VSTs Not Showing Up in New Projects

Post general topics related to Cubase 7, Cubase Artist 7 and Cubase Elements 7 here.

VSTs Not Showing Up in New Projects

Postby Gurnemanz8 » Wed Jun 11, 2014 7:36 pm

My VSTs (including Arturia, Play, Aria etc...all of them) are working just fine in my old files, but when I start a new project and add an instrument, the respective players don't show up! I'm wondering if downloading the (basically useless and inoperable) Zebra 2 demo this morning messed things up. I've checked all the proper folders, paths, everything, restarted computer several times, totally uninstalled the useless Zebra crap, etc. This hasn't happened before, and I find it especially strange that the players are showing up no problem in my older projects, even ones from earlier this week.

I'd be very grateful for any help, please!
Gurnemanz8
New Member
 
Posts: 12
Joined: Sat May 31, 2014 4:52 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Re: VSTs Not Showing Up in New Projects

Postby Gurnemanz8 » Thu Jun 12, 2014 10:00 am

help please!
Gurnemanz8
New Member
 
Posts: 12
Joined: Sat May 31, 2014 4:52 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Re: VSTs Not Showing Up in New Projects

Postby Grim » Thu Jun 12, 2014 12:46 pm

Not sure but in this situation I would try to delete the plugin xmls from the preferences (AppData) folder and let Cubase rescan.

Vst2PlugIns Cubase.xml
Vst2xBlacklist Cubase.xml

Also give some more info on your system....which o/s which Cubase? 64bit Cubase, All 64 bit plugs?
i7 930@2.8, 12Gb, W7HP x64, Cubase 8.0 Pro & 7.5.30 x64, Audient iD22, Alphatrack, Wavelab Elements 7.2.1.
User avatar
Grim
Senior Member
 
Posts: 1644
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 134 times

Re: VSTs Not Showing Up in New Projects

Postby Gurnemanz8 » Thu Jun 12, 2014 3:54 pm

WOW THANK YOU! Back to working, thanks so much!
Gurnemanz8
New Member
 
Posts: 12
Joined: Sat May 31, 2014 4:52 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Re: VSTs Not Showing Up in New Projects

Postby Grim » Thu Jun 12, 2014 5:08 pm

Glad to help.
i7 930@2.8, 12Gb, W7HP x64, Cubase 8.0 Pro & 7.5.30 x64, Audient iD22, Alphatrack, Wavelab Elements 7.2.1.
User avatar
Grim
Senior Member
 
Posts: 1644
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 134 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests