs folder I hope my Channel Settings issue is gone for good. It's happened twice for me so far.

Your comment about old versions containing a bug would be problematic for me I think. I'm a composer with a VERY LARGE template that I start with for every cue. I've been modifying this template since 6.5. I can't imagine rebuilding this thing. It took four or five days to get it right.

So my question regarding "old bugs".... Functionally are templates the same as an old file?

Thanks Luis. BTW I love Cubase and have been using it to make my living for over fifteen years.

Cheers
Mobile Rig: Cubase 7.5.2 64 bit, MacBook Pro 16 GB Ram, Mac Mini Slave, OSX 10.8.5 Intel I7 w/16 GB Ram running VEPro5, RME Fireface 800, UAD2 Satellite Duo
The Valley
New Member
 
Posts: 27
Joined: Thu Dec 05, 2013 6:10 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby Pixie » Tue May 20, 2014 8:31 am

Luis Dongo wrote:Hello,

click on the "Functions menu" (top right corner of the MixConsole) while pressing the "Alt" key on your keyboard and select "Reset MixConsole Window".

This bug has already been fixed, it doesn't happen on new installations / new systems, but it will re-appear when using old preferences from an old Cubase 7 version that used to have this bug. If a project was saved with this bug, it will also reappear even if you trash your preferences. Once you have reset your mixconsole window the problem will be gone for good (at least on that project)

Regards


Luis, you're my hero.
This seems to have solved not only the GUI problems I've been having, but also the stability problems (Cubase freezing or crashing).

Let's hope it stays that way...

Thanks.
|MSI X58 Pro Intel i7 4096 Mb Ram|RME Fireface 800+Steinberg MR816x+ART TubeOpto 8|Cubase 7.5.20 |Windows 8.1 32-bit|Korg Microkontrol|Steinberg Houston|
User avatar
Pixie
Member
 
Posts: 274
Joined: Sat Dec 18, 2010 4:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby Luis Dongo » Tue May 20, 2014 8:57 am

The Valley wrote:Thank you Luis. My comment earlier about workarounds wasn't just for the Mix Console but the Channel Settings Window growing the size of three or four screens. Some people were having issues with Editor Windows behaving in a similar erratic fashion. By deleting my prefs folder I hope my Channel Settings issue is gone for good. It's happened twice for me so far.

Your comment about old versions containing a bug would be problematic for me I think. I'm a composer with a VERY LARGE template that I start with for every cue. I've been modifying this template since 6.5. I can't imagine rebuilding this thing. It took four or five days to get it right.

So my question regarding "old bugs".... Functionally are templates the same as an old file?

Thanks Luis. BTW I love Cubase and have been using it to make my living for over fifteen years.

Cheers

Hi there,

templates are also .cpr files. All you have to do is open your template, Reset your MixConsole Window (BTW it is the exact same procedure in the Channel Settings Window) and save it again. The next time you open this newly saved template, the problem won't appear anymore.

On the other hand, this is not a workaround, but the solution. You do it once, and it will stay fixed.

All the best
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 443
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 58 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby iBM » Thu May 22, 2014 8:47 am

For Luis Dongo's solution to work, make sure to refresh your prefs first. But before doing so also make sure that it's not fetching the "old" prefs from somewhere else.

The big trouble with Thrashing your preferences, is that it fetches "old" preferences from not only earlier C7 versions. It also fetches the preferences from Cubase 6.5 (go figure)........

......This happens at the first start after thrashing your prefs. To NOT fetch any earlier prefs, you have to move all other Cubase versions App folder out of Steinberg App Data folder (C:\Users\YourName\AppData\Roaming\Steinberg).
Then start up your troubled version again.
PS. After opening C7.5 again (starts with default prefs), you can bring back the moved folders, if needed.

Beware also that if you uninstall C7.5, it will NOT delete your C7.5 App folder. This can be a good thing, or for the most part, a bad thing (there's usually a reason for re-installing). So Delete this manually.

So after a re-install it will fetch its own "old" App data. After thrasing your prefs (app data folder), it will fetch the app data from an earlier C7 version. Or even C6.5 if no other C7 version is present (this can introduce all sorts of crazy things).

This kind of info should be gathered into a "sticky", and be the first info (with a warning) in the install manual.
No wonder people are sometimes struggling.

Big thanks goes to my uncle :)
TSR - Now a division under The Tower Studio Suite - Run by my uncles nephew

Win7/Win8 x64 | Intel i5 2500/3570K | 16 GB RAM | MOTU PCIe-424 w/ 24io x 2 / 2408 / 308
Cubase 6.5.5 - Nuendo 5.5.6 | CC121 | Slate Digital | Softube | Sonnox | SoundToys | +++
C7.5/N6 is installed on several test systems only.
Dynaudio BM15A | Universal Audio 8110/LA-610SE/2-610 | TLAudio 5052/C1/PA-1 |
TC Electronics R4000/M3000/M-One/D-Two | +++
User avatar
iBM
Member
 
Posts: 452
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:49 am
Has thanked: 27 times
Been thanked: 68 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby Pixie » Thu May 22, 2014 10:15 pm

Luis Dongo wrote:Hello,

click on the "Functions menu" (top right corner of the MixConsole) while pressing the "Alt" key on your keyboard and select "Reset MixConsole Window".

This bug has already been fixed, it doesn't happen on new installations / new systems, but it will re-appear when using old preferences from an old Cubase 7 version that used to have this bug. If a project was saved with this bug, it will also reappear even if you trash your preferences. Once you have reset your mixconsole window the problem will be gone for good (at least on that project)

Regards


So this means I will need to load every project I did for the last half year and then reset the MC and Edit Channel window to be able to work on them or even just to be able to export the track?
If you know what the problem is (and therefore also know where the problem is located in the .cpr), wouldn't it be relatively easy to write a small conversion tool which replaces the faulty code in the .cpr, preferably in batch mode?
Some of these project load very dificultly and such a tool would save us heaps of time...
Just today I spent somewhat over two hours trying to get a project running again.
|MSI X58 Pro Intel i7 4096 Mb Ram|RME Fireface 800+Steinberg MR816x+ART TubeOpto 8|Cubase 7.5.20 |Windows 8.1 32-bit|Korg Microkontrol|Steinberg Houston|
User avatar
Pixie
Member
 
Posts: 274
Joined: Sat Dec 18, 2010 4:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Channel settings window too wide..

Postby alatheus » Sun Aug 10, 2014 5:05 am

I've got a bug with Cubase Elements 7 + win8:
I can't expand channel settings like inserts, sends and stuff and nothing helps (cleaning, reseting mixconsole and channels, reinstalling etc).

Probably no one just cares about Cubase Elements 7..
alatheus
New Member
 
Posts: 1
Joined: Sun Aug 10, 2014 5:00 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests