(SOLVED) Problem with drawing automation between 0 and 4

(SOLVED) Problem with drawing automation between 0 and 4

Postby Mark A » Sat Jun 14, 2014 1:37 am

Hi there!
New to this software, seems great so far, except when I'm drawing in a Program Change automaton, when I drag my finger close to the bottom of the grid, after hitting 4 it always jumps straight to 0. I've tried this over and over again, even with different controllers it's always the same, even when I expand the grid to fill the screen vertically. I got it to almost stay on 3 a couple of times, but no dice. This wouldn't be a big deal except that I'm sequencing hardware, and moving my patches to another slot seems like it shouldn't be necessary, and a lot of my songs that previously exist on other devices reference these three slots. Is there a way to just directly enter a value into a time slot so that I maybe don't have to deal with this? Or maybe a way to get more precise control?
Thanks very much, M
Mark A
New Member
 
Posts: 2
Joined: Sat Jun 14, 2014 1:24 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Problem with drawing automation parameters between 0 and

Postby crohde » Mon Jun 16, 2014 1:48 pm

Hi Mark,

please disable the snap to grid option in the toolbar. This option also affects the snap of the automation.
Best regards,

Carlos Mendoza Rohde - Product Marketing Manager Cubase & Apps
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook
User avatar
crohde
Moderator
 
Posts: 827
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:03 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 56 times

Re: Problem with drawing automation parameters between 0 and

Postby Mark A » Wed Jul 09, 2014 12:54 am

Thanks so much, that worked!
Mark A
New Member
 
Posts: 2
Joined: Sat Jun 14, 2014 1:24 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time


Return to Cubasis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests